HABERLER>EGE
22 Aralık 2016 Perşembe - 15:12

Denizli'deki FETÖ çatı davasında ara karar

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik hazırlanan ilk iddianame olan, örgütün Tavas yapılanmasına yönelik görülen davada, tutuklu sanıklardan Adil Kınlı, Salih Demiray ve Muzaffer Sakıcı tahliye edildi.

Denizli deki FETÖ çatı davasında ara karar

Denizli’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik hazırlanan ilk iddianame olan, örgütün Tavas yapılanmasına yönelik görülen davanın 9'uncu gününde, mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. 31'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan Adil Kınlı, Salih Demiray ve Muzaffer Sakıcı tahliye edildi.

Denizli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dönüştürülen Denizli Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan 31'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası duruşmasının 9'uncu gününde, mahkeme heyeti, öğle saatlerinde ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti aldığı ara kararda, tutuklu sanıklardan Adil Kınlı, Salih Demiray ve Muzaffer Sakıcı'nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca ara kararda, adli kontrol şartlarının da hafifletilmesine, tutuksuz sanıkların hafta 3 gün olan imza şartlarının haftada bir güne indirilmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, davanın gizli tanığı olan Cesur Efe'nin gelecek celse dinlenilmesi konusunda ilgili mevzuatın gereğinin yapılmasını, ByLock programı kullanımı konusunda Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne yazılmış olan yazının sorulmasını istedi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne de müzekkere yazılarak, Bylock programı kullandığı bildirilen kişilerin kullandıkları belirtilen telefon hatlarına ilişkin sözleşme asıllarının ilgili GSM şirketinden istenmesi de karara bağlandı.

BYLOCK'UN DELİL OLARAK SAYILMAMASI TALEBİ REDDEDİLDİ
Ayrıca, ByLock programının kullanılmasına ilişkin bilgilerin delil olarak kabul edilmemesi ve dosya kapsamından çıkarılmasına yönelik talebi de reddeden mahkeme, bu yöndeki değerlendirmenin mahkeme tarafından hükümle birlikte yapılmasına karar verdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı hakkında, sanıklara kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması talebi ise kabul edilmedi. Tutuklu sanıkların bankalardan aldıkları emekli ve işsizlik maaşlarına yönelik konulan tedbir, mahkeme tarafından kaldırıldı. Soruşturma kapsamında el konulan paraların iade edilmesi talebi ise kabul edilmedi. Mahkeme heyeti, Aktif Eğitimciler Sendikası'nın ne zaman kurulduğu, üye olunabileceği şeklinde okullara yazı gönderilip gönderilmediğine, sendikanın faaliyetleri nedeniyle öğretmenlerin üye olmamaları yönünde bir uyarı yazısı gönderilip gönderilmediğinin, sanıkların hangi tarihte sendikaya üye oldukları ve sonlandırdıkları, sendikaya üyeliği sebebiyle üye olanların maaşlarından üyelik aidatı kesintisinin yapılıp yapılmadığının, yapıldıysa hangi tarihe kadar yapıldığının, ayrıca yapılan kesintilerin devlet tarafından ilgili kişiye geri ödenip ödenmediğinin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorulmasına karar verdi.

7.5 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR
İddianamede sanıkların üzerlerine atılı eylemlerini silahlı terör örgütü FETÖ/PDY ile önceden süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik arzeden organik bağı bulunmadan gerçekleştirmelerinin imkan dahilinde olmadığı, şüphelilerin FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olduklarının dosya kapsamından anlaşıldığı belirtilerek, terör örgütü üyeliği iddiasıyla TCK'nın 314-2. maddesi ve Terörle Mücadele Kanunu'nun 5-1. maddelerince 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Duruşma 13 Şubat 2017 tarihine ertelendi.

 
Ertürk’ten Sakız Adası’nda yılbaşı tatili imkanı
 
Erdoğan'dan çarpıcı mesaj: Durmaya kalkarsak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ gazete tirajını Gülen atletiyle ödüllendirmiş!
Aydın'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütte "abla" olarak bilinen ...
Uşak Üniversitesi Rektörü'ne FETÖ gözaltısı
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik'in de bulunduğu 8 kişi FETÖ/PDY'ye ...
Çiftlikte korkunç ölüm!
Denizli’nin Çameli İlçesi'nde, yem karma makinesine düşen 55 yaşındaki ...
 
Rıdvan Dilmen'in acı günü
Eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'in annesi Makbule Dilmen, Denizli'de ...
Marmaris halkı 'Gazi unvanı' için 3'e bölündü
TBMM Darbe Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah ...
O geceyi ve Erdoğan'ın ne dediği anlattı!
Grand Yazıcı Turban Otel'de, darbe girişimi gecesi ilçede yaşananların ...
 
Marmaris için 'Kahraman Gazi' önerisi
Marmaris’te incelemelerde bulunan 'TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma ...
İlkay Gündoğan SGK binasını 28 milyona liraya satın aldı!
İngiltere'de Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan, memleketi Balıkesir'de ...
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına uyarısı
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince Ege Denizi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva