HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2023 Salı - 10:55

DEÜ'nün projesine KalDer'den ödül!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Üniversitenin Mühendislik Fakültesi ve İşletme Fakültesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen İKLİM-DE Projesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi tarafından verilen ‘İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri’nde ‘Üniversite’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Konuyla ilgili konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kurumumuz yaşanabilir bir dünya hayaliyle çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda sorumluluk almaktan çekinmiyor ve öncü olacak çalışmalara imza atıyoruz. Tabii ki çalışmalarımızın takdir görmesi de bizleri mutlu ediyor” dedi.

DEÜ nün projesine KalDer den ödül!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’deki tüm sektör ve kuruluşlarda mükemmellik kültürünün yaygınlaştırılması misyonu ile hareket eden Türkiye Kalite Derneği Ankara Şubesi tarafından verilen ‘İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri’nde, sürdürülebilir yeşil kampüs dönüşümünü hedefleyen “İKLİM-DE” projesi ile ‘Üniversite’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Üniversitenin Mühendislik Fakültesi ve İşletme Fakültesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen projenin koordinatörlüğünü Prof. Dr. Sevinç Özkul yürüttü.

Proje hakkında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İKLİM-DE projesi ile kurumsal yapılanma ve planlamayla birlikte kampüs ortamında kaynak kullanımını azaltmaya yönelik yatırımların desteklenmesini hedeflediklerini ifade etti. Projenin; iklim değişikliği konularıyla ilgilenen lider sayısını ve akademisyenler tarafından çevre sorunlarıyla ilgili araştırma sayısını artırmak, iklim değişikliğini önlemek üzere dış kaynak yaratma gibi önemli hedefleri bulunduğunu aktaran Rektör Hotar, “Sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyen kurumumuz, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir çevre ile ilgili çalışmalarında öncü uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Enerji, altyapı, atık yönetimi, su, çevreci ulaşım ve iklim değişikliğiyle ilgili önemli çalışmalara imza atan üniversitemiz, bu alanlarda hem geliştirdiği projelerle yatırımlar da bulunuyor hem de farkındalık faaliyetleri yürütüyor. İKLİM-DE projesi bu alanda geliştirdiğimiz en önemli projelerimizden birisi. Bu proje ile hem doğa dostu bir kampüs dönüşümünü destekliyor hem de yürüttüğümüz eğitim faaliyetleri ile bu dönüşümün korunmasını ve geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

ENERJİ TASARRUFU VURGUSU
DEÜ olarak kampüslerde, akademik ve idari birimlerde enerji tasarrufuna büyük önem verdiklerini belirten Rektör Hotar, “Kurumumuzun bütçesinin önemli bir kısmı sürdürülebilirlik çalışmalarına ayrılmış durumda. Yeşil dönüşüme hizmet eden Üniversitemiz bu doğrultuda ciddi yatırımlar geliştirmekte ve projeler yürütmedir. Kampüs binalarımızın tamamına yakını gün ışığından maksimum düzeyde yararlanacak şekilde tasarlanmış durumda. Bu durum güneşli saatlerde elektrik enerjisinin aydınlatma amaçlı kullanılmasının önüne geçerek ciddi bir enerji tasarrufu sağlıyor. Dersliklerin, açık salonların ve personel odalarının çoğunu LED ışıklı hale getirdik. Geniş yüzeyli ortak alanlarda hareketi algılayan ve alanı aydınlatan fotoselli aydınlatma ürünleri kullanmamız, enerji tasarrufu konusunda bizlere büyük katkılar sağlıyor” ifadesinde bulundu.

“YENİLENEBİLİR ENERJİYİ DESTEKLİYORUZ”
DEÜ olarak, yenilenebilir enerjiyi desteklediklerini ve bu doğrultudaki yatırımlarını sürdürdüklerini aktaran Hotar, yenilenebilir enerji kaynaklarından maksimum düzeyde faydalanmak için DEÜ kampüslerinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulu olduğunu hatırlattı. Kampüslerde sera gazı emisyonlarının azaltılması ve enerji verimliliğinin sağlanması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Rektör Hotar, “Sadece yenilenebilir enerjiyi desteklemekle kalmıyor geri dönüşüme de ciddi bir önem veriyoruz. Sonuçta geri dönüşüm enerji tasarrufuna önemli katkılar sunduğu gibi ekolojik dengenin korunması açısından da büyük önem arz etmekte. Bütün bunların ışığında üniversitemizin geri dönüşüme atfettiği değer ise bir yıl içinde yaklaşık 323 ton atığın geri dönüştürülmesine imkân tanıdı. Üniversite olarak daha yaşanabilir bir dünya için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Geri dönüşümü her alanda uygulamaya özen gösterdik. Bu doğrultuda organik atıklarda kompost üretimine başladık” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Yenilikçiliği, yaratıcılığı ve verimliliği teşvik etmek amacıyla kamu sektöründeki iyi uygulamaların tanıtıldığı ve ödüllendirildiği KalDer ödüllerinde başarı sağlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Hotar, “Kurumumuz yaşanabilir bir dünya hayaliyle çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda sorumluluk almaktan çekinmiyor ve öncü olacak çalışmalara imza atıyoruz. Tabii ki çalışmalarımızın takdir görmesi de bizleri mutlu ediyor. İKLİM-DE projesini geliştirmek ve bu projeyle ödül almak kurumuz için oldukça gurur verici bir durum. Ancak üniversite olarak biz, çalışmalarımıza devam edecek ve yaşanabilir bir dünya amacı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğitim faaliyetleri aracılığıyla üniversite ortamındaki tüm bireylerin bilinçlendirilmesi gibi aşamaları kapsayan projemiz sosyal medya kampanyaları ile farkındalık yaratmayı ve sahadaki araştırma faaliyetlerini artırmayı amaçlıyor. Biz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünyayı hep birlikte mümkün kılacağımıza inanıyoruz” dedi.

 
Egeli ihracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı
 
Menemen FK seri peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 122 tutuklama!
Adana'da, 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda gözaltına alınan 212 şüpheliden ...
Araç takla attı: 5'i polis 6 kişi yaralı!
Eskişehir'de bir otomobil uygulama noktasındaki ekip aracına çarptı. Kazada ...
Twitter anketlerinde yeni dönem başlıyor!
Twitter’ın sahibi Elon Musk, 15 Nisan tarihinden itibaren Twitter’da gerçekleştirilen ...
 
Hamileyken kanseri yendi... Hastalara umut oldu!
İzmir'de 6 haftalık hamileyken meme kanserine yakalanan Kumru Çelik (38), ...
DEÜ ve Kemalpaşa Kaymakamlığı'nda işbirliği!
Kemalpaşa Kaymakamlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan ...
Çanakkale Boğazı girişinde bir gemi arızalandı
Çanakkale Boğazı girişinde makineleri arızalanan Togo bayraklı gemi, römorkör ...
 
Sağlık Bakanlığı'na 42 bin 500 personel alımı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 42 bin 500 personel alımına ilişkin detayları paylaştı
Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü
Filyos Çayı'nda 18 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ...
Feci kaza... Araç hurdaya döndü: 2 ölü, 2 ağır yaralı
Trabzon'un Yomra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva