HABERLER>GÜNCEL
13 Aralık 2012 Perşembe - 16:37

Eğitim-Sen Bergama temsilcisi'ne 4+4+4 davası

Bergama Eğitim- Sen temsilcisi Hasan Hüseyin Kuşçu, 4+4+4 eğitim sistemi uygulamaları nedeniyle velilerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidince mahkemelik oldu. Kuşçu hakkında, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman'ın şikayeti üzerine, 'işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği' iddiasıyla dava açıldı.

Eğitim-Sen Bergama temsilcisi ne 4+4+4 davası

İZMİR - Eğitim- Sen Bergama Temsilcisi Hasan Hüseyin Kuşçu, 7 Haziran 2012 tarihinde, görevli olduğu Osman Nuri Ersezgin İlköğretim Okulu'nun velileri ile 4+4+4 uygulaması kapsamında okulun durumunu öğrenmek amacıyla Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman'ın Bergama Kaymakamlığı'nda toplantıda olması nedeniyle grup, merdivenlerde müdürü beklemeye başladı.

İddiaya göre, Müdür İlyas Duman binaya gelişinde grup tarafından alkışlanarak protesto edildi. Müdür İlyas Duman, gruba seslenerek, "Çok kalabalıksınız aranızdan 3 temsilci seçin. Sizin sorduklarınıza cevap vereyim" diyerek makamına geçti. Bunun üzerine grup da makam odasına girdi. İlyas Duman, Bergama Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak ihbarda bulundu ve makama gelen polisler grubu dışarı çıkarttı.

Bu olay nedeniyle Hasan Hüseyin Kuşçu hakkında disiplin soruşturması başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca savcılığa şikayette de bulundu. Bergama Cumhuriyet Savcılığı, Kuşçu'nun 'işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği' iddiasıyla Bergama Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Davanın bugün yapılan ilk duruşmasına sanık Hasan Hüseyin Kuşçu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ile tarafların avukatları katıldı. Sanık Hasan Hüseyin Kuşçu ifadesinde, "Ben Eğitim- Sen Bergama Temsilcisi olarak üyelerim olan öğretmenlerin ve velilerimin 4+4+4 yasasından ne derece etkileneceğini sormaya gitmiştim. Bana Türk Ceza Kanunu'nun 116/2 maddesine göre dava açılmış. Bu madde konut ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etmektir. Milli Eğitim Müdürlüğü ise ne bu tür bir işyeridir ne de konuttur. Kamuya açık bir binadır. Biz de bilgi almak amacıyla kamuya açık bir binaya gittik" dedi.

Şikayetçi olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ise Kuşçu'nun yaklaşık 70-80 kişi ile birlikte gelip, odasına girdiğini söyledi. Daha sonradan velilerle konuştuğunu, onları Kuşçu'nun kışkırttığını öğrendiğini söyleyen Duman, bu yüzden sadece kendisinden şikayetçi olduğunu anlattı.
 
Kuşçu'nun avukatı, müvekkili hakkında disiplin soruşturması da yürütüldüğünü, müfettişlerin herhangi bir idari işlem yapılmasına gerek olmadığını belirttiklerini söyledi. Bu idari soruşturma sırasında ifadelerine başvurulan tanıkların mahkemede de dinlenmesini talep etti. Hakim, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Şubat 2013 tarihine erteledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve savcılık açıkladı: Özal zehirlendi mi?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiğine ...
'Eşrefpaşa bombacılarına rekor ceza talebi
Konak İlçesi Eşrefpaşa semti Yağhaneler mevkisinde, dört yıl önce araca ...
EÜ’nün ‘gazete okutan’ kampanyasına gazeteci desteği
Kampanyanın Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kavaklı’yı ziyaret eden Yargı ve ...
 
Şemikler'de şüpheli ölüm: Sahte içki mi?
Şemikler’de bir arkadaşının düğününden dönerken aniden fenalaşıp yola ...
O yazı yerine asılıyor!
Konak Kaymakamlığı binasının önünde 15 yıldır yazılı olan ‘Cumhuriyet ...
Şok iddia: Liseli öğrencilere türban dağıtıldı!
Malatya'nın Sürgü beldesindeki bir lisede, kız öğrencilere ücretsiz türban ...
 
İzmir’de korkunç ölüm: Şofben gazı can aldı
Karabağlar İlçesi'nde, yıkanmak için girdiği banyoda şofbenden sızan gazdan ...
Kemeraltı’nda başkanları buluşturan açılış
İzmir siyasetinin ve iş dünyasının önde gelen isimleri, Karabağlar Belediye ...
Muhteşem Yüzyıl'dan Erdoğan'a cevap!
'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin bu hafta yayınlanan fragmanı adeta Başbakan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva