HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2016 Salı - 18:07

CHP İzmir’de kabul günü: Müteahhitler ve işçiler ne talep etti?

İl Başkanı Yüksel, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Genel-İş’e bağlı belediye çalışanları ve Erzurumlular Dernekleri Birliği Federasyonu’nu ağırladı. Sektörün sorunlarını sıralayan Nasır destek isterken, işçiler de TİS sürecinde taleplerini bildirdi.

CHP İzmir’de kabul günü: Müteahhitler ve işçiler ne talep etti?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de 20 Aralık’ta yapılan kongrenin ardından 3.kez İl Başkanı olan Alaattin Yüksel’e nezaket ziyaretleri devam ediyor.

CHP İl Başkanlığı gün içinde Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve beraberindeki heyetin yanı sıra Genel İş Sendikası 1 No’lu Şube'ye bağlı işçiler ve Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu’nu ağırladı. Ziyaretlerde sıkıntılarını dile getiren federasyon ve dernekler, İl Başkanı Yüksel’den destek istedi.

YASAYA DESTEK TALEBİ, BETON İSYANI!
CHP İl Başkanı Yüksel’in ilk konuğu İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve beraberindeki heyet oldu.

Başkan Necip Nasır, federasyonun gelişimi ve örgütlenmesi hakkında bilgi verirken sektörün sorunlarından da söz etti.

Nasır, Yüksel’den daha önce hazırladıkları müteahhitler yasasının geçmesi için destek isteyerek, birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerektiğinin altını çizdi.

Nasır, Rekabet Kurulu’nun rekor cezasıyla gündem olan beton fiyatları hakkındaki tartışmaya da değindi.

Betonun metreküpünü çok pahalı aldıklarını belirten Nasır, “Son günlerde yaşanan beton fiyatları bizi çok zor durumlarda bırakıyor. Ben Konya’da metreküpünü 90 TL 86 kuruşa alırken İzmir’de neredeyse iki katına yakın bir fiyata alıyorum. 2000 yılında beri zaten pahalı beton kullanıyorduk. Düşürdük falan dediler ama yine de Kayseri, Konya gibi illerden daha pahalı beton kullanıyoruz. Bu konuda hiçbir haklı gerekçeleri olamaz. Yarın İTO meclisinde de bunu ifade edeceğim. Biz bu konuda İzmir siyasetinin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bizler İzmir’de bulunan çimento fabrikalarının kaldırılmasını istiyoruz. Yeri uygun değildir. Daha uygun yerlere kaldırılması gerekir” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERDEN ADA BAZINDA DÜZENLEME İSTEDİ
Kentsel dönüşüm noktasında da sıkıntıları olduğunu dile getiren Nasır, İzmir’in en şuurlu arsalara sahip olduğunu söyledi. 1985 yılında çıkan imar kanununun yamalı bohçaya döndüğünü dile getiren Nasır, “Yerel yönetimler bir şeyler yapmak için farklı uygulamalar yapıyor. Dolayısıyla yamalı bohçaya dönüyor. Kentsel dönüşümde artık belediyelerin ve bakanlığın harekete geçmesini istiyoruz. Sosyal projelerde rol alarak gerekeni yapmaları gerekir. İzmir’in yüzde 80’e yakınında dönüşüm olması gerekir. En büyük dönüşümde merkezde olması gerekir. Merkezde yapılacak dönüşüm için özel sektörün yani bizlerin  rol alması gerekir. Belediyeler master planlarını yaparak ada bazında düzenlemeler yaparak bizlere bıraksın. Bizler sadece belediye başkanlarımızdan kendi ilçelerinde ada bazında düzenlemeler yapmasını istiyoruz. Bizler bakanlıktan taleplerimiz doğrultusunda ise kanun nezdinde engeller varsa bunların kaldırılmasını istiyoruz. Sizlerin de bu noktada destekleri olursa seviniriz” diye konuştu.

İZMİR İÇİN EL ELE VERMEMİZ GEREKİR
Bu taleplerin ardından konuşan CHP İl Başkanı Yüksel ise, “Bizim açımızdan Müteahhitler Federasyonu önemlidir. İnşaat sektöründe de, diğer sektörlerde de İzmir için diğer siyasi partilerle el ele verilmesi gerekir. Ben seçildiğim günden bu yana bu konuda çağrı yapıyorum. Parlamentoda İzmir’i temsil açısında sayı olarak ağırlığımız var. Tabi ki ülkenin sorunları çözümünde görevlerimiz vardır fakat öncelikli olarak seçildiğimiz kente hizmet etmek gerekir. Biz seçildiğimiz ile hizmet etmek istiyorsak sen ben kavgasını bir kenarı bırakmamız lazım. İzmir için el ele vermemiz gerekir. Ben bu konuda her şeye hazırım. Ayrıca İzmir’in sorunlarını çözme noktasında hazırlana projelerin geçmesi noktasında siyasi partilerin vekillerinin parlamentoda destek versinler. Onlardan destek bekliyoruz. Bizim bu zamana kadar olan projelerimiz içinde en hazır olduğumuz Limontepe kentsel dönüşüm projesini Bakanlar Kurulu’na verdiler. 2,5 yıldır Körfez Projesi'ne ÇED onayı gelmiyor. Her gün başka kararlar alınıyor ama İzmir’in projeleri bekliyor. Kentsel dönüşümle ilgili daha önce çok çabuk hareket ediliyordu. Fakat kentsel dönüşüm yasasının sonuna bir madde ekleyerek Bakanlar Kurulu’nun onayı olmadan hareket edilemez hale getirdiler. Bizim yerel yönetimlerimiz yerinde ve rıza ile dönüşüm gerçekleştiriyor. Bu konuda biraz uzuyor. Belediye müteahhit ile vatandaş arasında hakemlik görevini üstlenmiş durumda. Müteahhitlere de bu konuda kolaylık sağlıyor aslında. Belediye anlayışı da budur. Ada bazında yapılan parselde yenileme oluyor. Kentsel dönüşüm olmuyor” ifadelerini kullandı. Yüksel aynı konuda hizmet eden meslek odalarının birlik oluşturması gerektiğini söyledi. İzmir’in çıkarları için birlikte hareket etmek gerektiğini ifade etti.


GENEL- İŞ ZİYARETİ
Müteahhitler Federasyonu’nun ardından Genel- İş Sendikası 1 No’lu şubeye bağlı işçiler İl Başkanı Yüksel’i ziyaret etti. İşçiler, Yüksel’e toplu sözleşme konusunda sıkıntıları iletirken, sorunun çözülmesini istedi.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ
Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şubeye bağlı işçiler toplu sözleşme noktasında sıkıntılarını İl Başkanı Yüksel’e anlatarak, “İzmir’de belediyelerde CHP merkezdir. Bizlerde buralarda çalışanlar olarak belediyelerin vatandaşlara karşı olan yüzüyüz. Bazı zorluklar yaşıyoruz. Ama işimizi her zaman yapıyoruz. Fakat toplu sözleşme görüşmelerinde ücretler konusunda bir ayarsızlık var. Emeklerimizin karşılığını alamadığımızı düşünüyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerimiz bitmedi. Bu konunun çözüme kavuşması için destek bekliyoruz” dedi.

UZLAŞMAYA VARILACAKTIR
Yüksel işçilere, “İzmir’de ve Türkiye’de CHP’li belediyeler yerel yönetimler noktasında işçilerin en rahat örgütlendikleri yerlerdir. Son 12-13 yıldan beri AKP iktidarından beri toplu sözleşmenin önüne, işçilerin haklarının önüne engeller konuluyor. AKP iktidarında örgütlü işçi sayısı giderek azalıyor. Sosyal demokrat bir Türkiye olursa bu engellerin hepsi kalkacaktır. CHP’nin bu ülkede yaptıklarında sonra işçilerin haklarından konuşulmaya başlanmış durumda. Toplu sözleşme dönemlerinde doğal olarak işçi ve işveren arasında pazarlık olacaktır. Ama eninde sonunda uzlaşmaya varılacaktır. Bu konuda desteklerimizi veriyoruz” diye cevap verdi.

Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu ise ziyarette Yüksel’e yeni görevinde başarı dileklerini sundu.

 
DTO Başkanı’ndan kruvaziyere karşı marina önerisi!
 
İran Avrupa turunda para saçıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzelmancı 27 Ocak 2016 Çarşamba 11:09

Sayı sendikacılar gittğmiz adtes yanlış.Sayın İl Başkanının Aziz beyle işçilerin sorunları ve TİS konusunda bir görüşme yapacağını ve işçilere yardımcı olacağınımı düşünüyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
Sercan 27 Ocak 2016 Çarşamba 10:54

İzelmanda aynı işi yapan işçiler arasındaki ücret dengesizliği giderilmeli.Yüzde 40 yüzde 20 eksik ücret şartları herşeyden önce insai haklarına aykırı.Ne demek eksik ücret.Kim nekadarhak ediyorsa karşılığını almalı.Fakat sendikacıların gittiği adres yanlış Kemal beye gitmeleri lazım.Gerçi Kocaoğlu onu da dinlemez.İlbaşkanı Aziz beyle aynı düşüncede.Bir faydası ve katkısı olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den PYD resti: Boykot ederiz!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmeleriyle ...
CHP'li gençlerin kurultay tarihi belli oldu
CHP Gençlik Örgütlerinin 14. Olağan Kurultay tarihi açıklandı.
Erdoğan'a sert sözler: Yüreği işkembesine indiği için...
Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisi için 'karın ağrısını biliyorum' ...
 
Türkmen Dağı’ndan Dervişoğlu’na acı haber
MHP İl Eski Başkanı’nın yakın arkadaşı, Türkmen Dağı’nda Esad güçleri ...
Delican’dan Sertel’e tepki: Dilleri hayra alamet değil!
AK Parti İl Başkanı, CHP İzmir Milletvekili’ne sert sözlerle tepki gösterdi.
Erdoğan’dan DDK’ya ‘paralel’ talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na 'paralel ...
 
CHP’yi karıştıran ‘Atatürk resmi’ iddiasında flaş gelişme
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘Atatürk resmi indirme’ iddiasında Grup Disiplin Kurulu’na talimat verdi.
Davutoğlu'ndan erken seçim çıkışı!
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin ...
MHP’de 17 yıl sonra bir ilk: Vural konuştu
1997'den bu yana ilk defa MHP'nin grup toplantısında Bahçeli'nin yerine kürsüye Oktay Vural çıktı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva