HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2011 Salı - 12:24

Değirmenci'den seçim değerlendirmesi

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Meclis Başkanlığı seçimlerine birkaç gün kala iki yıllık meclis başkanlığı sürecini değerlendirdi.

Değirmenci den seçim değerlendirmesi

Fırat SOYLU/EGEDESONSOZ-İzmir İl Genel Meclisi’nde başkanlık yarışı iyice kızıştı. 2009 yerel seçimlerinden 93 koltuk kazanarak mecliste çoğunluğu elde bulunduran CHP’de meclis başkan adayları bir bir açıklama yapma başladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak grup toplantısında yapılacak meclis başkan adayı seçimleri öncesi mevcut Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, iki yıllık görev süresini değerlendirdi. Değirmenci, İki yıllık sürede İzmir’in yıllardır kanayan, çözülmeyen sorunlarının üzerine gittik. Çalışmayan arıtma tesislerinin çalıştırılmasını, Türkiye’de ilk defa köylerin evsel katı atıklarının ve sularının düzenli olarak toplanmasını, Balçova Prenses Büyük Otelin İzmir ve Türkiye turizmine tekrar kazandırılmasını sağladık. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik abonelerinin borçlarının taksitlendirilmesi, Cem evlerinin ibadethane statüsüne alınması, 12 Eylül ve Kenan Evren okullarının adının değiştirilmesi için aldığımız temenni kararları Türkiye çapında ses getirdi. Köylerimize itfaiye tankerleri aldık, bayraklar, spor malzemeleri dağıttık, köy şenliklerine katıldık. 23 Nisan’da düzenlenen uluslar arası çocuk şenliklerine önemli katkılarda bulunduk” dedi.
 
KIRSALA ÖNCELİK VERİLDİ
2009-2010 yılları arasında 140 toplantı yapıldığını, 1013 kesinleşen karar alındığını, toplam 379 milyon 281 bin liralık harcama yaptıklarını, 30 ilçeye ve 597 köye hizmet götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Değirmenci, 2011 yılı İl Özel İdare Bütçesi 125 Milyon liradır. Bu bütçeyle; Kırsal kesimin hayat standardını yükseltmek ve sosyal hizmetlere önem vermek önceliklerimiz arasındadır. Kırsal kesime hizmet için Toplam :52.175.220 TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödenekle köylerimizin yollarını, köprülerini, göletlerini, içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacak, süt tanklarını dağıtacak, evsel katı atıklarını ve atık sularını da toplayacağızdiye konuştu.
 
HER ALANDA HİZMET
2009-2010 yılları arasında sosyal hizmetlere en fazla ödenek ayıran İl Genel Meclisi olduklarını da hatırlatan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, eğitimden, sağlığa, kent güvenlik sisteminden, kültür ve turizme, spordan tarıma kadar bir çok alanda hizmet götürdüklerini de söyledi. Başkan Değirmenci, Çağdaş ve katılımcı bir anlayışla ilimizin değişen ve gelişimine öncülük ederek, doğayı ve çevreyi koruyarak, dünya kenti İzmir’i yaratmak için kendi çapımızda önemli katkılarda bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
BORA’DA ADAY
İzmir İl Genel Meclisi’nin yeni başkanını belirleyecek seçim öncesi CHP grubunda meclis başkan adayı belirlenmesi yapılacak. 31 Mart Perşembe günü yapılacak toplantıda 93 meclis üyesi bulunan CHP’nin meclis başkan adayı belirlenecek. Seçimlere İl Başkanı Tacettin Bayır başkanlık yapacak. CHP’den İzmir İl Genel Meclis Başkanlığı için şuana kadar iki aday görünüyor. Mevcut Başkan Değirmenci’nin yanı sıra Konak’tan İl Genel Meclis Üyesi seçilen İlhan Bora da aday olacağını açıkladı. Değirmenci’ye karşı yarışa giren Bora, iki yıllık sürede meclisin gerektiği gibi çalışmadığını, çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin hizmetlerinin yeterince halka anlatılmadığını ve bürokratlara karşı meclis üyelerinin pasif bırakıldığını savunarak aday olduğunu açıkladı. Değirmenci’nin ‘sönük’ bir Meclis Başkanı olduğunu da belirten Bora, yeni dönemde daha etkin bir İl Genel Meclis Başkanı göreceklerini söyledi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de resim kursuna büyük ilgi
Çiğli Belediyesi ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen ve ...
Yaşlılara sanat müzikli yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, kendileri ...
Bornova esnafını dinledi
İlçedeki esnaf örgütlerinin temsilcileri ile biraraya gelen Bornova Belediye ...
 
Gaziemir’de balkonlar çiçek açıyor
Teması ‘çevre ve sağlık’ olan 14. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin ...
Konak sanal okulunu açtı
Sosyal belediyecilik anlayışla her türlü fırsat eşitsizliğini en aza indirgemeye ...
Foça'nın 'Kordon'u yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça sahilindeki Reha Midilli Caddesi’nde ...
 
İşsizler Orkestrası'na Başkan desteği
Konservatuvarı bitirdikten sonra iş bulamayan gençlerin oluşturdukları ...
Güzelbahçeli çocuklardan bir ilk
Güzelbahçe’de yaşları 12 ile 18 arasında değişen 50 çocuk, İzmir’in ilk ...
Mali Hizmetler'e yeni bina
Karabağlar Belediyesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nü kendi sınırlarına taşıyor.
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva