HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2011 Salı - 09:14

Güzelbahçeli çocuklardan bir ilk

Güzelbahçe’de yaşları 12 ile 18 arasında değişen 50 çocuk, İzmir’in ilk çocuk hakları derneğini kurdu.

Güzelbahçeli çocuklardan bir ilk

İZMİR- Güzelbahçe Belediyesi’nin desteğiyle faaliyete geçen Ülke Çocuk Hakları Derneği sayesinde, ilçede yaşayan çocuklar kendilerini ilgilendiren konularda yönetimde söz sahibi olacak. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “çocuk dostu kent” olma yolunda ilk adımı attıklarını söyledi.

Çocukların da yönetimde söz sahibi olmasını isteyen Güzelbahçeli çocuklar, örnek bir çalışmaya imza attı. Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği’ni kurarak, ilk genel kurullarını yapan çocuklar, uluslar arası düzeyde başta eğitim, sağlık, özgürlük gibi çocukları ilgilendiren alanlarda proje üreterek, hayata geçirilmesi için çalışacak. Güzelbahçe Belediyesi Anfi Tiyatro’da düzenlenen genel kurula katılan Belediye Başkanı Mustafa İnce, çocukların da söz sahibi olduğu bir ilçeyi yönetmekten gurur duyduklarını söyledi. Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği’nin çalışma alanının Güzelbahçe ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Başkan Mustafa İnce, “Çocuklarımız uluslar arası alanda çalışmalar yürüterek, çocukları ilgilendiren her türlü sorun ve çözüm önerisi, proje üzerine girişimde bulunabilecek. Biz de onlara bu çalışmalarını yürütebilmeleri için belediye olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Çocukluğunu insanca ve onurlu yaşamak isteyen tüm çocukları derneği üye olmaya davet eden Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu dernek, belediyemiz bünyesinde Gazeteci-Yazar Ünal Türkeş ve eşim Nilüfer İnce önderliğinde kuruluş iznini aldı. Böylece, çocuk dostu kent olma hedefi yolundaki ilk adımımızı atmış olduk. Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği üyelerimiz, kuracağımız Güzelbahçe Kent Meclisi bünyesinde oluşturulacak Güzelbahçe Belediyesi Çocuk Meclisi’nde de görev alıp, belediye yönetimine katılabilecek” diye konuştu. 

Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği Kurucu Başkanı Buse Cengiz ise şu an 50 kişi olan dernek üye sayısının her geçen gün çoğalmasını sağlayacaklarını söyledi. Yaşları küçük olsa da birçok sorun ve ihtiyaçları olduğuna değinen Cengiz, “Güzelbahçe’de Afrika’da olduğu gibi aç, susuz çocuk ya da genç yok ancak ailesinden, devletten, Güzelbahçe’deki tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlardan maddi , manevi destek bekleyen pek çok arkadaşımız var. Yapacağımız araştırma ve çalışmalarla bunları belirleyip, yardım edeceğiz. Haklarımızı öğrenip, tam yaşamak istiyoruz. Biz Güzelbahçeli çocuklar için uzatın ellerinizi, gücümüzü tüm İzmir’e, Ege’ye, Türkiye’ye, yurtdışında gösterelim” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde ise Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği başkanlığına Aykut Türkelli seçilirken, yönetim kurulu da Damla Türkelli, Dilşah İnce, Pınar Fırat, Tuğba Meryem Berkant, Hürol Höcek, Tugay Höcek’ten oluştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kerim ÇETİN 29 Mart 2011 Salı 13:31

Keşke G.Bahçe belediyesi ülke çocuk hakları derneği kurulurken keşke ilçenin tüm yerlerine ilan verilsedi keşke stk lardan çocuk istensedi keşke ak parti ve mhp dsp dp fp hs ilçe başkanlıklarından da çocuk alınsaydı yine aynı ine aynı yine aynı körler sağırlar birbirini ağırlar.yazıyorum da konuşuyorum da ne oluyor ki duymak isteyen kulak yok belediye de :(

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mali Hizmetler'e yeni bina
Karabağlar Belediyesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nü kendi sınırlarına taşıyor.
Konak'ta örnek mutluluk
Konak Belediyesi hem işçileriyle hem de memurlarıyla sözleşme yenileyerek ...
Narlıdere'den tiyatro korteji
Narlıdere Belediyesi Güzel Sanatlar Atölyesi Tiyatro topluluğu 27 Mart ...
 
Durak'tan astsubay derneğine ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak., Belediye Meclis Üyeleri, İl genel ...
Çevre için bisiklet sürdüler
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır öncülüğünde düzenlenen ...
Karşıyakalı çocuklar çiçek ve fidan ekti
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Atakent’te yeni yapılan ...
 
Bayraklı sosyal yardımlara devam ediyor
Bayraklı Halkı, Bayraklı Belediyesi’nin önderliğinde el ele gönül gönüle ...
Çiğli'den vatandaşa vergi kolaylığı
Çiğli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşın daha kolay bir şekilde ...
Maket sergisi İzmir Sanat'ta
29. İzmir Tiyatro Günleri çerçevesinde düzenlenen 29. Dekor Eskiz Maket ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva