HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2013 Perşembe - 11:17

Darp fotoğrafı sahnede: Başkan Ülgür mü yaptı?

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Yeşilçimen, Belediye Başkanı Ülgür tarafından darp edildiği ileri sürülen vergi memurunun yara fotoğraflarını paylaştı.

Darp fotoğrafı sahnede: Başkan Ülgür mü yaptı?

İZMİR – Selçuk’ta ‘denetim kavgası’ giderek büyüyor. Soğuk hava depolarını denetime gelen vergi memurunun Belediye Başkanı Vefa Ülgür tarafından darp edildiği iddiası ilçeyi karıştırmıştı.
 
Başkan Ülgür kendisini savunup iddiayı şiddetle yalanlarken AK Parti Teşkilatı’nı hedef almış, son olarak geride kalan gün yapılan meclis toplantısında AK Partili üyeler oturumu terk etmişti.

İşte bu gelişmeler sonrası ortaya bir de fotoğraf çıktı. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür tarafından darp edildiği iddia edilen Vergi Dairesi denetim memurunun o fotoğrafını basınla paylaştı. Yeşilçimen, ayrıca Başkan Ülgür'ün meclis toplantısında kendisi ve partisi hakkında kamuoyuyla paylaştığı suçlayıcı sözleri de kınadığını bildirdi.


 
Yeşilçimen; “Ben Başkan Ülgür'ün söylediği gibi ne olay günü, ne de olaydan sonra hiçbir meclis üyem ya da partilim ile bir araya gelip Emniyet Müdürlüğü'ne gitmedim. Sayın Başkan benim; iddia ettiği söz konusu saatte Emniyet Müdürlüğü'nde olduğumu kanıtlasın. Kanıtlamazsa namerttir, şerefsizdir” dedi.
 
Geçtiğimiz hafta içerisinde Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ile Vergi Dairesi denetim memurları arasında yaşanan gerginlik siyasi kavgaya dönüştü. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, yaşanan bu tatsız olayın ardından konu yargıya intikal ettiği için herhangi bir basın açıklaması yapma gereği duymadığını, ancak mart ayı meclis toplantısında yaşanan bekletilme gerginliği nedeniyle basın toplantısı yapmaya karar verdiklerini ifade etti. AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşısına çıkan İlçe Başkanı Yeşilçimen, olayın yaşandığı gün akşam saat 20.30'a kadar ilçede olmadığını, konuyu akşam saatlerinde öğrendiğini, bir sonraki gün başka programları olduğu için bu konuya müdahil olmadığını kaydetti.

Olayın olduğu andan itibaren Başkan Ülgür'ün gerek AK Parti Belediye Meclis üyesi Ertan Serbest, gerek AK Parti İlçe Teşkilatı'nı bu konuyla ilgili suçladığını ve basına da yine bu konuyla ilgili birtakım sorular yönelttiğini ifade eden Yeşilçimen, açıklamasına şöyle devam etti: “Bir belediye başkanının kendi kurumunda yapılan denetimleri yerinde görmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ben bu konuda yorum yapacak konumumda biri değilim. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Selçuk Belediyesine ait soğuk havada kamu adına denetim yapmaya gelen denetim elemanları Selçuk Belediyesinin hesaplarını denetlemeye gitmemiştir. Soğuk hava deposu kullanan Selçuk'taki vatandaşlar, Selçuk Vergi Dairesinin mükellefleridir. Vergi denetim elemanları oradaki mükellefleri denetlemeye gitmiş. Ben denetleme şekli konusunda yorum yapmıyorum. Başkan Ülgür ve Vergi dairesi ilgilileri kamuoyu önünde zaten hesaplaşacaklar. Ben sadece burada Başkan Ülgür'ün söz konusu olay yerine Belediye Başkanı sıfatı ile gittiğini söylüyor, ben de merak ediyorum, erkek kardeşi yanında mıydı? Niçin gitti? Yani burada vergi denetim elemanları vergi mükellefiyeti olan hangi kişilerin evraklarında inceleme yapmak istedi?
 
Başkan Ülgür, ya da yakınları soğuk hava deposunun mükellefiyse sayın başkanın görevi burada taraf olmak değildir.”
 
Ülgür'ün, AK Parti Belediye Meclis üyesi Ertan Serbest'in olay yerine gittiği konusunda kamuoyuna verdiği bilgilere yönelik de açıklamaya yapan Yeşilçimen; "Sayın Başkan nasıl ben bu kurumun belediye başkanıyım, benim oraya gitmem kadar doğal bir şey yok diyorsa; Ertan Serbest de Selçuk Belediyesi'nin seçilmiş meclis üyesidir. Sayın başkanın o kuruma gitmesi ne kadar haksa, Ertan Serbest'in de ve diğer meclis üyelerinin de o kuruma gitmesi kadar doğal hiçbir şey olamaz. Sayın başkanın bu kadar basit bir konuya böyle tepki göstermesi, bunu Selçuk gündemine oturtacak kadar veryansın etmesindeki sebebi anlamış değilim. Ben halka mal olmuş olan bir kişiye bu tavırlarını yakıştıramadım" dedi.
 
"TOPLANTI YAPTIĞIMIZI ISPATLA"
Olayda adı geçen şahıs ile herhangi bir görüşmede bulunmadığını, olaydan 5 gün sonra Vergi Dairesi müdürünü arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Yeşilçimen, Başkan Ülgür'ün kendisi ve arkadaşları hakkında olay günü Vergi Dairesi Müdürü ile saat 17.10'da toplantı yaptığını yönündeki açıklamalarını da sert bir yalanladı. Yeşilçimen, "Sayın Başkan, olay günü saat 17.10'da benim arkadaşlarımla beraber Emniyet Müdürlüğü'nde olduğumu ispatlamazsa namerttir, ş… dir. Yüreği yetiyorsa o saatte Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kayıtlarını gidip incelesin. Biz susup, bu ilçeyi siyaseten gerdirmeme adına; duyduklarımızı duymuyoruz, gördüklerimizi görmüyorsak bilinmelidir ki, sayın belediye başkanından yada etrafından korktuğumuz için değildir" diyerek söz konusu olayda adı geçen ve darp edildiğini iddia eden ilgili memurun olay günü hastanede çekilmiş olan fotoğrafını basınla paylaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AK Partili Yorumcu 7 Mart 2013 Perşembe 12:13

İyi ki tek parti döneminde değiliz. CHP'liler bize su vermezmiş

Yorumu oyla      13      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Meclis Üyesi’nden şok 2B uyarısı: Cinayet çıkacak
Orman Vasfını Kaybetmiş Arazilerin Hak Sahiplerine Satışı Hakkında Kanun ...
Gökçek’ten ‘Çerçioğlu’ hamlesi: Müdürün ipini çekti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 680 işyerinin kül olduğu ...
Rapor hazır: Sierra’nın ölüm nedeni ne?
ABD'li Sarai Sierra cinayetinde beklenen rapor çıktı... Adli Tıp sis perdesini ...
 
Öldüresiye döven polisler göreve geri döndü!
Fatih'te bir vatandaşı öldüresiye döven ve tepkiler üzerine açığa alınan ...
Japon deprem uzmanından korkutan Türkiye senaryosu
Bursa’da konuşan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Afet Yönetim ...
Dünya kuklaları İzmir'de: Kordon'da muhteşem kortej
Dünyanın en büyük ikinci kukla festivali olan 7'nci İzmir Uluslararası ...
 
İzmir'den tutuklu kadınlar için dilek balonu
İzmir'de, KESK Kadın Platformu üyeleri '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ...
İzmir’de soba faciası: 1 ölü
İzmir’in Bornova semtinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
Parlamenterlerden 8 Mart'a özel 'Siyaset' paneli
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar günü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva