HABERLER>GÜNCEL
13 Haziran 2021 Pazar - 11:32

Emlak Konutları için platform yargıya gidiyor

Karşıyaka Belediye Meclisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilen Emlak Konutları itirazları için yargı yoluna gideceklerini belirten Karşıyaka Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, "Tebligatın da elimize gelmesi ile birlikte aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta içinde itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Eğer aksilik durumu çıkması halinde de en geç bir sonraki hafta mahkemeye giderek itiraz dilekçelerimizi vereceğiz" dedi.

Emlak Konutları için platform yargıya gidiyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Atakent Mahallesi'nde bulunan ve 'Emlak Konutları' olarak bilinen alanda yaşayan vatandaşlar arasında yaşanan 'kullanım alanı' krizi devam ediyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde verdiği talimat sonrası gözler Karşıyaka Belediyesi’nin alacağı karara çevrilirken, İmar Komisyonu'ndan çıkan oy çokluğu ile 'ret' kararı vermiş  ve Karşıyaka  Belediyesi Meclisi de komisyon kararını CHP'li Üyelerin oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edilmişti. 

Meclis kararları sonrası sonrası hukuki süreç başlatacaklarını açıklayan Karşıyaka Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın söylemlerini eleştirdi.

İKİ AYRI DAVA AÇACAĞIZ
Alınan Meclis kararları ile ilgili hafta içinde mahkemeye başvuracaklarını belirten Özkılıç, "Bize tebligatlarımız cuma günü geldi. Biz tabii ki tebligatlar öncesi mahkeme ile ilgili hazırlıklarımızı tamamlamış durumdaydık. Tebligatın da elimize gelmesi ile birlikte aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta içinde itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Eğer aksilik durumu çıkması halinde de en geç bir sonraki hafta mahkemeye giderek itiraz dilekçelerimizi vereceğiz.  Mahkeme ile ilgili çok iyi hazırlanan ekibimiz var. İzmir'in en iyi inşaat hukukçularından bir arkadaşımızda ekibimize dahil. Bu konuda 2 ayrı dava açacağız ancak konuları aynı olacak. Mahkemeyi kazanacağımıza inancımız tam" dedi.

NEDEN REFERANDUM YAPMIYOR?
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ın 'Orada 1500’e yakın mülk sahibi var. Yapılan eylemlere, açıklamalara bile insanlar katılmıyorlar' söylemlerini de değerlendiren Özkılıç, "Bin 216 daire vardı burada. Şu an burada kalan daire sahibi 700 civarında. Zaten bizde bu 700 daire sahibinden 350 tanesinin tek tek ad soyad ve imzalı belgelerini topladım. 150 daire de toplu olarak imza attı. Bunlar CHP Genel Başkanı'nda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nda da var. Bunu sayın Tugay da biliyor. Sayın Tugay bin 500 kişi var 500'ünün imzasını topladılar diğerleri beni destekliyor diyorsa, Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği referandumu neden yapmıyor o zaman?"diye konuştu.

YÜZDE 40'I DAHİL DESTEK VERSE BU İŞİ BIRAKIRIZ
Başkan Tugay'ın 'İtiraz oranı yüzde 10’u geçmedi. Aldığım teşekkür mesajlarının sayısını gerçekten bilmiyorum' sözlerine sandık resti ile karşılık veren Özkılıç, "Aldığı teşekkür mektubu değil, sözde ifade ettiği bir şey. Bende sözde diyorum ki bin  daire bizi destekliyor… Ancak ben ispat edebiliyorum burada yaşayanların yüzde 90'ı bizi destekliyor, 500 dairenin zaten imzası mevcut. Onlar söylemde bulunuyor, ben ise belge verdim. Madem öyleyse sayın Tugay çıkarsın belgesini ve desin ki beni bu kadar resmi olarak destekliyor. Ancak böyle bir belge yok! Referandum yapsın yüzde 60'ı bizi yüzde 40'ı onu desteklesin yine de biz bu işi bırakırız" dedi.

NE OLMUŞTU?
İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde bulunan Atakent Mahallesi'nde yer alan 1976-1980 yılları arasında yapılan Emlak Konutları için Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın onayı ile bölgeye yüzde 0.40 taban kullanım hakkı verilmişti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay göreve gelmesinin ardından bölgede genelindeki taban kullanım oranın yüzde 21-33 arası olduğunu belirtirken, alanda yeşil alanların azaldığını ve binaların sıkışık hale geldiği için, 0.40'lık taban kullanım alanının yapılmış olan 3 bina ile sınırlı kalmasına karar vermişti. Tugay aldığı karar sonrası dönüştürülmesi beklenen Emlak Konutları için 0.40 kullanım alanı kararına karşı çıkmıştı. Tugay'ın açıklamalarının ardından site sakinleri Emlak Konutları Platformu'nu kurarak itiraz süreçlerini başlatmıştı.

 
Kantinciler isyanda… Kira veriyorsak okula gelmek zorunlu olsun!
 
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda ziyaretçi yoğunluğu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun demokrat 13 Haziran 2021 Pazar 17:36

Herkes rant peşinde. Haklılar, olmayacak yerde imar cinayetleri olurken, birazda biz yapalım zihniyeti.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 13 Haziran 2021 Pazar 15:07

Ne guzel dünya. Ceplerinden beş kuruş para çıkmadan emsal artışı ile daire sahibi olmak istiyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kantinciler isyanda… Kira veriyorsak okula gelmek zorunlu olsun!
Türkiye'de uygulanan yöntemler nedeniyle kantincilik mesleğini bundan ...
Akademisyenden köpeklere işkence!
Ankara'da bir üniversitede öğretim görevlisi S.G.K. hakkında oturduğu ...
ABD başkanlarına yazılan kayıp ‘sultan mektupları’
Sultan Abdülaziz ve Sultan Abdülhamit döneminde ABD başkanlarına yazılan ...
 
Genç öğretmenlerin acı sonu!
Mardin'de hafif ticari araç yolun karşısına geçmek isteyen iki öğretmene ...
Başkan Batur’dan çağrı: Sepil geri dönmeli!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmirli spor kulüplerinin başarılarını ...
Aşılamada sıra 40 yaş üstünde!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya ...
 
DEAŞ operasyonunda 14 kişiye gözaltı
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.
Mehmet KARABEL yazdı... 100 yıldır konuşulan o roman!
Mehmet KARABEL yazdı... 100 yıldır konuşulan o roman!
Afrin'de hastaneye saldırı: 13 sivil hayatını kaybetti
Hatay Valiliği, terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'deki hastaneye saldırısında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva