HABERLER>EGE
5 Kasım 2022 Cumartesi - 08:43

DEÜ ile Balçova Kaymakamlığı'ndan sağlıkta işbirliği!

Topluma katkı sağlayan çalışmalarını sürdüren DEÜ ile Balçova Kaymakamlığı arasında sağlık hizmetlerini kapsayan bir protokol imzalandı. İki kurum arasındaki iş birliği kapsamında ilçede işitme kaybı farkındalığının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek ve şikayeti olan vatandaşlara erken tanı ve cihazlamanın önemi anlatılacak.

DEÜ ile Balçova Kaymakamlığı ndan sağlıkta işbirliği!

Türkiye’nin köklü kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra topluma katkı sağlayan çalışmalarına da devam ediyor. Son olarak DEÜ ile Balçova Kaymakamlığı arasında sağlık hizmetlerini kapsayan bir protokol imzalandı. DEÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleşen imza törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp ve Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra proje heyeti temsilcileri katıldılar. DEÜ’nün Balçova ilçesinde işitme kaybı farkındalığına yönelik çalışmalar yürüteceği protokol kapsamında, üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Odyometri Programı’na ve ilçedeki Aile Sağlığı Merkezleri’ne (ASM) başvuran 60 yaş ve üstü vatandaşlara “Duyarak Yaşlanıyorum, Sen De Beni Duyuyor Musun?” sloganıyla bilgilendirmelerde bulunulacak. Ayrıca DEÜ öğrencileri, işitme kaybı farkındalığına yönelik anket çalışması yapacak;  şikayeti olan vatandaşlara ise öğretim üyeleri tarafından erken tanı ve cihazlamanın önemi anlatılacak. İki kurum arasındaki iş birliği sayesinde işitme kaybında erken tanının öneminin yanı sıra rehabilitasyonun katkısına yönelik farkındalığın oluşturulması sağlanacak. 

“BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK”
Protokol töreninde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp, yakın ilişki içerisinde oldukları Balçova Kaymakamlığı ile var olan iş birliklerini geliştirmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Balçova’da yerleşkelerinin bulunduğunu ve DEÜ’lü öğrencilerin ilçede yoğun olarak yaşadığını ifade eden Demiralp, “Üniversitemizin temel görevleri arasında yer alan toplumsal katkıyı, yürüttüğümüz faaliyetlerin merkezine koyuyoruz. Balçova Kaymakamlığı ile yaptığımız protokolle ilçe sınırlarında yer alan 60 yaş ve üstü bireylere, işitme kaybı konusunda çeşitli bilgilendirmelerde bulunacağız. Protokolün hayata geçirilmesinde emek veren Balçova Kaymakamı Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya, heyet temsilcilerine ve mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“PROJENİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
Balçova Kaymakamlığı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliklerini sürdürmenin memnuniyetini dile getiren Kaymakam Ahmet Hamdi Usta ise, “DEÜ’den değerli hocalarımızla sürekli temas halindeyiz. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyorum. Bu çalışmaya da emek veren herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında ayrıca, işitme kaybı şikayeti olan vatandaşların talepleri doğrultusunda DEÜ SHMYO Odyometri Programı’nda okuyan gönüllü 2’nci sınıf öğrencileri tarafından DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İşitme-Konuşma-Denge Ünitesi’nin iletişim bilgileri verilerek gerekli yönlendirme ve bilgilendirilmeleri yapılacak.
 

 
SİT alanlarına GES ve RES düzenlemesi!
 
İran'da son durum... Can kaybı 270'i aştı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç kaza: Otomobil şarampole uçtu!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, otomobilin 15 metreden şarampole uçtuğu kazada 4 kişi yaralandı. 
TMMOB'tan Buca cezaevi çağrısı: Kamusal alan olmalı
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir eski Buca Cezaevi ...
'Arena Aquamasters' Marmaris'te başladı
Muğla'nın Marmaris ile Fethiye ilçelerinde 17'ncisi düzenlenen Uluslararası ...
 
Yelkende 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası sona erdi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ...
Kaza yapan alkollü sürücünün kan testinin değiştirildiği iddiası
Afyonkarahisar'da trafik kazası yapan bir sürücünün hastanede kan testinin ...
Aydın'da ölüm içkisi baskını!
Aydın'ın Didim ilçesinde sahte içki ele geçirilen evdeki bir zanlı gözaltına alındı.
 
Aydın'da aranan şüpheli ile iki firari yakalandı
Aydın'ın Didim ilçesinde haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki ...
6 ton kuru üzüm çalmıştı: Hırsız tutuklandı!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir depodan kuru üzüm hırsızlığı yaptığı ...
Yunan unsurları ölüme itti... Denizde can pazarı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Yunan unsurlarınca patlak lastik botla itilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva