HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2011 Pazartesi - 13:34

Konak'ta örnek mutluluk

Konak Belediyesi hem işçileriyle hem de memurlarıyla sözleşme yenileyerek personeline çifte mutluluk yaşattı.

Konak ta örnek mutluluk

İZMİR - Konak Belediyesi’nde memur ve işçilerin yüzü gülüyor. Aynı gün imzalanan toplu sözleşmeler ile gelirlerinde önemli artışlar sağlanan memur ve işçi personel örnek alınacak sözleşme nedeniyle mutlu.Hem Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası TÜMBELSEN hem de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Konak’ta tatlıya bağlandı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde davul zurna eşliğinde halaylar çeken işçilerin toplu sözleşme sevinci, belediyenin Basmane hizmet binasında aynı duyguları paylaşan memurlara televizyon ekranlarından ulaştırıldı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, bir günde hem işçiler hem de memurlar ile bir araya gelerek onların mutluluğuna ortak oldu sevinçlerini paylaştı.


Konak Belediyesi’nde çeşitli hizmet birimlerinde görev yapan 435 memur ile belediye şirketi Merbel’de çalışan 580 işçinin ücretlerinde önemli oranlarda gelir artışları sağlandı. 435  belediye memuru 1 yıllık toplu sözleşme ile maaşlarına ek olarak her ay 400 TL iyileştirme ve 1 yıl içerisinde toplam bin 500 TL ikramiye alacak. İkramiye Mayıs, Temmuz ve Eylül aylarında olmak üzere üç seferde ödenecek. Memurların yüzünü güldüren sözleşmeye göre yeni evlenen veya çocuğu olan çalışanlar 500 TL yardım alacak. Birinci dereceden akraba kaybı yaşayan memurlar ise 1000 TL’lik bir yardımla zor zamanlarında yalnız bırakılmayacak. “Engelli Dostu Dr.Hakan Tartan” toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında ailelerinde engelli çocukları bulunan çalışanlarını da unutmadı. Buna göre, Konak Belediyesi memurları arasında engelli çocuğa sahip olanlar ayda 100 TL iyileştirme alacaklar.


MERBEL çalışanları da mutlu. Gürçeşme Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde davul zurna ve halaylar eşliğinde Başkan Tartan’ı karşılayan işçiler “İşçi dostu başkan” sloganları atarak alkışlarıyla sözleşme sevincini dile getirdiler. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, 2 dönem milletvekilliği ve bir süre yürüttüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yıllarında da ortak akıl, dayanışma ve halktan yana tavır koyarak hareket ettiğini söyledi. Hukuk ve ekonomik yaptırımların yanı sıra vicdani sorumluluğu yerine getirmenin önemine dikkat çeken Tartan, “Göreve geldiğimden beri işçi ve memura hak ettiği desteği vermenin hazırlıklarını yaptım. Maaşlara yansıtılan iyileştirme memurumuzu ve işçimizi bir ölçüde rahatlatacak, biraz olsun nefes aldıracaktır” dedi.

Konak Belediyesi şirketi MERBEL’de  çalışan 582 işçiyi kapsayan, Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şubesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Temizlik İşleri Şantiyesi’nde davullu zurnalı tören gerçekleştirildi. Toplu sözleşmeyi, Sendika adına Genel Sekreter Kani Beko, DİSK Ege Bölge Başkanı Ali Çeltek ve İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ile Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan imzaladılar.  DİSK’e bağlı Genel-iş Sendikası ile Konak Belediyesi şirketi MERBEL arasında imzalanan ve 582 işçiyi kapsayan toplu sözleşmenin imza töreni miting havasında geçti. Şirket çalışanları sözleşme sevincini davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. İmza töreninde işçilerin maaşlarına birinci yıl için yüzde 17 zam yapıldı. Sözleşmeye göre ikinci yıl ise TEFE VE ÜFE toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilecek  ortalamanın üstüne dört puan eklenerek artış belirlenecek. Buna göre en düşük işçi maaşı bin 309 liradan bin 550 liraya,en yüksek işçi maaşı isebin 814 liradan 2 bin 125 liraya çıkacak.  İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin  "Bu sözleşme herkese örnek olsun “ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'den tiyatro korteji
Narlıdere Belediyesi Güzel Sanatlar Atölyesi Tiyatro topluluğu 27 Mart ...
Durak'tan astsubay derneğine ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak., Belediye Meclis Üyeleri, İl genel ...
Çevre için bisiklet sürdüler
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır öncülüğünde düzenlenen ...
 
Karşıyakalı çocuklar çiçek ve fidan ekti
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Atakent’te yeni yapılan ...
Bayraklı sosyal yardımlara devam ediyor
Bayraklı Halkı, Bayraklı Belediyesi’nin önderliğinde el ele gönül gönüle ...
Çiğli'den vatandaşa vergi kolaylığı
Çiğli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşın daha kolay bir şekilde ...
 
Maket sergisi İzmir Sanat'ta
29. İzmir Tiyatro Günleri çerçevesinde düzenlenen 29. Dekor Eskiz Maket ...
Büyükşehir dereleri bakıma aldı
İZSU, sağanak yağışın etkisiyle Bostanlı, Maltepe ve Büyükçiğli derelerinin ...
Kentli Merkezi'nde sertifika mutluluğu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cennetçeşme’de açtığı Kentli Merkezi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva