HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2016 Cuma - 12:09

Delican’dan grev mesajları: Başkan’a eleştiri, işçilere mesaj!

AK Parti İl Başkanı grevin 4’üncü gününde yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için taraflarla görüştüğünü belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocağlu’nun mesajlarını eleştirdi. Delican ayrıca kentin sorunlarıyla ilgili her defasında Başbakan Yıldırım’a gitmenin doğru olmayacağını ifade etti.

Delican’dan grev mesajları: Başkan’a eleştiri, işçilere mesaj!

EGEDESONSÖZ – İzmir’de toplu ulaşımın can damarı olan 111 kilometrelik raylı sistem hattı İZBAN’ın Demiryol-İş sendikasının grev kararıyla devre dışı kalmasının ardından tartışmalar sürerken, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’dan önemli açıklamalar geldi.

Başkan Bülent Delican Ege TV yayınında verdiği mesajlarla sorunun çözümü için taraflar diyalog çağrısı yaptı.

Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun vatandaşlara yaptığı ‘Yola erken çıkın’ çağrısı ve zam açıklamasını eleştirirken, kentin sorunları için her zaman Başbakan Binali Yıldırım’a başvurulmasının da doğru olmadığını ifade etti.

İZMİR SIRTINI İZBAN’A YASLAMIŞ
Delican krizle ilgili, “İzmir’de önemli ve yönetilemeyen bir kriz var. Haziran ayından beri görüşmelerin sürdüğünü biliyoruz. Bu sorun bugünlere kalmamalıydı.  İzmir ulaşım ağında sırtını İZBAN’a yaslamış durumda. Çok büyük bir yük kaldırıyor. 111 kilometrelik bir yol ve günlük 300 bin yolcu kapasitesi ile İzmir adına çok önemli bir hizmet veriyor.  3 gündür de yokluğunu hissederek İzmirlilerle birlikte yaşıyoruz” dedi.

TOPU BELEDİYEYE DE ATABİLİRİM, GÖRÜŞMELERİM RAHATSIZ ETMEMELİ
Sorunun çözüme kavuşması için tarafları dinlediğini ifade eden Delican, “Ben bir il başkanı olarak bundan son derece rahatsız olduğum için taraflarla görüşmeye gittim.  İZBAN Genel Müdürü’yle görüştüm. Sendika başkanı ve işçi kardeşlerimizle, TCDD Bölge Müdürü’yle görüştüm. Aziz Bey’le telefonda görüştüm. Biz klasik bir siyaset anlayışı içinde değiliz. Çok rahat eleştiririm. ‘Şu nedenlerden yapılmadı’ derim topu belediyeye de atabilirim, sonrasında da karşı taraftan hamle beklerim. Artık bu şekilde siyasetçi devri kapandı. Kentin bir sorunu varsa buna sahiplenmek ve çözmek benim birinci görevim.  Her ne kadar teşkilat çalışmalarını yapacak olsam da bu kentin siyasal olarak genel başkanımızın temsilcisi benim.  Bu maksatla yapmış olduğum görüşmeler de kimseyi rahatsız etmemeli” diye konuştu.

İZMİR’İN ÜZERİNDE VEBALLERİ OLDU
Delican, “Vatandaşın bu derece çileli olmasından rahatsız olduğum için işçi kardeşlerimin bu işi uzatmasından emeğe olan saygımız da olsa bu 340 kişinin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyordum ama her zaman her iki tarafı da dinlemek gerekiyor.  İşçi kardeşlerimizle görüştüm. Uzlaşının ne kadar değerli olduğunu hatırlattım. İzmir’in üzerinde bu arkadaşların bir vebali oldu. Çünkü bu kadar insan işine, okuluna gidiyor. Aynı zamanda bu insanların da bizim üzerimizde vebali olduğunu söyledim.  Bu insanlar mutlu olduğunda o trenleri çok daha sağlıklı sürecekler. Asgari ücretin de altına inen uygulamalarda bu insanlar makinist olarak o trenlerin başına geçtiğinde bizim evlatlarımızı da taşıyorlar, unutmayalım. O insanları da memnun etmek zorundayız. Burada biz uzlaşı yolu bulmak zorundayız.  Benim gördüğüm en büyük eksiklik bir; diyalog eksikliği, iki; ücret eksikliği… İki tane eksiklik var” açıklamasını yaptı.  

İZMİRLİYE BU EZİYETİN SON BULMASI GEREKİR
Delican, “Başkan diyor 'Ben yüzde 15 verdim…' Bir kere bu ortak bir şirket... Ortak şirkette ücreti bir kişi vermez. Ortaklar bir karar alır. Ben verdim deyip de lütfediliyormuş gibi çok da doğru gelmiyor bana.

İZBAN yüzde 15 vermiştir. Tekrar diyalogla iyileştirme yapılır. İşçi kardeşlerimizden de uzlaşı bekliyoruz. Oturup konuşulması gereken bir konu gazete köşelerinden takip edilmez. Bu işin taraflarca oturularak çok net bir şekilde çözülmesi gerekir. İzmirliye bu eziyetin son bulması gerekir” dedi.

ERKEN KALKIN DEMEKLE SORUN ÇÖZÜLMEZ
Delican sistemin durmasıyla beraber ortaya çıkan maddi zarara değinirken, sorunları çözümü için her defasında Başbakan Yıldırım’a gitmenin doğru olmayacağını belirtti.

Delican, “Her gün 270 bin liralık bir zarar var. Zaten 3 günde bu işçilerin istediği gitti. Bu sorunun çözümsüzlüğü yüzünden işçilerin bir yılık alacağı gitti. Bu inatlaşmaya devam etmek daha nelere mal olacak bunu göreceğiz. İzmirlilerden bu fedakarlığı ‘erken kalkın’ diye beklemeyelim. Yöneticiler milleti erken kaldırarak bu sorunu çözemezler. Ek seferlerle de çözemezler. Bu ek seferler ayrıca bir maliyet.  Kentin sorunlarının çözülmesi için yöneticilerin sorumluluk alması gerekiyor. Biz her sorunu başbakana mı taşıyacağız? ‘ÇED’ diyoruz Başbakanımıza gidiyoruz çözülüyor. ‘Pazar yeri’ diyoruz başbakanımıza gidiyoruz çözülüyor. ‘Çöp’ diyoruz başbakanımıza gidiyoruz çözülüyor. Allah ondan bin kere razı olsun. İzmir’in bütün sorunlarını çözüyor. Bu konuda zaten hükümetimiz de kayıtsız değil. Ama biz İzmir olarak, kent olarak her seferinde bu işlere gitmeyelim. Aramızda çözelim. Haziran’dan beri bu çözülmez mi? Müsteşar yardımcımız da geldi, taraflarla görüştü. Sorunun çözümü için canla başla çalışıyorlar. Her iki taraf açısından da diyalogun çok önemli olduğunu düşünüyorum.  İşçi kardeşlerimiz tabi ki evine ekmek götürecek, çocukları var ama bir yandan da işe, okula gitmesi gereken İzmirliler var. 300 bin kişi 4’le çarpın bir de trafiktekileri koyun 2 milyon kişiyi direk ilgilendiren bir konu. Benim buna kayıtsız kalmam mümkün değil. Bir il başkanı olarak bunun sonuna kadar peşinde olacağım” ifadelerini kullandı.

 
Zeytinyağı ihracatında sevindiren artış
 
FETÖ'nün yargı yapısına operasyonda 12 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asım 12 Kasım 2016 Cumartesi 02:07

izban işçisi yalnız değildir . demekki yaptıkları kolay bir iş değilmiş ki 2 gunde tüm izmir isyan etti şehir içi toplu ulaşımdan.

Yorumu oyla      11      5  
Aziz Yıldırım 11 Kasım 2016 Cuma 17:38

Delican bey bi chp li olarak sizleri kutluyorum. Bir gün önce aziz başkan bu iş nası çözülür sorusuna ege tv de bilmiyorum. Diye cevap veriyor sanki izmirli hayatından memnunmus gibi davraniyo aziz başkan siz bi akp li olarak izmirliler ve çalışanlar adına bi çözüm bulma yoluna gitmeniz bizleri çok sevindirdi.yöneticilik bu olsa gerek seçim zamanı herkes erkenden yola çıkacak oy vermek için aziz başkan o günler yakındır.

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 15:53

Verilen zam yüzde 15 , istenen yüzde 22. Yüzde 22 zam kim kime veriyor? Hadi biraz daha arttırılsın bu sıkıntı da artık bitsin. TCDD nedense açıklama yapmıyor. Bu şirketin ortağı değil misiniz?

Yorumu oyla      11      5  
KAMİL 11 Kasım 2016 Cuma 14:44

İL BAŞKANI BÜLENT BEYİ TEPRİK EDİYORUM. MADALYONUN İKİ YÜZÜNÜ DE GÖRDÜĞÜ İÇİN. İZBAN İŞÇİLERİ KÖLE DEĞİLDİR. EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İSTİYORUZ!!!

Yorumu oyla      11      5  
Muro 11 Kasım 2016 Cuma 14:27

Aziz Kocaoğlu' önce memuruna yemek yardımı versin 1 sene oldu sözleşme yapılalı

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 13:51

Sayın Delican , ilgili bakanlıklar , müdürlükler projelere gerekli onayları verseler Binali Yıldırım' a zaten gerek yok. Pazaryeri dediğiniz Üçkuyular Pazaryeri. Belediye karayollarıdan viyadük altını istedi, güvenlik gerekçe gösterildi ve izin verilmedi. Binali Yıldırım olsun deyince "güvenlik sebebiyle OLMAZ" diyen karayolları peki dedi. Ne değişti ? Binali Yıldırım söyleyince güvenli mi oldu ? Her sorunu çözen bir kahraman yaratmaya çalışıyorsunuz ancak Binali Yıldırım 2014' de yerel seçimleri İzmir' de hatırlatırım kaybetti. Bu şehri yöneten kişi de bellidir. Projelere onay vereceksiniz sanki bir lütuf gibi onay verdik diyorsunuz. İZBAN' da makinistler asgarî ücretin altında maaş alıyor gibi bir söylemde olmuş. Hangi makinist asgari ücretin altında maaş alıyormuş?

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 13:17

İzban konusunda belediye eleştiriliyor ama yüzde 15 zam verdim deyince şirketin ortak olduğu akıllarına geliyor.

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 13:13

Delican, “Başkan diyor ben yüzde 15 verdim… "Bir kere bu ortak bir şirket... Ortak şirkette ücreti bir kişi vermez. Ortaklar bir karar alır. Ben verdim deyip de lütfediliyormuş gibi çok da doğru gelmiyor bana. İZBAN yüzde 15 vermiştir. " Başkan ben yüzde 15 verdim demedi. Siyaset yapacağım diye olayı çarpıtmamak lazım. " Yüzde 15 teklif ettim, bakan da olur dedi" diye açıklama yaptı. Yarın öbür gün Binali Yıldırım ya da Ulaştırma Bakanı çıkarda yüzde 17-19 neyse olsun derse bu sefer de aynı söylemleri söylebilecek misiniz? Tabi ki de söylemeyeceksiniz.

Yorumu oyla      11      5  
11 Kasım 2016 Cuma 12:42

İzmirin kuzeyine acilen Egekent-BornovaEvka3 metrosu inşa edilmeli ve kuzeydeki tüm semtlere uğramalı. İzban tek başına yetmiyor. İzmir tarihinin en kara günlerini yaşıyor

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Beni mahkemeye verin!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir önceki parti meclisi sonrası yayınladıkları ...
CHP'li Bakan: Bilim insanları Kordon'da balon satıyor!
Genel Kurul'da 671 sayılı KHK hakkında konuşan Bakan, "Bilimsel araştırma ...
Erdoğan: Bin Ladin'le ilgili karar mı vardı?
FETÖ elebaşının ABD yönetimi tarafından Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini ...
 
Şok iddia: MHP'li vekilin odasına gizli kamera!
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın TBMM'deki odasının tavanına ...
Kaya’dan CHP'ye ‘bildiri’ çıkışı: Gelin İzmir'de okuyun!
AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya CHP PM bildirisine ateş ...
Bahçeli'den yeni anayasaya yeşil ışık!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Yıldırım ile görüşmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
HDP'li 6 milletvekili için zorla getirme kararı kaldırıldı
KCK ana davasında yargılanan HDP'li 6 milletvekilinin mahkemeye zorla ...
Kılıçdaroğlu Cumhuriyet'e gitti: Bugün basına...
Cumhuriyet gazetesini ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün Cumhuriyet'e ...
Bozdağ'dan AB'ye FETÖ tepkisi: Utanç verici!
Adalet Bakanı Bozdağ, "AB İlerleme Raporu'nda FETÖ üyelerinin savunulması utanç verici" dedi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva