HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2022 Pazar - 16:54

Deprem anmasında Soyer'den mesaj seli: Bu can bu bedende oldukça yanınızdayım!

İzmir'de iki yıl önce 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin yıldönümü için anma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Asla hiçbir kardeşim aklından çıkmasın. Her daim sonuna kadar bu can bu bedende oldukça sizin yanınızda durmaya devam edeceğim. Kimsenin kuşkusu olmasın. Sonuna kadar, hiç birinin acısını yalnız bırakmayacağız. Elimden ne geliyorsa, gücüm neye yetiyorsa, nerede olursam olayım, sonuna kadar yanınızda olacağım" dedi.

Deprem anmasında Soyer den mesaj seli: Bu can bu bedende oldukça yanınızdayım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yer alan Samos Fay hattında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin 2’nci yıldönümü anmaları hüzne sahne oldu.

Kent genelinde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği ve binlerce yurttaşın evsiz kaldığı felaketin yıl dönümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi anma törenleri düzenlerken, depremde en fazla can kaybının yaşandığı Bayraklı’da geçtiğimiz yıl açılan Deprem Anıtı’nda hayatını kaybeden vatandaşlar için karanfil bıraktı.

BAŞKAN SANDAL'DAN ÇAĞRI: VERGİLERİ SIFIRLAYIN

Düzenlenen anma törenine ev sahibi  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan ve CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR MODEL ÜSTÜNDE YOL ALIYORUZ
Depremzede vatandaşlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de deprem sonrasında büyük bir dayanışma örneğine sahne olduğunu vurgularken, “Acılar paylaştıkça belki bir parça hafifliyor. Depremler yaşanıyor, acısı çok çabuk unutuluyor, kamuoyunda gündeme getirilmiyor. Ne yazık ki biz her depremde tekrar tekrar bu acıları yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu şehri dirençli hale getirmek zorundayız. Ki bizden sonrakiler bu acıları yaşamasınlar. O nedenle bilimsel çalışmalar yürütüyoruz. Binaların karnesini çıkarmak için çalışma sürdürüyoruz. Türkiye tarihindeki en büyük jeolojik çalışmayı yürütüyor hocalarımız. İzmir'in yer altının fotoğrafını çıkarıyorlar. Bütün bunları niye yapıyoruz? Biz depremden önce deprem dairesini kurmuş bir belediyeyiz. Çünkü biliyoruz bunlarla karşılaşılacak. Bunlarla karşılaşıldığında bu tahribat nasıl yaşanmaz, canlar kaybolmaz bunun tasasını taşıyoruz. Ne yazık ki İzmir’den başka kimse bu çalışmaları yapmıyor. Dilerim ki buradan sesimiz duyulur ve Türkiye’nin her yerinde yaşayan vatandaşlarımız ve yerel yöneticilerimiz hassasiyeti gösterip ve deprem olmasını beklemeden çare üretmek için çalışma başlatırlar. Dayanışma umudu büyüten bir şey. Deprem günü de gördük. Türkiye'nin hiçbir yerinde hiçbir depremden sonra olmadı ancak biz depremden 30 gün sonra çadırda yaşayan hiçbir vatandaşımız bırakmadık. 30 günden sonra herkesin başını sokabileceği bir yer bulabilmiştik. Uzundere’deki 224 konutu 1 ay içinde dayalı döşeli hale getirebildik. Hilton'un 380 odasını açtık. 1 kira 1 yuva kampanyası ile herkes elini cebine attı ve vatandaşlarımızı kışın çadırda, dışarıda geçirmekten kurtardık.  Bunları övünmek için anlatmıyorum. Dayanışma ile bunlara çare üretmek mümkün. Beraber yaşıyoruz bu coğrafyada. Beraber paylaşıyoruz bu hayatın imkanlarını ve imkansızlıklarını. Bu nedenle birbirimize kol kanat gelmek zorundayız.B izi ayrıştırandan çok daha fazla birleştiren sebep var. Bu nedenle dayanışma ve umudun korunması gerekiyor. Halk konut konusunda İZDEDA Başkanı Haydar kardeşim ile umudu büyüten ve Türkiye'ye örnek bir model üstünde yol alıyoruz. Kurdukları kooperatifler üzerinden bir şey yapıyoruz. Vatandaşların kendileri yapacakları evlerin müteahhit yapıyoruz. Nasıl? Kamu gücünü kullanarak, belediye gücünü kullanarak müteahhit karını ortadan kaldırarak büyükşehir belediyesinin  tam kapasitesi ile vatandaşların kendi evlerini yapmasını imkan sağlıyoruz” dedi.

BU CAN BU BEDENDE OLDUKÇA…
Dünya Bankası kredisi ile ilgili iktidara sitem eden Soyer, “Dünya Bankası'ndan 4 aylık çalışma sonrası 334 milyon dolarlık, 5 yıl ödemesiz, 25 yıl vadeli bir krediyi çıkarmıştık. 6 bin orta ve az hasarlı binanın inşaatında kullanılmak üzere... Ne yazık ki kullandırtmadılar. Onaylamadılar ve vatandaşlarımızı mahrum bıraktılar. Buradan bu sitemimi tekrar söylemek istiyorum. Biz şikayet makamı değiliz, şikayet etmek için konuşmuyoruz. Biz bu konuşullarda daha iyisini, daha fazlasını nasıl yaparız onun derdindeyiz. Asla hiçbir kardeşim aklından çıkmasın. Her daim sonuna kadar bu can bu bedende oldukça sizin yanınızda durmaya devam edeceğim. Kimsenin kuşkusu olmasın. Sonuna kadar, hiç birinin acısını yalnız bırakmayacağız. Elimden ne geliyorsa, gücüm neye yetiyorsa, nerede olursam olayım, sonuna kadar yanınızda olacağım. Hepinizin acısını bütün kalbimle paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: TÜM TÜRKİYE’YE YALVARIYORUM
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ise “Bugün bizim için kötü bir gün. Depremzedelerimiz bile diyor ki, biz ekimi sevmiyoruz. Bu nedenle bizim bugün maldan, mülkten evden bahsetmemiz kötü olurdu.  Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal Bey’e teşekkür ederim. Orta hasarlılara ben güçlendirme raporu vermeyeceğim diyerek bizi çok büyük dertten kurtardı. İBB Başkanımıza teşekkür ederim, güzel yapılara kavuşmamız için önümüz açtı ve elimizi tuttu. Buradan Türkiye Cumhuriyeti'ndeki herkese yalvarıyorum. Çocuklarınızı güvenilir konutlarda oturtabilecek için elinizden geleni yapın. 24 ay geçti ancak acımız hala aynı. Deprem ve depremzede yaşananlar çabuk unutuldu ancak biz bunu utturmak istemiyoruz.

 
Kılıçdaroğlu: Erdoğan aday olmamdan çok korkuyor
 
Ödemiş'te Kestane Festivali'ne yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağzı olan konuşuyor 31 Ekim 2022 Pazartesi 18:08

99 depremi öncesi de Erdoğan İstanbul Belediye Başkanıydı. Binaları neden kontrol ettirmemiş? İzmir'de deprem oldu, İstanbul Avcılar'da bina çatladı. Binalar kendi kendilerine daha yakın zamanda yıkıldı. Siz başka bir dünyada mı yaşıyorsunuz? Beklenen Marmara Depremi olsa kaç bina yıkılır, kayıp ne olur kim bilir. 30 yıl İstanbul'u yönettiniz; neden düzeltmediniz?

Yorumu oyla      2      4  
Bucalı 31 Ekim 2022 Pazartesi 14:30

Sayın SOYER,sizin yurtdışı gezilerinde harcadığınız paralar ile depremde evi yıkılan ailelere yuva olur,ayrıca gerek yurtiçi ve yurtdışında bulunan arkadaşlarına danışman adı altında bankamatik memuru olarak verdiğiniz ücretler ile yine bir çok garibana ev sahibi olabilir,bu yazılanlar sonucu değiştirir mi? Asla bir şeyin değişmeyeceğini biliyoruz sadece sosyal medyada ve topluluk karşısında hamasi nutukları olur...

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 31 Ekim 2022 Pazartesi 11:10

Haklısın kardeşim MURAT. Bunlar hep halkı kandırıyorlar. Sorunları halının altına süpürüyorlar. Amaçları hep HALKI KANDIRMAK. Kaybeden hep İZMİR oluyor. Sosyal Medya Belediyeciliği yapıyorlar. Kabahat bunlara oy verende. Kaynaklar hep BOŞA gidiyor.

Yorumu oyla      3      4  
Murat 30 Ekim 2022 Pazar 18:33

Neden üzüluyormuş kentin binaları ni kontrol ettirse idi bu ve aziz bu kadar can ölmezdi imar yok alt yapı yok kentsel dönüşüm yok sahte göz yaşı var

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Limitsensin Aydın'da' şampiyonlar belli oldu
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “LimitSensin Aydın” ...
Başkan Soyer’den sokak emekçilerine kooperatif çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, güvencesiz çalışan sokak ...
İZKİTAP’a İzmirlilerden yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
 
Karşıyaka'nın çocuk pazarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen çocuk ikinci ...
Selçuk'ta coşkulu kutlama
Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Saat 19.23’te ...
Çeşmeliler Cumhuriyet Bayramı’nı Suavi ile kutladı
Büyük Zafer’in 99. yılı Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kenti saran ...
 
Menderes’te Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Menderes’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde ...
Cumhuriyet'in 99. yılı Ödemiş’te coşkuyla kutlandı 
Cumhuriyetimizin 99. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de coşkulu ...
Menemen'de 29 Ekim'e 29 binlik kutlama!
Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü, Menemen’de görkemli Cumhuriyet ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva