HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2021 Pazartesi - 08:12

Dervişoğlu'ndan 'Çeşme Projesi' çıkışı: İzmir'in mahkemeleşme hastalığı var

Çeşme Projesi üzerinden STK'lara eleştiride bulunan TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Sivil toplum kuruluşlarının, İzmir’de yaşayan kanaat önderlerinin, yol gösterici ağabey statülü insanların, elbette ki görüşleri alınarak bütün bunların yapılmasından yanayız. İzmir’in kötü bir hastalığı var, doğru da olsa yanlış da olsa bir ‘mahkemeleşme hastalığı’ var. Bu hastalığın acilen terki lazım" dedi.

Dervişoğlu ndan  Çeşme Projesi  çıkışı: İzmir in mahkemeleşme hastalığı var

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmaları devam eden Ege Turizm Projesi'nde detaylar her geçen gün netleşiyor. 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bizzat İzmir’e gelerek proje hakkında toplantı yaparken, belirli şartların sağlanması halinde yerel yönetimler de projeye destek vereceğini açıklamıştı. Ancak Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birliği'ne (TMMOB) bağlı meslek odaları projeye dava açacaklarını duyurmuştu.
Geçtiğimiz günlerde de geniş katılımlı bir proje ve bilirkişi incelemesi yapılan alanda meslek odaları projenin iptal edilebileceği sinyalini verirken, TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da 'rant' vurgusu yaparak projeye karşı olmadıklarını belirmişti. 

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
İzmir'de son dönemlerde sık sık güdeme gelen ve vatandaşlar arasında da 'Çeşme Projesi' olarak bilinen Ege Turizm Projesi hakkında 'mahkeme' siteminde bulunan Müsavat Dervişoğlu,  “İzmir ve Türkiye için yapılan tüm doğru projelere İYİ Parti olarak destek veriyoruz, kuru kuruya muhalefet yapmıyoruz. Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir, dolayısıyla hükümet de doğru şeyler yapınca, zaman zaman biz de onlara destek veriyoruz. Çeşme Yarımadası’nın doğru bir planlamaya ihtiyacı olduğu aşikar. Bu planlamanın paylaşılarak yapılması lazım. Sivil toplum kuruluşlarının, İzmir’de yaşayan kanaat önderlerinin, yol gösterici ağabey statülü insanların, elbette ki görüşleri alınarak bütün bunların yapılmasından yanayız. İzmir’in kötü bir hastalığı var, doğru da olsa yanlış da olsa bir ‘mahkemeleşme hastalığı’ var. Bu hastalığın acilen terki lazım. Büyükşehir Belediyesi ve merkezi yönetim eğer müşterek bir karar alır, sivil toplum kuruluşlarının da gönlünü hoş tutar, onları razı ederse İzmir’in menfaatine olan projelerde faydalı sonuçlar çıkacağı kanaatini taşıyorum. Kuru kuruya karşı çıkmak doğru değil ama bu hükümetin uygulamaları yüzünden, herkes ortaya bir proje atıldığında defans yapma ihtiyacı hissediyor. Çünkü 'ayinesi iştir kişinin lafa' noktasından hareket ediyorlar” diye konuştu.

İYİ PARTİ OLARAK PROJEYE DEĞİL RANTA KARŞIYIZ
Vatandaşlar ve odalar tarafından yapılan 'rant' iddiaları hakkında da geçmiş dönemde meydana gelen olgularda örnek gösteren Dervişoğlu, “Hükümet bu konuda sabıkalı olduğu için bunun üzerinde çeşitli spekülasyonlar oluyor. Projenin ehil kişiler tarafından ele alınıp, değerlendirilmesi lazım. İzmir’in böyle şeyleri tartışarak aşması lazım. Fikirler, görüşler çarpışmalı ve buradan doğru sonuçlar çıkarmayı becerebilmeliyiz. Ama hükümetin yaptığı birçok icraat ve uygulamada öyle aymazlıklar ve ranta yönelik adımlar atıldı ki kentini korumaya çalışan İzmirlinin bu kararlara defans göstermesi, ziyadesiyle doğal. Biz İYİ Parti olarak projeye değil ranta karşıyız. Rant olursa karşıyız” dedi.

 
Kundakçı vahşeti! İzmir'deki olayda hurdacı kurtarılamadı
 
Sierra Leone'de yakıt tankeri patladı: 101 ölü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali toprak 8 Kasım 2021 Pazartesi 18:11

Vala izmirin her yerinde rant sagliyorkar belediyeler yazik gunah izmire

Yorumu oyla      2      3  
T.C. Vatandaşı 8 Kasım 2021 Pazartesi 10:22

Sayın DERVİŞOĞÜLU, " şu okullar olmasaydı, Milli Eğitim Bakanlığı ne güzel yönetilirdi" mantığı gibi, şu TMMOB ve bağlı odalar olmasaydı şu projeler ne güzel hayata geçirilirdi diyorsunuz. TMMOB ve bağlı odalar olmasaydı inanın İzmir bugün ki halinin 10 katı daha zor bir şehir olurdu. Odaların itirazı olmasaydı ilk aklıma gelen, Kordonda VİYADÜKLER ve Konak Meydanında da GALERİA adında bir alışveriş merkezi yükselirdi. Buna eklenecek daha onlarca örnek saya bilirim size Sayın DERVİŞOĞLU.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli vekiller sosyal medyada kapıştı!
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve ...
CHP Gençlik MYK'sına İzmir'den 2 isim!
CHP'nin 16. olağan Gençlik Kolları Kurultayı gerçekleşti. Kurultayda Gençlik ...
Kabine yarın toplanıyor: Ana gündem salgın
Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ...
 
Bakan Akar ve komuta kademesi İran sınırında
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi ...
Tire'nin başkanından S.O.S. çağrısı: En verimli ovalar üretime dahil olmayacak!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Türkiye'de bu sezon itibarıyla ...
CHP'li Bakan'dan 'Katar' yorumu: Karanlık ve bulanık
Katar ile yapılan Su Yönetimi Anlaşması’nın detaylarını soran CHP İzmir ...
 
İYİ Parti'den Lütfü Türkkan kararı
İYİ Parti, şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan'ı grup başkanvekilliği ...
Rifat ÖZER yazdı... Bir başkan bir genel başkan
Rifat ÖZER yazdı... Bir başkan bir genel başkan
CHP’nin Beyaz Saçlıları'ndan çağrı: Değişim şart!
CHP’nin ‘Egeli beyaz saçlıları’ gündemi Egedesonsöz’e değerlendirdi. Kemal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva