HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2016 Salı - 22:51

Demirtaş: Türkiye en kötü dönemini yaşıyor

Selahattin Demirtaş AP'de düzenlenen Türkiye ve Kürtler Konferansı'na katıldı. Konferansta Demirtaş ve HDP Milletvekili Leyla Zana da konuştu.

Demirtaş: Türkiye en kötü dönemini yaşıyor

Avrupa Parlamentosunda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Türkiye en kötü dönemini yaşıyor" dedi.

Brüksel'de Avrupa Parlamentosunda, AB Türkiye Sivil Komisyonu (EUTCC) tarafından 12. Uluslararası Kürt konferansı düzenlendi. Düzenlenen konferansa HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Gazeteci Cengiz Çandar ve bir çok konuşmacı katıldı.

"SAVAŞ KARA BİR ÖRTÜDÜR"
AP Kürt konferansında konuşan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, "Savaş kara bir örtüdür, açlığın, zorunlu göçün, mağduriyetin, kuralsızlığın, hak ve özgürlük taleplerinin, yaşam hakkının üstünü örter. Bugün Ortadoğu'da, Kürdistan'da, Cizre'de, Silopi'de, Silvan'da, Dar Geçitte, Sur'da yaşanan tam da budur. Kürt sorunu uluslararası bir sorundur, bu gün Kürtlere dayatılan 2. Lozan'dır" dedi.

AP Kürt konferansında konuşan Gazeteci Cengiz Çandar ise şu değerlendirmede bulundu: "Çocukluğumdan bu güne siyasetin içinde olan, siyaseti soluyan biri olarak Türkiye'nin bu kadar kötü bir dönem yaşadığını hatırlamıyorum. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki tünelin sonunda ışık da görmüyorum. Bu güne kadar 65 tane çocuğun, Leyla Zana'nın az önce söylediği gibi 35 günlük çocukların bile kurşuna hedef olduğu, cenazelerin kaldırılamadığı, küçük bedenlerin buzdolaplarında, sokağa çıkma yasakları altında yaşayan şehirlerde saklandığı ve her gün bu hayatı yaşayan ve şehirlerini harabeye çeviren birleşimin yönettiği bir ülke durumunda. Bu hale tepki gösteren 89'u Türkiye üniversitelerinden, 120 tanesi Türkiye dışı üniversitelerden gelen üniversite mensupları bunun son bulması için bir bildiride bulundu ve bu kişilere Cumhurbaşkanı kendisi Akademisyenlere terörist, Akademik terör dedi. Bir akıl tutulması ile karşı karşıya Türkiye."

"TÜRKİYE TERS YOLDA"
AP'de Kürt konferansında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise "12.si düzenleniyor yanılmıyorsam bu konferansın, bizler bu AP altında çözüm arıyoruz. Türkiye'nin saygın gazetecilerinden Cengiz Çandar'ın da dediği gibi Türkiye yakın tarihin en kötü gününü yaşıyor, siyasi olarak dersek de karamsarlık yapmış olmayız" dedi ve ekledi: "Kürtler yeniden 100 yıl sonra tarih sahnesine çıkarken, Türkiye ne yaptı? İslamcı olarak, tehdit olarak gördükleri ve onu tehdit olarak gören ulusalcılar, Türk milliyetçiler uzlaşma noktasına geldi... Laik, ulusalcılar ve Türk milliyetçiler hepsi bir arada, neden çünkü Kürtler tarih sahnesinde. Kürtler Türk halkını tehdit olarak görmüyor. Kürt halkı hiç kimse için bir tehdit değil. Kendileri değişmediği için etraftaki değişimi anlayamıyorlar. Meşhur bir fıkra var, sürücünün biri otobanda ters yola girer, biraz sonra radyodan trafik uyarı yayını başlar ve otobanda sürücünün biri ters yolda gitmektedir ve bütün sürücüler lütfen dikkatli olsun diye uyarılır. Ters yoldan giden sürücü öfkelenir ne birisi hepsi tersten gidiyor hepsi tersten gidiyor der öfkelenir, Türkiye'nin durumu bu. Tersten gidenin kendileri olduğunu bir türlü ters yoldan gidenin kendileri olduğunu anlatamıyoruz. Bu noktada bütün Türkiye yönetim kadrosunun, anamuhalefetin kendini gözden geçirmesi lazım, çünkü tarih akıyor, bölge dengeleri giderek çözümü dayatıyor ve Türkiye bunun dışında kaldıkça fatura daha ağır oluyor."

"TÜRKİYE YANINA ATURTMALI"
“PYD’yi büyük bir tehdit, Suriye’deki örgütlü Kürt yapısını terörist olarak görmesini Cenevre’de görüşmelere katılmaya karşı duruşla engellemeye çalışması işte bu akıl tutulması sonucudur. Aklı başında bir Devlet bütün bölgedeki gelişmeleri doğru okuyup tam tersine PYD’nin ve Suriye’deki Kürt örgütü yapılarının Cenevre’de olması için çaba sarf etmelidir. Türkiye Cenevre’de tam da yanına oturtmalı uzağa değil, karşısına değil, tam da kendi yanına oturtmalıdır, en çok da Türkiye’nin ihtiyacı var buna. Bu cesaret gösterilebilirse, bu tutum sağlıklı bir şekilde, hızlı radikal politika değişikliğine dönüşebilirse, Türkiye ile birlikte Kürtlerde kazanır. Kürtler ve Türkiye birlikte kazanırsa Ortadoğu barışının önü açılır ve bütün Avrupa’yı pozitif etkileyebilecek, hepimizin hayal ettiği o Ortadoğu Barışına doğru gidiş çok daha mümkün olur” dedi.

 
Stockholm merkezinde şiddetli patlama
 
Af Örgütü'nden korkutan İran raporu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengı cansız 27 Ocak 2016 Çarşamba 21:06

Sn demırtaş bunda sızın suçunuz çok var terör örgütüyle bırlıkte hareket ettınız oslo dolmabahçede kandılde neler oldu açıklamadınız hıç

Yorumu oyla      11      5  
eren 27 Ocak 2016 Çarşamba 10:21

Sn. Demirtaş elinize geçen fırsatı teptiniz ve çatışmayı savundunuz. Şimdi geçip en kötü dönemden bahsediyorsunuz, tabi bu ayrılıkçı kürt hareketi için kötü bir dönem. Ancak pkk ve uzantılarının bize 36 yıldır yaşattığı kötü dönemlerden sadece bir tanesi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplanıyor
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun ilk toplantısını ...
CHP İzmir’de kabul günü: Müteahhitler ve işçiler ne talep etti?
İl Başkanı Yüksel, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Genel-İş’e ...
Türkiye'den PYD resti: Boykot ederiz!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmeleriyle ...
 
CHP'li gençlerin kurultay tarihi belli oldu
CHP Gençlik Örgütlerinin 14. Olağan Kurultay tarihi açıklandı.
Erdoğan'a sert sözler: Yüreği işkembesine indiği için...
Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisi için 'karın ağrısını biliyorum' ...
Türkmen Dağı’ndan Dervişoğlu’na acı haber
MHP İl Eski Başkanı’nın yakın arkadaşı, Türkmen Dağı’nda Esad güçleri ...
 
Delican’dan Sertel’e tepki: Dilleri hayra alamet değil!
AK Parti İl Başkanı, CHP İzmir Milletvekili’ne sert sözlerle tepki gösterdi.
Erdoğan’dan DDK’ya ‘paralel’ talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na 'paralel ...
CHP’yi karıştıran ‘Atatürk resmi’ iddiasında flaş gelişme
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘Atatürk resmi indirme’ iddiasında Grup Disiplin Kurulu’na talimat verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva