HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2013 Perşembe - 11:01

AK Partili Meclis Üyesi’nden şok 2B uyarısı: Cinayet çıkacak

Orman Vasfını Kaybetmiş Arazilerin Hak Sahiplerine Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2B arazileri için çalışmalar devam ederken AK Parti Kiraz İl Genel Meclisi Hüseyin Çavuş’tan önemli açıklamalar geldi. Çavuş, İzmir milletvekilleri aracılığıyla ilgili bakanlıklara gönderdiği yazıda, “Köylerde Milli Emlak’a ait araziler var. İnsanlar buralara yıllardır ecrimisil ödüyor. Bu araziler de hak sahiplerine verilsin. Arazilerin satışları başladı ama herkes alabiliyor. Köylerde cinayetler çıkacak” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi’nden şok 2B uyarısı: Cinayet çıkacak

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen Orman Vasfını Kaybetmiş Arazilerin Kullanıcılara Satılması Hakkında Kanun ile ilgili düzenlemeler devam ediyor. Vatandaşların birçok yerde tepki gösterdiği rayiç bedel ve taksitlendirmelerde belli düzenlemeler yapılırken hükümete yeni bir çağrı daha geldi. İzmir’den Ankara’ya gönderilen talebin sahibi ise AK Parti Kiraz İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Çavuş oldu. 2B yasasının orman vasfını kaybetmiş alanları kapsadığını ifade eden Çavuş, köylerde vatandaşlar tarafından ecrimisil ödenerek kullanılan hazineye ait arazilerin de kullanıcılara satılmasını istedi.
 
TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
Milli Emlak Müdürlüğü tarafından köylerde kullanılan arazilerin satışına başlandığını anlatan Çavuş, “Orman vasfını kaybetmiş araziler kullanıcıya satılıyor. Burada ise durum öyle değil. Belirlenen rayiç bedel üzerinden isteyen araziyi alabiliyor. Düşünün, bir arazi var. Bu araziyi insanlar yıllardır belli paralar ödeyerek dededen, babadan kalma şekilde kullanıyorlar. Artık o arazi kendi malı gibi olmuş. Vatandaş ‘araziyi ben alayım, bana satın’ diyor. Bu işlemlerin bir an önce yapılması lazım. 2B kanununa eklenmesini istiyoruz. İzmir’in köylerinde bu şekilde kullanılan yüz binlerce dönüm arazi, tarla var. Hatta bazılarının üzerine insanlar küçük evler, damlar, ahırlar yapmış.. Bir köyde arazi satışa çıkartırsanız, o satıştan sonra parayı veren alırsa bu olmaz. Köylerde cinayet çıkar. Devletin yetkilileri bunu görmelidir” dedi.

 
DEĞER TESPİTİNE KÖYLÜYÜ DAHİL EDİN
Konuyla ilgili AK Parti İzmir milletvekillerini bilgilendiren, Ankara’ya bakanlıklara faks çeken Çavuş, Milli Emlak Müdürlüğü yetkililerine de ateş püskürdü. AK Partili Çavuş, “Arsa rayiç bedeli çok yüksek. Milli emlak tamamen kar amacı güdüyor. Öyle araziler var ki değeri 100 bin TL etmeyen yere değer tespitinde 150 bin TL değer biçiliyor. Bunu kullanıcı nasıl alsın. Bunu dışarıdan gelip başkaları alsa insanları köye sokmazlar. Bu bir kaosun, karmaşanın habercisidir. Yetkilileri uyarıyorum. Ceberut devlet bürokrasisini bırakın. Arsanın fiyatını belirlerken köylerden insanlar alın. Muhtarlara sorun. Benim köyümde rayiç bedel işini 30 yaşında bir kızımıza vermişler. O da geliyor, bakıyor. Ona ‘kızım sen hayvan damından anlar mısın, tarım nedir, köylü, çiftçi ne yer, ne içer haberin var mı’ diyorum. O da zaten bu durumlardan habersiz. Başbakanımızın dediği gibi bürokratik oligarşinin uygulandığı yerlerin başında Milli Emlak geliyor. Bu konu gerçekten çok ciddi” diye konuştu.
 
İHALEYE GİRMEK ‘KARINA GÖZ KOYDUM’ DEMEK
Tamamıyla tarım arazisi olan alanların kullanıcılara satılması için 2B yasasında olduğu gibi rayiç bedelin yüzde 50’sinin alınması gibi bir uygulamanın hayata geçmesini isteyen Çavuş, “ Vatandaş bizim iktidarımızda bu zulümden kurtulsun. Benim bu şekilde bir metre kare arazim bile yok. Bölgeden ciddi tepkiler geliyor. Köylüler çok tedirgin. Kamu görevlileri arazileri kullanıcılara vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Rayiç bedel yüksek çıkınca, köylü alamaz hale gelince zevkten dört köşe olanlar bile var. Kimse arazileri bedava istemiyor. Birisinin arazisi satılırken başka bir vatandaşın ihaleye girip alması kabul edilemez bir durum. Araziye teklif vermek ve satıl almak istemek ‘karına göz koydum’ demekle eş değerdir. İnsanlar da gerekeni yaparlar” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 7 Mart 2013 Perşembe 13:58

Hüseyin Çavuş iyi bir tespitle gerçekleri dile getirmiş ama eksik olan tek bir nokta var o da rayiç bedelle bu işi çözüme kavuşamayacağıdır.Bu sorun ancak emlak vergisi beyannamesi ile adil bir şekilde çözülür diğer türlü hak sahipleri mağdur olacak ve nesillerdir kullandıkları toprakları kaybedeceklerdir. konuyla ilgili haberleri incelediğimde iktidara yakın olan bir gazetenin bile rayiç bedelle 20 bin liralık bir arazinin 500bin lirayı bulduğu söylenmiş durum ortada.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek’ten ‘Çerçioğlu’ hamlesi: Müdürün ipini çekti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 680 işyerinin kül olduğu ...
Rapor hazır: Sierra’nın ölüm nedeni ne?
ABD'li Sarai Sierra cinayetinde beklenen rapor çıktı... Adli Tıp sis perdesini ...
Öldüresiye döven polisler göreve geri döndü!
Fatih'te bir vatandaşı öldüresiye döven ve tepkiler üzerine açığa alınan ...
 
Japon deprem uzmanından korkutan Türkiye senaryosu
Bursa’da konuşan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Afet Yönetim ...
Dünya kuklaları İzmir'de: Kordon'da muhteşem kortej
Dünyanın en büyük ikinci kukla festivali olan 7'nci İzmir Uluslararası ...
İzmir'den tutuklu kadınlar için dilek balonu
İzmir'de, KESK Kadın Platformu üyeleri '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ...
 
İzmir’de soba faciası: 1 ölü
İzmir’in Bornova semtinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
Parlamenterlerden 8 Mart'a özel 'Siyaset' paneli
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar günü ...
İzmir'de zehir tacirlerine operasyon: 5 gözaltı
Diyarbakır'dan, ev eşyaları arasına gizleyerek piyasa sürmek üzere İzmir'e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva