HABERLER>POLİTİKA
20 Aralık 2022 Salı - 15:06

Ekrem İmamoğlu'na sahip çıktı: Soylu'ya sert sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Grup toplantısına, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na sahip çıkarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi.

Ekrem İmamoğlu na sahip çıktı: Soylu ya sert sözler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da grup toplantısına katıldı.

"İNTİKAM DUYGUSUYLA DEVLET YÖNETİLMEZ"
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerine "Hiç meraklanmayın halkın iktidarını mutlaka kuracağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyonu kucaklayacağız, bunun sözünü veriyorum. Bu ülkeye demokrasiyi beraber getireceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Eğer 85, 90 yaşında insanlar hapiste kalmasın diyorsanız, her türlü katkıyı vermeye hazırız, intikam duygusuyla bir devlet yönetilmez" diye devam etti.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın liderinin müridinin 6 yaşındaki çocuğa istismarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Bakan geldi diyor ki 2 yıldır olaydan haberimiz var. Devleti, savcıları, polisleri çalıştırmadılar, sahte raporlar aldırdılar, arkasındaki güç kim?” dedi.

SOYLU'YA SERT SÖZLER: SEN KİMSİN EKREM İMAMOĞLU KİM?
İmamoğlu’na verilen ceza ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Her şeyi alenen yaptılar. 85 milyonun önünde adaleti açıkça katlettiler" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "fotoroman" diyen seslenen Kılıçdaroğlu, "Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim? Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. İmamoğlu'nun adını ağzına almak için önce bir ağzını yıkayacaksın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini biliyorum. Hepimiz farkındayız. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'ye huzuru getireceğiz, kucaklaşmayı, helalleşmeyi getireceğiz. Ve bize düşen görev Türkiye'ye demokrasiyi getirmektir.

6 genel başkan bir aradayız. Demokrasiyi savunuyoruz. İlk adım demokrasi sonra büyüme ve kalkınma. Her şeyimiz var. Demokrasinin olmadığını gösteren bir olay, bir parti genel başkanı kendi ilçe binasına giremiyor. 6 milyon oy alan bir siyasi partinin genel başkanı kendi binasına giremiyor. Birlikte mücadele edeceğiz. Bizler taşkınlığa kapılmadan sağduyuyla hareket ederek sandığı bekleyeceğiz. 85-90 yaşında insan hapiste tutulmaz. Devlet intikamla yönetilmez. Devlet adaletle yürütülür. Buradan sesleniyorum, 85-90 yaşında insanlar hapiste kalmasın diyorsanız katkı vermeye hazırız. İntikam duygusuyla devlet yönetilmez."

SÖZ VERDİ
"Eğer Kılıçdaroğlu bir olaya el attıysa o olay çözülünceye kadar onun mücadelesini verir. Türkiye'de herkes çok iyi bilir, adalet duygumu bilir, insanlar arasında ayrım yapmadığımı bilir, kinden ve öfkeden arındığımı sabırla hareket ettiğimi bilir, dolayısıyla bunu bildikleri içindir ki pek çok sorun yaşayan vatandaş dertlerini bana anlatır. Taşeron işçiler; ilk taşeron işçilerini 7-8 yıl önce Erzurum'da örgütledim. Dernek kurun sözcünüz ben olacağım dedim, onlar adına mücadele verdim. Onlara kadro sözü verdim ve hükümet en sonunda vermek zorunda kaldı ama hala 150 bine yakın taşeron işçisi var. Bunlar da kadro bekliyor.

“BUNLARDA DİN İMAN VAR MI?”
Dramatik bir olayı sizlerle paylaşmak isterim. Bir insan hakları ihlali! Van Büyükşehir belediyesinde 306 taşeron işçisi var. Bunlar malum karar çıktı bir sözlü sınav yapılacak kadroya alınacaktı. Sözlü sınava giriyorlar 306 kişiden bir kişi bile kazanamıyor eliyorlar. Hepsinin işine son veriyorlar. Arkadan bunlar itiraz ediyor, yargı evet haklılar diyor. Bunun üzerine ikinci kez sözlü sınava alıyorlar yine aynı numara çekiliyor. Allah aşkına bunlarda din iman var mı? Yine bunlar itiraz ediyorlar, burada bir haksızlık var diyorlar. Mahkeme kararı üzerine üçünü kez sınava giriyorlar, 24 Kasım 2022 tarihinde yine bu sınavda 306 kişiden bir kişi sözlü sınavı kazanamıyor. Ya aklı başında olan herkese sesleniyorum Allah aşkına ya bu kadar büyük vicdansızlık olur mu?

Bu süreçte 6 işçi hayatını kaybetti. Bunlardan birisi Van’da çığ altında kalan cumhurbaşkanı danışmanını kurtarmak için gitti gönüllü olarak ve o kişi hayatı kaybetti. Bunun vebali kimin omuzlarında? Bütün muhafazakar kardeşlerime sesleniyorum, bunun vebali kimin omuzlarında? Mesut Babat intihar ediyor Hüsnü Timur icra memurları geliyor kapısına kalp krizi geçiriyor. Hasan Turgut kanserde, İdris Karaca da beyin kanamasına yaşamını yitiriyor. Ne denir buna? 306 kişiyi sözlü sınavına alıyorsunuz bir allahın kulu geçemiyor. Bu hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur. Bütün mahkeme kararında da bu var.

Sınavda neler soruluyor? Barbie bebeğin yanındaki sevgilisi kim? Soruya bakın. 40 haramilerin lideri kim. Ben olsaydım biliyorum da ama onlar söyleyemezler. Efsane Çeçen liderinin adı ne.  Nereden bilsin Allah’ın garibanı yolları süpürüyor bu adam. Siz bu milletten ne istiyorsunuz ya? Millet ekmek kavgası yapıyor ya! Sen elindeki ekmeği alıyorsun yargı kararına rağmen başlatmıyorsun ondan sonra ölebilirsin diyorsun. Bunun adına da demokrasi değil saray yönetimi deniyor.

6 yaşındaki bir çocuğa sistemli tecavüz edilmesi ve bunun karşısında iktidarın suskun olması... Bunlarda vallahi de billahi de vicdan, erdem, ahlak yok. Küçük bir çocuk sistematik tecavüze uğradı, bakan '2 yıldır haberimiz var' diyor. Devleti, savcıları, polisleri çalıştırmadılar. Arkasındaki güç kim? Çiftçi perişan vaziyette. 276 milyar lira bankalara borcu var. Kanuna göre 174 milyar lira destek verilmesi gerekirken 39 milyar lira veriyorlar. Senin hakkını bu kardeşin savunacak."

İMAMOĞLU DAVASI
Son günlerde yaşadığımız tabloya geleyim. Önce düzmece bir dava açtılar Sonra saray bu mahkemeye müdahale etti. Asla çıkarılamayacak bir kararı bu mahkemeden çıkardılar. Her şeyi alenen yaptılar. 85 milyonun önünde adaleti açıkça katlettiler.

Ekrem İmamoğlu'yla baba oğul gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır.

Erdoğan'a da insani olarak bir şey söylemek isterim. İhtiras doymak bilmeyen bir canavardır. İhtirasının esiri olma. İhtirasına teslim olma. Sana öğretmediler mi adaletin ne olduğunu, dürüstlüğün ne olduğunu?"

 
Müge Anlı doğum gününde ölümden döndü
 
İzmir Şehir Tiyatroları kapalı gişe!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 20 Aralık 2022 Salı 16:09

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,size nasıl davranıyorlar,sizin ne yapıyorsunuz? Ittifak partilerinde en çok oy potansiyeli olan bir parti başkanı olarak yapmış olduğunuz her davranış diğerlerini şımartıyor,siz masadan ayrıldığınız zaman onların oyu yüzde sıfır nokta iki ancak olur belki birisi yüzde on ancak olur düşünün önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinden daha az oy alan biri CHP ni dizayn etmek istiyor öncellikle parti üyelerinin güven ve oyunu alsın...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selzedelere 17,5 milyon TL yardım yapıldı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Antalya'nın Kumluca ve Finike ...
'Avrasya Tüneli'nden 97 milyon araç geçti'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyanın sayılı projeleri ...
'Kimseden izin almamız söz konusu değil'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine ...
 
Altun'dan Fransa'ya terör örgütü tepkisi!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Batı'daki Türkiye düşmanı lobilerin ...
CHP'li Bakan 'Soylu benden rahatsız' dedi: Tavşanın gözüne far tutmuş gibi…
TBMM 2023 bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aralarında ...
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'TBMM' daveti
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu partisinin ...
 
AK Partili Dağ açıkladı: Mavişehir Planı'nda son rötuş!
AK Parti Genel BaşkanYardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka-Mavişehir ...
Horasan Erenleri Federasyonu'na arsa hibesi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde üstüne ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: LGBT kitabımızda yok!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Kadın Emeği Zirvesi'nde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva