HABERLER>İŞ DÜNYASI
26 Ocak 2022 Çarşamba - 20:39

İzmir iş dünyasından Soyer'e 'Şükürer' çağrısı: Görevlerine son verin!

İzmir Ticaret Odası'nın Ocak ayı olağan meclis oturumu Sıktı Şükürer tartışmalarına neden oldu. Toplantıda söz alan meclis üyeleri açıklamalara sert tepkiler gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Şükürer'in Büyükşehir'deki görevlerine son verilmesi çağrısında bulunuldu.

İzmir iş dünyasından Soyer e  Şükürer  çağrısı: Görevlerine son verin!

Oktay GÜÇTEKİN - Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2022 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Odası Binası'nda gerçekleştirilen oturuma Selahattin Özpoyraz başkanlık yaptı.

2021 yılında yapılan çalışmaların video gösterimi yapılan oturumun gündeminde ise muhacirler ile ilgili sözleri sonrası İzmir gündeminde tartışmalara neden olan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer vardı.

Şükürer’in bir röportajında İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözlerine İZTO meclis üyeleri de tepki gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de çağrıda bulunuldu.

KAZANÇOĞLU: İZMİR'DE ALDIĞI GÖREVLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Söz alarak Sıtkı Şükürer ile ilgili açıklamalarda bulunan İZTO üyesi Akın Kazançoğlu, üstü kapalı bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de seslenirken, "Geçtiğimiz pazar günü yerel bir gazetemizde yapılan röportajda Şükürer İzmirimiz hakkında bazı söylemlerde bulunmuştur. İnsan yaşamaya devam ettiği ve ekmeğini yediği bir şehre böyle aşağılayıcı bir açıklamada bulunmaz. Bu kişi İBB'de 12 şirketin yeminli mali müşavirliğini yapıyor. Bu röportaj'da balkanlardan gelen insanları kötülemiştir. Bu vatandaşlarımız güzel İzmir'imizin mozaiğini oluşturan insanlardır. Ben İzmir'e gelen tüm insanlar ile çeşitli okullarda arkadaşlık yapmış, ticaret yapmış biriyim. Odamızda da el ele İzmir'e hizmet için çalışıyoruz. İzmir'in yıllarca lağım çukuru haline gelmiş olduğunu söyleyerek geçmişte görev yapmış belediye başkanlarına da dolaylı olarak hakaret etmiştir. İzmirimizde son 3 yılda STK'lar ve yerel yönetimler arasında böylesine anlaşmalı çalışma ortamı sağlanmışken, güzel İzmirimize gerek mübadele ile gelen gerek Anadolu'dan gelen insanlarımızı kucaklamak yerine ötekileştirme ve ayrımcılık sergileyen kişiyi kınıyorum. Bu kişinin İzmir'de aldığı görevlerin gözden geçirilmesini diliyorum" dedi.

AZTEKİN: HİÇBİR ŞEKİLDE HİÇ KİMSE KİMSEYİ KÜÇÜMSEYEMEZ
Meclis üyesi Metin Aztekin ise Özgener'e de çağrıda bulunurken, "Ben Girit göçmeniyim. Bu şehirde mübadeleyle gelen çok güzel insanlar var. Bu şehirde yaşayan ve bu şehrin ekmeğini yiyen birisinin bu insanları kötülemesi hazmedilebilir bir şey değildi. Son yaptığı açıklamayı da hangi kafayla yaptığın düşünemiyorum. Neresinden tutarsanız tutun… Bu faşist ve ırkçı düşüncenin içinden çıkarak sözcüğe dökülmesidir. Özür dilemiş olması benim kelimelerimi kibar kullanmama neden oluyor. Ben inanıyorum ki bu şahsın iş yaptığı yer yüzde 90’ı göçmen olan insanlardan para kazanıyor. Eşitlik ilkesi vardır. Hiçbir şekilde hiç kimse kimseyi küçümseyemez. Bu şahsın kalbinin temiz olması gerekiyor. Kendisine şunu öneriyorum: Temiz bir kalp nakli yaptırsın. Tıp çok gelişti kendisine bir tane beyin taktırmasını öneriyorum. Kendisi bizim yönetim kurulumuza da üyeymiş. Bu konuda sayın başkanımızın da gereğini yapacağını düşünüyorum. Sayın Başkanımız Tunç Soyer’e bu sorulmuş ve ‘İzmir’in gündemine böyle bir şey düştü ama bizim gündemimizde böyle bir şey yok.’ Bu ne demek? Ben bunu Tunç Soyer’e yakıştıramadım. Bu şehir bizim vergilerimizle dönüyor. Bu açıklamaya çok üzüldüm. Sayın belediye başkanından gereğinin yapılmasını rica ediyorum" dedi.

AL: BU BİR FETÖ OPERASYONUDUR
Söz alan Meclis Üyesi Koçali Al ise çarpıcı bir açıklamada bulunurken, "Belayı önceden keşfetmek lazım. Bu ayak seslerini ben 5-6 ay önceden duydum. Bu bir FETÖ operasyonudur! İzmir'deki Karadenizlilere, Konyalılara, Elazığlılara, Balkan Göçmenlerine çağrıda bulunuyorum. 15 Temmuz'da beceremediler, şimdi yeni bir hareket başlayacak. Her il de bir karışıklık, laf düzenlemeleri.Biz ticaret insanıyız. Ülkemizde milli değerlerimize saygılıyız. Seçim geliyor, ülkede bir karışıklık meydana gelecek. Dış güçler nasıl dolarda bir gecede yükseliş yaptırdıysa bu da aynı. Bu kişi çıkıp açıklamalarda bulunmuş. Kuva-yi Milliye hareketi başladığı zaman bu arkadaşlar Kuva-yi Milliye hareketinin içinde hiçbir İzmirli yoktu. Açın tarih sayfalarına bakın" dedi. Al'ın Sözleri sonrası ise meclis salonunda tartışmalar yaşanırken söze giren Özgener konuşmanın yanlış yerlere gittiğini vurgulaması sonrası  Al sözlerini şu ifadeler ile tamamladı:

"Biz bu hafta STK'lar olarak bir toplantı yapacağız ve İBB Başkanı Soyer'e bir bildiri yayınlayacağız. Diyeceğiz ki 'eğer bu kişiyle yollarınızı ayırmazsa sizlere iyi yollar ancak biz sizinle yol yürümeyeceğiz' diyeceğiz."

ÖZGENER:  HER KONUYU DİLE GETİRMEK BİZLERİN GÖREVİ
Son olarak söz alan ve açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Mahmut Özgener Şükürer konusunda meclis üyelerini desteklerken şu ifadeleri kullandı:

"Dostlarımız haklı sitem içindeydi. Bana da bu konuda yorum yapacak bir şey bırakmadılar. Son derece demokrat ve açık bir biçimde fikirlerini paylaştılar. Bu ülke bir bütün. Bu ülkede hepimizin bir bütünüz ve ayrıştıramayız. Hepimizin fikrini bu olduğu ortamda böyle bir söyleme böyle bir tepkinin gelmesi doğal oldu. Biz İZTO'yuz. Biz bu ülkenin en büyük STK'larından biriyiz. Burada sadece ticareti konuşmayacağız. Burada ülkemizin gündeminde olan her konuyu dile getirmekte bizlerin görevidir."

 
Şükürer özür diledi: Muhacir ve mübadil İzmirlileri incitmek istemedim
 
'Emsal' tartışmalarına İZTO da dahil oldu… Davaya müdahil olacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan ÖZGÖRGÜLÜ 28 Ocak 2022 Cuma 19:43

Sn.ŞÜKÜRER son derece yanlış ve şahsını zor durumda bırakacak bir ifadeyi sarf etmiş..Önemli olan,farkına varıp,hatasını kabul edip,özür dilemesi.. Şunu asla unutmayalım..,Bu cennet VATANIMIZ Bizim,hepimizin KUTSALDIR..Saygı,sevgi içerisinde,Aziz ŞEHİT ve GAZİLERİMİZ nezdinde,VATANIMIZA olan, ahde vefa duygusu içinde,"ÖNCE VATAN" bilinciyle,nereli olursak olalım,KARDEŞÇE,birlikte yaşamak,zenginliği ve nimetini yaşayalım,paylaşalım..!!

Yorumu oyla      2      3  
Erkan ÖZGÖRGÜLÜ 28 Ocak 2022 Cuma 19:25

Sn.ŞÜKÜRER son derece mesnetsiz bir fadeyi,hakkında yanlış düşünmeye yol açan,şanssız bir ifadeler

Yorumu oyla      2      3  
VAHAP SAVAŞAN İZBALDEF ONURSAL BAŞKANI 27 Ocak 2022 Perşembe 15:25

Çok doğru herkesin görüşüne katılıyorum herkes haddini bilecek hiç kimse ayrımcılık bölücülük yapamaz.

Yorumu oyla      2      3  
Oğuz Kaan 27 Ocak 2022 Perşembe 01:47

Tunç Soyer bu iş fazla uzadı. Nefret dili kullanan bu şahsı görevden alın.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’ın tepkisi sürüyor: Mirasyedi gibi satmayın!
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binalarının satışına ...
Elektrik kısıtlaması üretimi durduruyor... İzmir'in dev sanayileri şartel indiriyor!
Türkiye çapında elektrik arz ve talep dengesinin sağlanması amacıyla uygulanacak ...
Yaşar Holding yönetim kurulu başkanını seçti
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Feyhan Yaşar seçildi.
 
Dev satış... İzmirli Graniser, İngiliz oldu!
Dünyanın en eski halı ve karo seramik üreticilerinden biri olan Londra ...
Yorgancılar doğalgaz kesintilerine değindi: Dengeleri bozacak!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, sanayide kullanılan doğalgazda gerçekleşeceği ...
'Taşımacılıktaki artış rekabeti olumsuz etkiledi'
Akaryakıt ücretlerindeki artışa dikkat çeken İzmir Ticaret Borsası Yönetim ...
 
HABAŞ’tan 847 milyonluk yatırım!
HABAŞ, artan demir çelik taleplerini karşılamak için hamle yaptı. 847 ...
Microsoft'un hamlesi sonrası Sony'ye 20 milyar dolarlık tokat
Microsoft'un oyun devi Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın ...
İzmir'e 18 milyon dolarlık sanayi hamlesi geliyor!
Kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi Akcoat, 18 milyon dolar yatırım ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva