HABERLER>GÜNCEL
30 Temmuz 2022 Cumartesi - 11:23

DEÜ’de tedavi gören çocuklara meyve bahçesinde moral

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yer alan meyve bahçesinde koklearimplantlı çocuk hastalar için düzenlenen moral etkinliğine katıldı. Rektör Hotar, “Gönül bahçemizden ağırladığımız ve geleceğimizi emanet edeceğimiz canımız çocuklarımızın her zaman yanındayız. Evlatlarımıza acil şifalar diliyor, onları çok seviyoruz” diye konuştu. 

DEÜ’de tedavi gören çocuklara meyve bahçesinde moral

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı İşitme Konuşma Denge Ünitesi ve SHMYO Odyometri Programı, DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yer alan meyve bahçesinde koklearimplantlı çocuk hastalar için moral etkinliği düzenledi. DEÜ Üst Yönetimi, akademisyenler ve idari personelin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte keyifli bir gün geçiren çocuklar, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’la birlikte dalından meyve topladı, topladıkları ürünlerden reçel yapmayı öğrendi. Tedavisi devam eden çocukların sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Rektör Hotar, onlara üretmenin ve toprağa sahip çıkmanın önemini anlattı. Rektör Hotar’ın DEÜ Teknik Atölyeler tarafından hazırlanan ahşap puzzleları hediye ettikleri çocuklar, aileleriyle birlikte moral buldu. 

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLUYORUZ
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde hayata geçirdikleri meyve bahçesinde düzenledikleri moral etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, “15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemize kazandırdığımız meyve bahçesinde çocuklarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tedavi süreci devam eden miniklerimize ve ailelerine moral olduk. Onlarla birlikte erik ve armut ağaçlarından meyve topladık, sağlıklı reçel nasıl yapılır onu öğrendik. Onlara üretmenin ve toprağın ne kadar değerli olduğunu anlattık” dedi.
Rektör Hotar gerçekleştirdikleri etkinlikle doğanın iyileştirici gücüne inanarak çocukların tedavi süreçlerine olumlu etki sağlamak istediklerini belirterek, “Çocuklarımızın sağlıklarına kavuşması için uluslararası standartlarda hizmet veren Araştırma Uygulama Hastanemizde her türlü imkânı seferber etmiş durumdayız. Gönül bahçemizden ağırladığımız ve geleceğimizi emanet edeceğimiz canımız çocuklarımızın her zaman yanındayız. Evlatlarımıza acil şifalar diliyor, onları çok seviyoruz” diye konuştu. 
Etkinlikte çocuklara, ailelerine ve üniversite mensuplarına lokma ikramı da yapıldı. 8 yaşındaki Seray Kurt ise okuduğu 19 Mayıs temalı şiiriyle etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı. 

DEÜ MEYVE BAHÇESİ
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde konumlandırdığı meyve bahçesinde erikten elmaya, şeftaliden armuda kadar birçok ürün yetiştiriliyor. DEÜ’nün yeşil kampüs hedefleri doğrultusunda büyük özenle yetiştirilen meyve ağaçlarından elde edilen ürünler, başta çocuklar olmak üzere DEÜ’de tedavi gören hastalarla paylaşılıyor. DEÜ, yıl içinde meyve bahçesinde düzenlediği etkinliklerle hastanede tedavisi devam eden çocuklar ve ailelerine moral aşılıyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da meyve bahçesiyle özel olarak ilgileniyor. Rektör Hotar, belirli aralıklarla meyve bahçesini ziyaret ederek budama, sulama, ilaçlama gibi bakım faaliyetlerini yerinde inceliyor. 
 

 
İzmir Barosu’ndan detaylı sığınmacı raporu
 
Midilli’nin Plomari Limanı dostluk rüzgârıyla açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu’ndan detaylı sığınmacı raporu
İzmir Barosu, sığınmacıların uluslararası koruma başvuru sürecinde yaşadıklarını ...
Teröre 'Pençe' darbesi: 5 terörist etkisiz
Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Güngören bombacısı Suriye'de öldürüldü!
MİT, 2008 yılındaki Güngören saldırısının faillerinden PKK terör örgütü ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN yazdı... Ne garip tecellidir ki...
İhsan Özbelge ÖZDURAN yazdı... Ne garip tecellidir ki...
KPSS lisans oturumları yarın başlıyor
Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın "Genel Kültür" ve "Genel Yetenek" oturumu ...
Hırsızlık için girdiği trafoya sıkıştı
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde elektrik kablosu çaldığı öne sürülen ...
 
36 saatlik mücadele... TAG Otoyolu ulaşıma açıldı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su arıtma tesisindeki setlerin ...
Kalpazanlara yakayı ele verdi!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, lokanta ve restoranlara farklı günlerde telefonla ...
Polis dronundan kaçmadı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polis ekipleri drone ile yaptıkları çalışma ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva