HABERLER>GÜNCEL
31 Mart 2012 Cumartesi - 09:22

Dünyanın balonları İzmir'i uçuracak!

160 ülkeden 180 balon 9-20 Eylül tarihlerinde İzmir'i süsleyecek. 1.5 milyon ziyaretçinin katılacağı festival EXPO için de büyük fırsat yaratacak.

Dünyanın balonları İzmir i uçuracak!

İZMİR - Gökyüzü sevdalıların 28 yıldır peşinde koştuğu hayal gerçek oluyor. İzmir semaları dev balonlarla dolacak.

Yeni Asır'dan Şafak İnce'nin haberine göre 9-20 Eylül'de ilk kez gerçekleşecek Uluslararası Balon Festivali'nde 160 ülkeden 180 balon gökyüzünü gelin gibi süsleyecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği festival için İzmir'e 1.5 milyon ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.
MARKA ŞEHİR
Türkiye'de hava balonculuğunun başladığı 1984 yılından beri dünyaya o küçük sepetin içinden bakan gökyüzü sevdalıların en büyük hayali artık gerçek oldu. Kapodakya'da balon festivalini başlatan isim olan Türkiye'nin ilk balon pilotu İzmirli Bilge Ezel'in geliştirdiği "Balon Festivali" düşüncesi, İzmir'de hayata geçecek. 1984 yılından beri hayalini kurduğu proje, Türkiye'nin de gerekli altyapıya kavuşması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İzmir'in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül'ün 90. yıldönümünde Kordon'da yüzlerce balonun buluşmasıyla başlayacak.
20 Eylül'e kadar sürecek 1. Uluslararası Türkiye Balon Festivali 2012 İzmir, aynı zamanda Dünya Balon Festivalleri takviminde de ilan edildi. Festivalin yürütmesini üstlenen E&A&B Yönetim Kurulu Başkanı Balon Pilotu Bilge Ezel, festivale 160 ülkeden 180 balonun katılacağını belirterek, "12 gün boyunca eğlence dolu muhteşem bir etkinlik olacak, dünyanın gözü İzmir'de olacak" dedi. Ezel, 1.5 milyon yabancı konuğun İzmir'e gelmesini beklediklerini ifade ederek, "Bu nedenle de sloganımızı 'İzmir'i uçuruyoruz' olarak belirledik" dedi.

Balon festivalinin en önemli özelliğinin "tanıtım" olduğuna dikkat çeken Ezel, "İzmir'in tanıtımının yanında, şehirlerinin tarih, turizm ve kültürel değerlerine de katkıda bulunan, 'marka şehir' olma yolunda yaşayış biçimlerini dünya insanının göz önüne seren en büyük görsel alanlarından biri balon festivalidir" dedi. Balon festivallerinin düzenli bir izleyicisi olduğunu, uluslararası medyanın da İzmir'e üs kuracağını, Dünya Balon Komitesi (FAI), sponsor firmalar, balon imalatçı firmalarının kente geleceğini söyleyen Ezel, "Asıl amaç ise, EXPO 2020 İzmir tanıtımına katkı sağlamak. Çünkü hava balonculuğu son yıllarda önemli bir lobi faaliyeti gerektiriyor. Bu anlamda EXPO'a yönelik lobi faaliyetleriyle ilgili olarak balon festivali de büyük önem arzediyor" dedi. Ezel, festival için özellikle EXPO kapsamında Uluslararası Sergiler Bürosu üye ülkelerin baloncularını davet ettiklerini belirtti.

Festival içinde festival
Festival kapsamında 9 Eylül sabahı Kordon'da vatandaşları selamlamayacak balonlar, akşam saatinde ise gökyüzüne süzülecek. Festival alanı olarak Balçova, İnciraltı, Kordon, Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli, Dikili, Bergama, Selçuk Efes, Pamucak, Belevi, Torbalı, Tire, Ödemiş ve Bayındır seçildiğini belirten Bilge Ezel, "Festivalin içinde bir sürü festival olacak. Sabah balonların kurulması akşam uçurulmasına kadar geçen sürede birçok etkinlik düzenlenecek" dedi. Uluslararası Balon Festivali'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanında İzmir Valiliği'nin desteğinde de gerçekleştirileceğini belirten Ezel, "Sayın Valimiz Cahit Kıraç'ın deyimiyle İzmir için hayırlı olsun" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimdi de 'bel altı' şantaj davası!
Necmettin Erbakan’ın kızı Zeynep Erbakan, boşanma, kardeşleri hakkındaki ...
Haluk Kırcı'dan '12 Eylül' başvurusu
1978'de 7 TİP'li öğrencinin öldürülmesi davasından hüküm giyen Kırcı, ...
Çay tiryakiliğinin sonu hapis oldu
Günde 40 çay içen hasırcı, içtiği çaylar karşılığında kahvehane sahibine ...
 
Uyuşturucuya büyük darbe: 860 kilo eroin!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ...
'Çıkarın kağıdı kalemi' dedi sınav yaptı!
Yılmaz Özdil, köşesinden 4+4+4 tartışmalarını köşesinde çok farklı bir ...
Askerdeyken çete yönetiyormuş!
Aralarında bulunduğu 6 ilde, işyerlerinden ve evlerin kapı kilit göbeklerini ...
 
İzmir'de El Kaide operasyonu: 7 gözaltı
El Kaide hücresine yönelik düzenlenen operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı. ...
Bakan Yıldırım'dan 'Çeşme Ekspres'e özgürlük
Yunanistan'ın Sakız Adası’nda 10 günden beri alıkonulan 'Çeşme Ekspres' ...
Travestiye tek kurşunla infaz!
Karabağlar'da travesti Hasan Şahingün, otomobil içinde tabancayla başından ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva