HABERLER>SAĞLIK
15 Haziran 2020 Pazartesi - 16:08

DEÜ Hastane çalışanları ek ödemelerdeki kesintilere tepkili

Dokuz Eylül Hastanesi sağlık çalışanları sendika ve odalarla ek ödemelerdeki kesintilerle karşı basın açıklaması yaptı.

DEÜ Hastane çalışanları ek ödemelerdeki kesintilere tepkili

Dokuz Eylül Hastanesi sağlık çalışanları ek ödemelerdeki kesintilerle karşı basın açıklaması yaptı. DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 No'lu şube, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez Koop İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen temsilciliklerinin de katıldığı eylem Dokuz Eylül Hastanesi Klinikler önünde yapıldı. Açıklamayı DEÜ Asistan hekimlerinden Dr. Ali Rıza Karabulut okudu. Karabulut pandemi sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek çalışanların ek ödemelerinde yüzde 20'den başlayan kesintiler yapıldığını söyledi.

"PANDEMİ SÜRECİNİN BAŞINDAN BU YANA ŞEFFAFLIK İSTEDİK"
Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi çalışanları olarak kazanılmış hakları olan ek ödemelerde kesinti yapılmasını kabul etmediklerini söyleyen Karabulut, "Tasarruf yapılması gerektiğinde ilk yapılan çalışanların ücretlerinde kesintiye gitmek olmaktadır. 4D'li personelden yapılan kesintiler de, şua izinlerinde radyoloji çalışanlarının ücret kesintisine uğraması da, vaad edildiği halde sürekli geciktirilen ve adaletsizliği ile çalışma barışımızı bozan pandemi ek ödemeleri de hep aynı sebeple karşımıza çıkmaktadır" dedi. Pandemi süreci hali hazırda var olan sorunları artırırken, yönetim kadrosuna ulaşamamanın da hastane çalışanlarını giderek zorlaşan şartlarda çalışmaya ittiğini ifade eden Karabulut, pandemi sürecinin başından bu yana bilgi eksikliği olmaması için şeffaflık talep ettiklerini söyledi. Karabulut, sendikalar olarak ortak bir toplantı talep ettiklerini ancak yanıt verilmediğini ekledi.

Karabulut sağlık emekçilerinin taleplerini şu şekilde sıraladı:

-Bugün için en acil olan; yapılan ücret kesintisinden geri dönülmelidir.

-Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmeli, üç ay tavandan yapılacağı duyurulan ek ödemeler tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ve meslek grupları ve istihdam biçimleri arasında adaletsizliğe neden olmayacak şekilde ödenmelidir.

-Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan bütün emekçileri ve geçmiş çalışma sürelerini de kapsayarak şekilde 5 yıla 1 yıl olarak düzenlenmeli, salgın döneminden kaynaklı olarak artı 1 yıl yıpranma payı hakkımız verilmelidir.

-Ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayarak, en az 3600 ek gösterge olacak şekilde kademeli olarak yükseltilmelidir.

-Sağlık alanında yeni atamaların hepsi kadrolu, güvenceli yapılmalıdır.

-Covid-19 enfeksiyonu geçiren sağlık emekçisinin zararının tanzimi için “mesleki risklere bağlı ortaya çıkan hastalık” olarak kabul edilip, iş kazası/meslek hastalığı olduğuna dair düzenlemeler derhal yapılmalıdır.

"ORTAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Daha önce ek ödeme adaletsizliğine dair yapılan basın açıklamalarında da belirttikleri gibi sağlık çalışanlarının asıl talebi üç ay sürecek adaletsiz ek ödeme değil, güvenceli çalışma ve güvenli gelecek için, insanca yaşam için temel ücret artışı olduğunu dile getiren Karabulut, "Bizler bu metinde imzası bulunan sağlık emek, meslek örgütleri yukarıdaki taleplerimizin karşılanması ve performans ödemelerinde yaşanan adaletsizliğin giderilmesi için ortak mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz" dedi.

Dokuz Eylül Hastanesi sağlık çalışanları sendika ve odalarla ek ödemelerdeki kesintilerle karşı basın açıklaması yaptı.

“ALKIŞ DEĞİL EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ”
Tabip Odası İzmir Şube Sekreteri Lütfi Çamlı, ücretlerde yapılan ayrımlara da değinerek iş barışının bozulduğunu söyledi. Sabit ek ödemelerdeki kesintilere değinen Çamlı, "Tasarruf için akla gelen sağlık emekçilerinin ücreti mi? Sabit ödemelerimizden tasarruf yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Alkış değil emeğinizin karşılığını istiyoruz" diye konuştu. Ortak açıklamadan sonra ise, Demokratik Sağlık Sen Ayşen Toktay ve Genel Sağlık-İş adına Alper Zobarlar mücadele vurgusu yaptılar. DEÜ Asistan Hekim inisiyatifi adına konuşan Yağmur Dokuyan ise, "Asistan hekim köle değildir" dedi. Tabip Odası Başkanı Funda Varlık Obuz, "Biz performansın karşısındayız ama eşitsizliğe, haksızlığa da karşıyız. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Hastaneleri ticarethaneye hastaları müşteri haline dönüştüren bu sisteme karşıyız" dedi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI 
SES adına DEÜ Hastanesi iş yeri temsilcisi Günseli Uğur da ortak mücadelenin önemine değinerek, “Daha önceki yaptığımız eylemlerde başardık. Gece nöbetleri artı bir saat eklenerek hesaplanmasını biz sağladık burada hep beraber olduğumuz zaman sağladık. Taleplerimizi reddedenler yüzlerce hemşireyi gördüklerinde kabul etmek zorunda kaldılar. Pandemi sürecinden kaynaklı sürdürülen zorlu çalışma koşullarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bir gün normal hasta bakıyoruz bir gün Kovid servisine çekiliyoruz” diyerek çalışma koşullarının zorluklarına vurgu yaptı.

Türkiye Sağlık Sen ve Tez-Koop-İş adına ise konuşan Savaş Erdoğan, "statü fark etmeksizin ek ödeme yapılmalı" dedi. Ayrıca Erdoğan, kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışılmasına da değinerek "gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. (Evrensel)

 
Çeşme’de kaçak yapıya geçit yok!
 
Sağlık Bakanlığı 3 bin 250 personel alımı yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne sütünden korona geçer mi?
Emziren annelerin merak ettiği sorunun yanıtı Dünya Sağlık Örgütü’nden ...
Son 3 günün korona verileri yorumlandı: İşler kesinlikle yolunda değil!
Hürriyet Gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, son 3 günün koronavirüs ...
Uzmanlardan sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlara sıcak uyarısı
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Şenarslan, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ...
 
Bakan Koca, korkutan artışı nasıl yorumladı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsle mücadelede son sayıları açıkladı. ...
İzmirli Çağan 4 yaşında koronayı yendi
İzmir'de "bağışıklık yetmezliği" hastalığını ABD'li bir donörden ilik ...
İşte yerli koronavirüs ilacı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Kovid-19'a karşı yerli ve milli ...
 
Halı saha maçları için 'sosyal mesafe' uyarısı!
İzmir'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan halı ...
Bilanço artıyor... Korona kadar tehlikeli!
Sağlık Bakanlığı: "Bu yıl 10 Haziran itibariyle Türkiye genelinde KKKA ...
Sendikacı Doğruyol: İzmir’e Şehir Hastanesi değil, butik hastaneler lazım
Sendikacı Doğruyol: İzmir’e Şehir Hastanesi değil, butik hastaneler lazım
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva