HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2021 Pazar - 10:25

CHP’nin Beyaz Saçlıları'ndan çağrı: Değişim şart!

CHP’nin ‘Egeli beyaz saçlıları’ gündemi Egedesonsöz’e değerlendirdi. Kemal Anadol, insanların hiçbir zaman bu kadar olumsuzluk içinde olmadığını belirterek Atatürkçülerin, anti emperyalistlerin, demokrasi yanlılarının bu umutsuzluğunu yok edeceğini söyledi. Bülent Baratalı de Türkiye’nin önemli bir yönetim değişikliği içerisinde olduğunu vurguladı.

CHP’nin Beyaz Saçlıları ndan çağrı: Değişim şart!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - 3 Kasım 2002 seçimlerinin yıl dönümü nedeniyle bir araya gelen dönemin Ege illerinden seçilen Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri gündemi Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundular. 

Dönemin CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Türkiye çok zor bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek  “27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini yaşamış olmuş birisi olarak söylüyorum. Türkiye’de insanlar hiç bu kadar karamsar olmamıştı, gelecekten umutsuz olmadı ama bu umutsuzluğu yenmemiz lazım. Türkiye dinamik güçler, Atatürkçüler, Kemalistler, anti-emperyalistler, laikler, demokrasi yanlıları mutlaka bu zorluğun üstesinden geleceğine inanıyorum. Çünkü karamsarlık demokrasinin de aleyhine işleyen bir kavramdır.” dedi.

‘TÜRKİYE DEMOKRATİK SİSTEME GEÇECEKTİR’
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’ sözlerini hatırlatan Anadol sözlerini şöyle sürdürdü  “Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim’ demişti. Bu söz hepimize rehber olmalıdır. Bunlar geçecektir, başımızdaki oligarşik, tek adam yönetimi Türkiye’de uzun süre yaşama imkanı bulamayacaktır. Türkiye’de demokratik sisteme   geçileceğine ben inanmaktayım. Erken seçim konjonktüre ve ekonomik duruma bağlı. Ekonomik durum o kadar kötü ki iktidar erken seçime gitmeye korkuyor. Fakat koşullarda onu zorluyor. Böyle bir ikilem içinde Türkiye.”

‘TÜRKİYE DOĞUM SANCISI YAŞIYOR’
Dönemin CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da Türkiye’nin önemli bir yönetim değişikliğine hazırlandığını ifade ederek “Yani doğum sancısı çekiyor. Bugün itibari ile 19 yıllık bir AKP iktidarı artık gün sayıyor. Yeni bir yönetim yeni bir anlayış Türkiye’ye gelecek. Bana göre Cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilmesi için erken seçim gerekiyor, yani meclisi feshi gerekiyor. O nedenle bir sene içerisinde Türkiye kurtuluş ve kuruluş değerlerine dönecek. Evrensel boyutu ile dünya ile birleşecek, komşuları ile daha iyi geçinecek, insanlar daha refah içinde yaşayacak” dedi.

Sandığın bir an önce gelmesi gerektiğini de belirten Baratalı “Eğer AKP siyasi hayatta rol almaya devam edecekse onlar için de bir erken seçim onlar için de yerinde olur. Yoksa muhalefet görevini bile devam ettiremezler. Devam ettiremeyen partiler var. Erken seçim yapıp ülkeyi bize teslim etsinler. CHP’nin dostları ile beraber iktidara yürümeye çalışması yerindedir ve bu şekilde devam etmesi gerekiyor” ifadelerini de kullandı. 

 
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları için TBMM'ye teklif
 
Rifat ÖZER yazdı... Bir başkan bir genel başkan
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 7 Kasım 2021 Pazar 22:32

Erken seçim keşke yakın zaman da olsa iyi olur ama CHP kendi arasında birlik yok,kıdem liyakat hak getire,kontenjan milletvekileri partiden ayrılıyor,atama belediye başkanları dökülüyor,halk şu anda kararsız durumdadır,öncellikle bunların düzeltilmesi gerekir,yoksa birilerinin değirmenine su taşıdığını herkesin bilmesi gerekir...

Yorumu oyla      2      3  
münire 7 Kasım 2021 Pazar 15:19

Sayın baratalı,Türkiye bir yıl içinde kurtuluş ve kuruluş değerlerine dönecek demiş."DOSTLARIMIZ" olan iyi, deva, gelecek, saadet ve Hdp de bunun için mi çalışıyor? Siyasi ikbal peşinde olanlar bazı şeyleri göremiyor olabilirler. Tecrübelilere ne oluyor?

Yorumu oyla      7      3  
M.E.Aslan 7 Kasım 2021 Pazar 13:23

Bu çağrıyı ben de destekliyorum. Ülke elden gidiyor. Herkes, ama her kes şapkasını önüne koyup düşünmesi ve ülke geleceği için erken seçime destek vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları için TBMM'ye teklif
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, sayıları ...
Türkiye'den S. Leone'deki patlama için taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da bir yakıt tankerinin ...
'Türkiye'nin geleceğinde terör örgütünün yeri yoktur'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ...
 
Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu tarihe gömeceğiz
"Pandemi Döneminde Başka Partilerden CHP'ye Geçmiş Üyeler ile Buluşma" ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Akdeniz mesajı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz'de kalıcı barış ve refahın ...
İYİ Dervişoğlu'ndan AK Parti'ye yeşil ışık: Kapımız o teklife açık
AK Parti ve İYİ Parti arasında 'parlementer sisteme geçiş' konusunda bir ...
 
Üretici kadınlardan İzmir'de 'İYİ' açılış
Tire Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneşin Kadınları Kooperatifi'nin ...
CHP'li Yücel'den Soylu ve Dağ'a yanıt: Sıkı tutunun gidiyorsunuz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza ...
CHP’li Beko: Türkiye asgari ücretliler toplumuna dönüştü!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva