HABERLER>İŞ DÜNYASI
31 Ocak 2022 Pazartesi - 18:32

EBSO'da gündem elektrik kesintileri

Organize sanayi bölgelerindeki elektrik kesintileri ile ilgili konuşan  EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, "Üretimdeki kesintiler uzun süreçte telafisi zor sonuçlara neden oluyor. Bir daha karşılaşmak istemediğimiz bu tür durumlara karşı alternatif planlar mutlaka yapılmalıdır. Küresel ölçekli bir enerji darboğazlığı yaşanıyor" dedi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, "Rusya, AB'ye doğalgazı keserim dedi. Elinde bir güç varsa AB'ye doğalgazı kesiyorum derse ABD'nin böyle bir sorumluluğu alabilme ihtimali var mı? Bu nedenle herkes kendi gücünü ortaya koymak zorunda" dedi

EBSO da gündem elektrik kesintileri

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ocak ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanı Salih Esen yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis gündeminde ise geçtiğimiz hafta Organize Sanayi Bölgeleri'nde yaşanan elektrik kesintileri yer aldı.

ESEN: ÜRETİMDEKİ KESİNTİLER UZUN SÜREÇTE TELAFİSİ ZOR SONUÇLAR NEDEN OLUYOR
Meclis açılışında konuşan Meclis Başkanı Esen OSB'lerde gerçekleşen elektrik ve doğalgaz kesintilerini vurgularken, "Önce enerji zamları sonra kesintileri ile sanayiciler olarak ciddi bir enerji krizi ile karşı karşıyayız. Bilinmeyen nedenlerle önce doğalgaz sonra elektrik kesintileri ile karşılaştık. Soğukta vatandaşların elektrik ve doğalgazı kesilemeyeceği için biz sanayicilerin elektrik ve doğalgazı kesildi. Üretimdeki kesintiler uzun süreçte telafisi zor sonuçlar neden oluyor. Bir daha karşılaşmak istemediğimiz bu tür durumlara karşı alternatif planlar mutlaka yapılmalıdır. Küresel ölçekli bir enerji darboğazlığı yaşanıyor. Birçok işyerimizin çatıları GES için önemli potansiyele sahip. Ancak içinde bulunduğumuz finansal koşullar buralara yatırım yapmamızı engelliyor. İlgili bakanlıkların GES yatırımlarını özendirecek  bir takım tedbirleri alması suretiyle enerjiye dönüştürebilme imkanının da umarım yakın süreçte bulabiliriz" ifadelerini kullandı.

YORGANCILAR: GAYET VERİMLİ BİR ZİYARET OLDU
Meclis toplantısında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar sözlerine İzmir'de tartışmalara neden olan Ankara ziyareti ile başlarken şu ifadeleri kullandı;

Biz Ankara'da Tarım Bakanımızı Maliye Bakanımızı ziyaret etti. Gayet verimli geçti. Özellikle Tarıma dayalı OSB ve Kemalpaşa Lojistik Köy konusunda bilgilendirmeyi yaptık. TCDD'nin genel müdürleri ve yetkili bakanlıkların temsilcileri  de vardı. Tarım bakanımıza gittik ve tarım sektöründe üyelerimizin taleplerini içeren dosyayı verdik. Binali Bey'e gittiğimizde kendisinin ilgilendiği konuları sunduk. 2020 yılında dünya ekonomisinde görülen küçülme 1980 sonrası en büyük daralmasını yaşadı. Dünyadaki büyüme 1980 sonrasında en büyük büyüme oldu. 2021 yılında büyük bir değişim yaşandı" dedi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili de konuşan Yorgancılar bir daha böyle bir kesintilerin yaşanmamasını umduğunu belirtirken, "Geçtiğimiz hafta elektrik üretim kısıntıları oldu. Bu kısıtlama sonrası OSB'ler büyük bir görev üstlendi ve istemeyerek de olsa sanayicilerimizin elektrik 3 gün kapatıldı. Ancak dün yapılan açıklamadan itibaren cumartesi akşamından itibaren elektrik kısıtlamaların kaldırıldığını doğalgaz kullanımının yüzde 40 olan kullanımı yüzde 20'lere düşüldüğünü söyledi. Biz bu konuda yerel dağıtım firmalarından bilgi sahibi olduk. Yetkililer bir açıklama yapmamıştı. Pazar günü sanayi bakanımız ve enerji tabii kaynaklar bakanımızın yaptığı online toplantıda geniş çaplı toplantı yapıldı ve gündem elektrik kesintileriydi. Bunun sonucu itibari ile 8-10 günlük kesinti sonuçlandı. Bizim 2021'de aldığımız doğalgaz tutarları belliydi. Yarın öbür gün Azerbaycan ve Rusya ile sıkıntı yaşarsak bizim durumumuz ne olacak? Rusya, ABD ile Ukrayna konusunda anlaşmazlık içindeler. Rusya AB'ye doğalgazı keserim dedi. Elinde bir güç varsa AB'ye doğalgazı kesiyorum derse ABD'nin böyle bir sorumluluğu alabilme ihtimali var mı? Bu nedenle herkes kendi gücünü ortaya koymak zorunda. Başkan seçtiğiniz günden beri hızlı. Umarım bundan sonra bu tür kesintiler ile karşı karşıya kalmayız ve kendi enerjisini üreten bir ülke haline geliriz" ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan açıkladı: Elektrik faturalarına düzenleme!
 
Hastanedeki kavgada doktor ve hasta yakınına para cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
iPhone'a güncellemeyle gelecek özellikler belli oldu
Apple'ın iPhone işletim sistemi iOS 15.4 ile getireceği yeni özellikler duyuruldu.
Fotoğrafçılar’ın başkanı Yavuz, güven tazeledi
İzmir Fotoğrafçılar Esnaf Odası seçimlerinde mevcut Başkan Murat Yavuz, ...
İzmir iş dünyasından Soyer'e 'Şükürer' çağrısı: Görevlerine son verin!
İzmir Ticaret Odası'nın Ocak ayı olağan meclis oturumu Sıktı Şükürer tartışmalarına ...
 
Demirtaş’ın tepkisi sürüyor: Mirasyedi gibi satmayın!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binalarının satışına ...
Elektrik kısıtlaması üretimi durduruyor... İzmir'in dev sanayileri şartel indiriyor!
Türkiye çapında elektrik arz ve talep dengesinin sağlanması amacıyla uygulanacak ...
Yaşar Holding yönetim kurulu başkanını seçti
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Feyhan Yaşar seçildi.
 
Dev satış... İzmirli Graniser, İngiliz oldu!
Dünyanın en eski halı ve karo seramik üreticilerinden biri olan Londra ...
Yorgancılar doğalgaz kesintilerine değindi: Dengeleri bozacak!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, sanayide kullanılan doğalgazda gerçekleşeceği ...
'Taşımacılıktaki artış rekabeti olumsuz etkiledi'
Akaryakıt ücretlerindeki artışa dikkat çeken İzmir Ticaret Borsası Yönetim ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva