HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2011 Salı - 10:52

Konak sanal okulunu açtı

Sosyal belediyecilik anlayışla her türlü fırsat eşitsizliğini en aza indirgemeye yönelik çalışmalara imza atan Konak Belediyesi uygulamaya koyduğu “K@OKUL” sanal eğitim portalıyla her eve eğitim götürüyor

Konak sanal okulunu açtı

İZMİR- Çağımızın gereği olan ve artık girmediği ev veya hanenin kalmadığı internetin, toplum yararına kullanılması amaçlanan eğitim projesi Konak Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Konak’ta ikamet eden ve eğitim gören 6-7-8-9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirebilmeleri ve günümüz ekonomik şartlarında eğitimlerine katkıda bulunabilmek amacıyla Konak Belediyesi Internet sayfası üzerinden ücretsiz olarak ulaşabilecekleri K@OKUL sanal eğitim portalı kullanıma açıldı.

Konaklı öğrenciler bu portal üzerinden 2010-2011 öğretim yılı ikinci yarıyılından itibaren 2011-2012 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl sonuna kadar SBS-YGS-LYS’ye yönelik olarak hizmet alabilecekler. Öğrencilerin anlamakta zorlandıkları veya pekiştirmek istedikleri konuları diledikleri kadar tekrar etme olanağı bulacakları e-dershanede uygulanan test ve sınavlarla da bilgilerini sınayacaklar. Rehberlik hizmetinin de verildiği eğitim programında ders çalışmaktan bunaldıkları anda,öğrencilerin dinlenmelerini sağlayacak yetenek ve zeka oyunları da öğrenirken eğlenme imkanını sunuyor.

Konaklı öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve hem daha iyi eğitim görmeleri hem de daha sağlıklı koşullarda hayatlarını sürdürmeleri için örnek çalışmalarla sadece İzmir’e değil Türkiye’ye öncülük eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Her öğrencinin doğru ve kaliteli eğitim almaya eşit derecede hakkı olduğunu düşünüyorum. Başlattığımız internet üzerinden eğitim uygulamasıyla Konak’ta hiçbir öğrenci fırsat eşitsizliği yüzünden mağdur olmayacak ve eğitim hayatlarında başarıya daha yakın olacaklar. Çocuklarımızın eğitimi için her türlü imkanı seferber etmeye hazır olduğumuzu daha önce de söylemiştik. Konak’ta birçok okulumuzun tadilat, oyun ve spor alanı, kütüphane, ders araç ve gereçleri gibi ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Şimdi de dershaneye gidemeyen çocuklarımızın evlerine dershane getiriyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarımız bundan sonra da hızını arttırarak sürecek çünkü gelecek nesillerin mutlu olmasının yolu iyi eğitimden geçiyor” dedi.
        
Konak Belediyesi’nin Internet sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen K@OKUL eğitim portalından yararlanmak isteyen öğrencilerin yapması gerekenler ise oldukça basit. İkametgah ve öğrenci belgelerini getirmelerinin ardından kendilerine verilecek kullanıcı adı ve şifreleriyle e-eğitimden ücretsiz olarak faydalanacaklar. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi isteyenler Konak Belediyesi resmi web sitesi www.konak.bel.tr adresinden veya 444 35 66 numaralı telefondan bilgi alabilecek.Ayrıca konu ile ilgili olarak okul müdürlüklerinden ve mahalle muhtarlıklarından da bilgi sahibi olunabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'nın 'Kordon'u yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça sahilindeki Reha Midilli Caddesi’nde ...
İşsizler Orkestrası'na Başkan desteği
Konservatuvarı bitirdikten sonra iş bulamayan gençlerin oluşturdukları ...
Güzelbahçeli çocuklardan bir ilk
Güzelbahçe’de yaşları 12 ile 18 arasında değişen 50 çocuk, İzmir’in ilk ...
 
Mali Hizmetler'e yeni bina
Karabağlar Belediyesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nü kendi sınırlarına taşıyor.
Konak'ta örnek mutluluk
Konak Belediyesi hem işçileriyle hem de memurlarıyla sözleşme yenileyerek ...
Narlıdere'den tiyatro korteji
Narlıdere Belediyesi Güzel Sanatlar Atölyesi Tiyatro topluluğu 27 Mart ...
 
Durak'tan astsubay derneğine ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak., Belediye Meclis Üyeleri, İl genel ...
Çevre için bisiklet sürdüler
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır öncülüğünde düzenlenen ...
Karşıyakalı çocuklar çiçek ve fidan ekti
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Atakent’te yeni yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva