HABERLER>EKONOMİ
28 Haziran 2016 Salı - 16:13

DTO Başkanı Öztürk’ten uzlaşı mesajları

Geçtiğimiz hafta Başkan Kocaoğlu ile AK Parti İl Başkanı Delican arasında tartışma konusu olan ‘Körfez’e ÇED müjdesi’ hakkında konuşan DTO Başkanı herkesi projeye sahip çıkmaya davet ederken “Çocuklarımız için tartışmayla zaman kaybetmeyelim” dedi.

DTO Başkanı Öztürk’ten uzlaşı mesajları

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Haziran ayı meclis toplantısında sektöre ve gündeme dair konular masaya yatırıldı.

Meclis gündeminde Tarihi Kemeraltı Bölgesi’nin dönüşümü ve geliştirilmesi amacıyla kurulan TARKEM, DTO meclis üyelerine sunum gerçekleştirdi. İzmir’in tarihi bölgesinde yapılacak dönüşüm ile ilgili TARKEM Yönetim Kurulu Başkanvekili Uğur Yüce sunum yaptı.  

Sunumun ardından konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında polemik olan Körfez Projesi ÇED onayı konusunu gündeme getirdi.

KÖRFEZ’DE ÇED SEVİNCİ

Önceki toplantılarda proje onayının bir an önce verilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, ÇED onayı için teşekkür etti. Yusuf Öztürk, “İzmirlilerin 3 yıldır beklediği ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’nin ÇED Raporu onaylandı. Bu iki gelişme, dünyanın en eski liman şehirlerinden İzmir’in kaderini belirleyecek önemde. Körfez’de derin suyolu ve sirkülasyon kanalı taramaları sonucunda İzmir Alsancak Limanı’nın büyüme imkanı artacak. Aynı zamanda yüzülebilir körfez hedefine yaklaşmış olacağız. İzmir’in önünü açan bu gelişmelerden dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesileyle Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir’e ne kadar verdiği değeri bir kez daha yaşadık” şeklinde konuştu.

HERKES PROJEYE SAHİP ÇIKMALI

Delican ile Kocaoğlu arasında ÇED onayı üzerinden yaşanan tartışmaya gönderme yapan Öztürk, “Şimdi sıra yatırımların bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Deniz taşımacılığı ve lojistiğin yanı sıra turizm ve ticareti hareketlendirecek bu yatırımlar sayesinde İzmir olarak yeni bir ekonomik büyüme öyküsü yazabiliriz. Bu nedenle herkes görüşünü söylemeli, itirazını ve önerisini yapmalı. Uzlaşma sağlandığında da yine herkes var gücüyle bu projelere sahip çıkmalıdır. Çocuklarımıza bu şehirde iş imkânı yaratmak istiyorsak, tartışmalarla vakit kaybetmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÇANDARLI LİMANI SANAYİ BÖLGELERİNE BAĞLANMALIDIR

Dünya taşımacılığı üzerinden Çandarlı Limanı’na gönderme yapan Öztürk, “İnsanı karamsarlığa sevk eden bu tabloya rağmen dünyada rakiplerimiz boş durmuyor. Üretim maliyetini azaltacak ulaşım yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Çin, ülkenin merkezinde Pasifik Okyanusu’nu Atlas Okyanusu’na bağlayacak kara ulaşım hattı için devasa yatırımlar gerçekleştiriyor. Kazakistan, Hazar Denizi’nde inşa edeceği liman ile Avrupa ile Asya’yı bağlayacak ulaşım koridoru açmayı planlıyor. Panama Kanalı’nın genişletilmiş kısmı hizmete açıldı. Birleşik Arap Emirlikleri, üretim ve aktarma gücünü Dubai’deki Jebel Ali Serbest Bölgesi liman kompleksinde birleştirmeye çalışıyor. Bu yatırımlar, ülkemize gitmesi gereken istikameti gösteriyor. Kuzey Ege Çandarlı Limanı, İzmir’in aktarma merkezi kabiliyetini ve dış ticaret kapısı olma özelliği artırmak için biçilmiş kaftan. Bu nedenle Çandarlı Limanı, serbest liman mantığıyla tasarlanıp, lojistik merkez ile sanayi bölgelerine bağlanmalıdır” şeklinde konuştu. 

BU ÜLKEDE BİR YELKEN FEDERASYONU VAR!

Öztürk konuşmasının son bölümünde önceki gün Rio’daki Yaz Olimpiyatları’na uğurlanan Dilara Uralp’e başarılar diledi. 

DTO İzmir Şubesi’nin desteği ile başarılarına yenilerini ekleyen Dilara’ya Türkiye Yelken Federasyonu’nun destek vermemesine isyan eden Öztürk, “Biz Dilara’ya desteğimizi Rio’ya katılmama ihtimaline rağmen devam ettik. Biz Dilara ünlenmeden sahip çıkmaya başladık. Biz her hangi bir beklenti içinde olmadan bugünlere kadar desteğimizi gösterdik. Ama Dilara Rio’ya gitme hakkı kazandıktan sonra federasyon sahip çıkmaya başladı. Ben bunu kabul etmiyorum.  Biz Deniz Ticaret Odası’yız. Yani bu konuda daha gitmemiz gereken çok yolumuz olduğunu düşünüyorum. Bir çocuk başarılı olduktan sonra sponsor olmanın anlamı yok. Sadece Dilara için değil birçok sporcuya sahip çıkılması lazım. Burada bir Türkiye Yelken Federasyonu var. Görevini yapmalı ve görevine sadık olmalı. Sadık olmadıklarını düşünüyorum. Yolu açık rüzgarı kolay olsun” ifadelerini kullandı.

 
‘İzmir’in Çernobili’nde temizliği sivil komite izleyecek!
 
Akdeniz'de tehlikeli ABD-Rus yakınlaşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’ye gelen turist sayısı 22 yılın dibinde!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Mayıs'ta yüzde 34.7 azalarak ...
Ve ÇED süreci başladı: Karşıyaka’daki o araziye dev AVM geliyor
Rönesans Holding bünyesinde yer alan Altunizade Gayrimenkul A.Ş Karşıyaka’da ...
DeFacto, C&A’in Türkiye mağazalarını devralıyor
DeFacto, C&A’in Türkiye’de bulunan 24 mağazasını Kasım ayına kadar devir ...
 
Kemal Zorlu’dan çifte ‘çukur’ salvosu!
İzmir’de yıllardır kaderine terk edilen ve TMSF tarafından yapılan ihale ...
Milli Piyango ihalesinde flaş gelişme!
Milli Piyango ihalesine yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle ön ...
Yorgancılar’dan ‘Brexit’ uyarısı: 3 sektörü etkileyecek!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Haziran ayı meclisinde gündemi değerlendirdi. ...
 
İsrail'le mutabakat turizmciye umut oldu
Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin normale dönmesi hakkında ...
Bakan Çelik'ten genç çiftçilere hibe müjdesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin ...
Domatesin fiyatı 3 katına çıktı!
Seradan tarlaya geçiş dönemi olması ve hava sıcaklıkları nedeniyle domatesin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva