HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2016 Salı - 14:16

Delican’dan Sertel’e tepki: Dilleri hayra alamet değil!

AK Parti İl Başkanı, CHP İzmir Milletvekili’ne sert sözlerle tepki gösterdi.

Delican’dan Sertel’e tepki: Dilleri hayra alamet değil!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in bir TV programında yaptığı açıklama tartışma konusu olmaya devam ediyor.

İzmir Milletvekili Sertel katıldığı TV programında, “Biz hem çok şanslıyız hem çok şanssızız. Aynı yüzyıl içinde hem Türkiye'ye bir deha gelmiştir ve ne yazık ki Türkiye'nin de bir delisine denk geldik. Dehamız Mustafa Kemal Atatürk'tür. Diğerini de zaten siz biliyorsunuz. Manisa'ya açılan hastanesinin de niye açıldığını iyi biliyorsunuz. Allah onu oraya getirmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Bu sözlere AK Parti cephesinden tepki gecikmedi. MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yardımcısı Rıfat Sait bu sözler nedeniyle Sertel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

AK Parti cephesinden son açıklama İl Başkanı Bülent Delican’dan geldi. Sertel’e tepki gösteren Delican şunları söyledi: “Biliriz ki; baş, dille tartılır. Bu terazi hukuktur, millettir. Dilin cirmi küçük, cürmü büyüktür. Ne yazık ki bunu unutuyorlar. Ana muhalefet partisi; genel başkanından, genel sekreterine, milletvekillerinden yöneticilerine kadar şiddet, hiddet ve tehdit dilini kullanmaya başlamıştır. CHP’nin böylesi örgütlü bir şekilde ortaya koyduğu yeni siyasi dil hareketleri her şeyden önce kendileri, sonra siyasi atmosfer için hayra alamet değildir. Gerek sayın genel başkanımız gerekse sayın cumhurbaşkanımız için, küfür ve hakarete vardırdıkları açıklamalara her gün bir yenisini eklemekteler. Geçtiğimiz günlerde eski Genel Sekreterleri Gürsel Tekin’in sayın bakanımız Binali Yıldırım hakkındaki küfürlü çıkışının ardından, genel başkanlarının kurultaylarındaki saldırgan dili, şimdi de İzmir’in deneyimli gazeteci ve siyasetçi olarak bildiği vekilleri Atilla Sertel’in, Cumhurbaşkanımıza alenen hakaret etmesi gafletin ötesinde bir dışa vurumdur. Bu gaflet değil, muhalefet etme beceriksizliğidir. Bu, dilin sürçmesi değil, ana muhalefetin dilde organize olmuş bir şiddet hareketidir. Siyaset ve hizmet üretme kabızlığıdır. Siyasi ahlakın yerle yeksan edildiğini görüyoruz. Alenen hakaret ettikleri; bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır, herkesin Cumhurbaşkanı’dır. Halkın iradesi ile o makamdadır”

NE OLURSA OLSUN
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican; Demokrasi havariliği yapıp, sonra da halkın iradesine, devletin kurumlarına, makamlarına laf bezirganlığının ötesinde; hakaret etme, saygısızlık yapma cüretini hak görmeye devam edeceklerse de durumun vahim olduğunu söyledi. Delican, “Durumlarını anlıyoruz. Milletin güven terazisinde ağır basamadılar. Sonra da kendi iç seçimlerinde perü perişan fotoğraflarla, tartışmalarla, kavgalarla gündeme geldiler. Entrikalar, bireysel siyasi manevralar, çizikler, hedefe varamama halleri yorucudur tabi ki… Ne var ki bu durum size, halkın iradesine saldırmak ve hakaret etmek hakkını vermez. Şimdi işi gücü bırakıp, siyaset yapmayı, ülke kalkınmasını, yerel hizmeti bırakıp; katılımcı demokrasinin gereklerini ve siyasi etiği bırakıp; acz içinde, saldırgan bir cephe oluşturmuşlar. Ama, bilsinler ki bunun da terazisi hukukun ve milletin elindedir. AK Parti; her ne pahasına olursa olsun hakkın ve hizmetin dilini konuşacaktır. Hizmet etmeye devam edecektir…

 
Erdoğan’dan DDK’ya ‘paralel’ talimat!
 
Türkmen Dağı’ndan Dervişoğlu’na acı haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan DDK’ya ‘paralel’ talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na 'paralel ...
CHP’yi karıştıran ‘Atatürk resmi’ iddiasında flaş gelişme
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ‘Atatürk resmi indirme’ iddiasında Grup Disiplin Kurulu’na talimat verdi.
Davutoğlu'ndan erken seçim çıkışı!
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin ...
 
MHP’de 17 yıl sonra bir ilk: Vural konuştu
1997'den bu yana ilk defa MHP'nin grup toplantısında Bahçeli'nin yerine kürsüye Oktay Vural çıktı.
AK Parti’de Hotar başkanlığında ‘algı yönetimi’ çalıştayı
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Başkanlığında “Algı ...
Sertel AK Partililerin suç duyurusu hamlesine ne tepki verdi?
CHP İzmir Milletvekili, AK Partili Hamza Dağ ile Rıfat Sait’in Cumhurbaşkanı’na ...
 
Başkanlık için uzlaşma olmazsa Ekim ayında...
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yakın Star gazetesinde yer alan habere göre, ...
7 yaşındaki Selin Sayek Böke dergi kapağında!
CHP'nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve ...
Erdoğan'dan dövizli askerlik indirimine onay
Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizli askerliği bin euro'ya indiren yasayı onayladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva