HABERLER>EKONOMİ
18 Aralık 2015 Cuma - 16:11

EİB eski başkanlarından Mete Uğuz toprağa verildi

Önceki gün vefat eden Ege İhracatçı Birlikleri geçmiş dönem başkanlarından, ihracat camiasının duayenlerinden Mete Uğuz son yolculuğuna uğurlandı. Ege İhracatçı Birlikleri’nde 2001-2003 yılları arasında Başkanlar Kurulu Başkanlığı, 1998-2003 yılları arasında ise Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Mete Uğuz için Ege İhracatçı Birlikleri’nde cenaze töreni düzenlendi.

EİB eski başkanlarından Mete Uğuz toprağa verildi

Törende konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Mete Uğuz’un yol gösterici, herkese örnek bir işadamı olduğunu kaydetti. Ünlütürk, “O hepimizin Mete Başkan’ı, Mete Ağabeyi idi. Bizi çok erken terk etti. Ege İhracatçı Birlikleri’nde biz onun bıraktığı yerden devam edeceğiz” dedi.


 
Mete Uğuz’un ailesi adına söz alan kızı Aytuğ Uğuz Güraydın ise, babasının 62. Yaş gününde kendisinin anne olduğunu, kısa süre önce kızının 1. doğum günü ile Mete Uğuz’un doğum gününü birlikte kutladıklarını dile getirdi. Güraydın, “Keşke torunuyla daha fazla vakit geçirebilseydi” diye konuştu.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ise duygularını şöyle dile getirdi; “Mete Uğuz, adam gibi adamdı. Adanalı, tam bir delikanlı idi. Herkese örnek bir işadamı ve gerçek ihracatçıydı. 2001 yılında daha 30 yaşında bir gençken bana güvendi ve beni Yönetim Kurulu’na aldı, gençlere yol gösteren çok iyi bir ağabeyimi, bir meslektaşımı kaybettim. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun.”
 
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden’de Mete Uğuz’un hazırgiyim sektörüne büyük emek verdiğini, sivil toplum kuruluşlarındaki aktif görevinin sona ermesine rağmen sektörle ilgili gelişmelerden uzak kalmadığını kaydetti.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nde Mete Uğuz için düzenlenen cenaze törenine eski Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım,  Türkiye İhracatçılar Meclisi Onursal Başkanı Oğuz Satıcı, TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Ege İhracatçı Birlikleri Geçmiş Dönem Başkanlar Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Ege İhracatçı Birlikleri geçmiş dönem Başkanlar Kurulu Başkanları Hasan Çelebioğlu, Servet Eröcal, Mustafa Türkmenoğlu, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, Mete Uğuz’un ailesi, dostları, Ege İhracatçı Birlikleri ve MD Tekstil Ltd. Şti. çalışanları katıldı.


 
Ege İhracatçı Birlikleri geçmiş dönem Başkanlar Kurulu Başkanı Mete Uğuz’un cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Urla Güvendik Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
“Küçük dokunuşlar mutluluk verir”
 
“Küçük dokunuşlar mutluluk verir” şeklinde bir prensibi hayatının merkezine oturtan Mete Uğuz, insanların hayatına küçük dokunuşlar yaparak onların hayatta daha mutlu olması için çaba gösteriyordu. Bunu da bir yelkenli figürü ile birleştiren Uğuz, “Yelkenliniz olabilir, tekneniz olabilir ancak iyi denizci mütevazi denizcidir. Herkes, ihtiyaç sahibi birine küçük dokunuşlar yaparak hayatı daha güzel hale getirebilir. Bu bir çocuğun gülümsemesi, birinin diğerine bir bardak su vermesi, bir diğerinin ise ev alan bir yakınına yardım etmesi olabilir” şeklinde özetliyordu.
 
Mete Uğuz kimdir?
 
1 Ağustos 1952 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Almanya’da Mönchengladbach Tekstil ve Konfeksiyon Yüksek Mühendislik Okulu’ndan mezun oldu. Mimteks Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Uzkar Tekstil Mam. San. ve Tic. Ltd. Şti. MD Tekstil Konf. San. ve Tic. A.Ş. ve Rast Nakış Konf. Teks. San. Tic. Ltd. Şti. firmalarında iş hayatını sürdüren Uğuz, 1995-99 yılları arasında Tekstil Araştırma Geliştirme Vakfa (TARGEV) Yönetim Kurulu Başkanı, 1998-2003 yılları arasında Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve 2001-03 yılları arasında Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Uğuz, evli ve dört çocuk babasıydı.
 

 
Soma davasında damga vuran madenci konuştu
 
Kayıp polis bulunamadı, sanık ömür boyu aldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ümit Çelikörs 3 Haziran 2023 Cumartesi 22:14

Çok sevdiğim aynı şirkette MVG istanbul da beraber çalştığım adam gibi adam olan bir kardeşimdi. Ailecek Gümüldür ve İzmir den tanıdığım delikanlı bir iş adamı..Şimdi öğrendim.Dagmar''a ve çocuklara Allah sabır versin..Çok üzgünüm..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizciler yeni yıla merhaba dedi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin (DEFMED) ...
İzmirli müteahhitlerden tüp geçit çağrısı!
İzmir’deki STK’lar tarafından gelen itirazlar nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ...
‘Kaptan’ bakışı: Kruvaziyerde 3 önemli gelişme umut olacak mı?
İstanbul’daki Galataport krizi, Alsancak Limanı’nda yeni planın kamuoyundan ...
 
Kültürpark'ta 'hediyelik eşya günleri' başladı!
Türkiye ve dünyanın dört bir yanından seçkin binlerce yılbaşı hediyelik ...
Merkez Bankası’ndan ‘Fed’ hamlesi: Dolar karşılıklara…
Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 10 yıl aradan sonra yaptığı ...
FED’in tarihi kararı sonrası dolardan ilk tepki
Fed'in faizleri 0.25 puan artırmasının ardından uluslararası piyasalarda ...
 
Flaş! Ve Fed'den tarihi faiz kararı geldi
ABD Merkez Bankası Fed, tüm dünyanın nefesini tutarak beklediği faiz kararını ...
Bakan Işık yerli otomobil için tarih verdi: İzmir’de mi üretilecek?
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İzmir turunun son durağında ...
Işınsu Kestelli’den ‘kelaynak’ çıkışı
İzmir Ticaret Borsası ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Sabancı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva