HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2015 Pazartesi - 10:26

Dağlıca'dan yürekleri dağlayan haber: Reuters...

Hakkari Dağlıca'da, PKK tarafından askeri konvoya karşı girişilen mayınlı pusu eylemi ve ardından başlayan operasyonlarla çatışmalarda yaşananlara ilişkin henüz net bir bilgi yok. Gazeteler, farklı kaynaklara dayandırarak 15 ila 19 şehit verildiğini duyuruyor. Kesin bilgi içinse Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması bekleniyor. Öte yandan Reuters şehit sayısını 16 olarak açıkladı.

Dağlıca dan yürekleri dağlayan haber: Reuters...

Türkiye, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde dün yaşanan saldırının üzüntüsünü yaşıyor.

- DAĞLICA’DA HAİN PUSU…

- DAĞLICA SALDIRISINDA KORKUNÇ DETAY…


Dağlıca’daki şehit sayısına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan henüz net bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak bölgedeki zorlu arazinin yanı sıra olumsuz hava şartları nedeniyle de saldırı ve ardından başlayan operasyona ilişkin bilgilerin henüz netleştirilmediği belirtiliyor. Ancak çok sayıda şehit ve yaralı asker olduğu yönündeki teyit edilmemiş bilgiler endişeleri artırıyor.
 
Dağlıca’da askeri konvoya saldırı olduğu yönündeki haberlerin duyulması üzerine Konya’da Türkiye-Hollanda maçını seyretmekte olan Başbakan Ahmet Davutoğlu programını keserek Ankara’ya dönmüş, Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun Ankara'da güvenlik yetkilileriyle toplandığını duyurmuştu.
 
Başbakanlık resmi konutunda saat 23.25'te başlayan acil güvenlik toplantısına Başbakan Yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkilileri katıldı.
 
Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren bu zirve saat 00.45 civarı sona erdi.
 
ERDOĞAN CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün gece katıldığı bir canlı televizyon programında Dağlıca saldırısıyla ilgili ilk resmi açıklamaları yaptı. Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak, “Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü” dedi.
 
GENELKURMAY’DAN GECE AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı da olayla ilgili ilk açıklamayı gece geç saatlerde yaptı. Açıklamada,
 
“06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur” denildi.
 
Açıklamada şehit ve yaralı askerler bulunduğu belirtilmekle birlikte sayı verilmemesi endişeleri artırdı.
 
Genelkurmay ayrıca, askeri araçlara yönelik saldırının ardından hava destekli operasyonların da başlatıldığını ve iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile PKK'ya ait toplam 13 hedefin vurulduğunu duyurdu.
 
CUMHURBAŞKANINDAN İKİNCİ AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah erken saatlerde konuyla ilgili yeni bir açıklama yayınladı. Yazılı açıklamada, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan açıklamada, “Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.
 
GAZETELERDE DAĞLICA HABERİ
Gazetelerde de konuyla ilgili net bilgiler yer almıyor. Ancak farklı gazetelerde değişik kaynaklardan edinilen bazı bilgiler iddia olarak yer almış. Milliyet gazetesi “Dağlıca’da hain pusu” manşetiyle yayınlanan 1. sayfasında yer alan spotta, “Farklı kaynaklar şehit sayısını biri yarbay, 17-19 şeklinde verdi. Sayının artmasından endişe ediliyor” ifadelerini kullandı.
 
“Dağlıca’dan acı haber” manşetiyle yayınlanan Yeni Şafak gazetesi de birinci sayfasından “ilk belirlemelere göre 16 asker şehit oldu” bilgisini veriyor.
 
“Dağlıca’da hain pusu” manşetini atan Sabah gazetesi saldırıda 15 askerin şehit düştüğünü, 20 askerin ise yaralandığını duyurdu.
 
Star gazetesi şehit sayısına dair bir rakam vermezken 6 yaralı askerin Yüksekova Devlet Hastanesi’ne getirildiğini duyurdu.
 
Habertürk ve Cumhuriyet gazeteleri ise “çok sayıda şehit” olduğunu duyurmakla birlikte sayı vermiyor.

REUTERS'A GÖRE ŞEHİT SAYISI 16
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari-Dağlıca'da Terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit ve yaralı askerler olduğunu açıkladı. TSK'nın açıklamasında "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer el yapımı patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür... Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Öte yandan bir güvenlik kaynağı Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırıda 16 askerin şehit olduğunu belirterek "Hava şartlarının kötü olması nedeniyle taarruz helikopterleri bölgeye gidemiyor. Bölgeye hava kuvvetleri uçakları ulaşıyor" dedi. (Radikal)

 
Hileli gıda raporu: Üretim yöntemleri açıklandı
 
Bornova’da park rekoru!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2015 Pazartesi 22:14

say cumhur bundan son son mu var..400

Yorumu oyla      12      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 14:02

Genel Kurmay resmi rakamları açıklasa da sosyal medyadaki bilgiler doğru mu yanlış mı biz de bilsek.

Yorumu oyla      13      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 13:57

Cumhurbaşkanın yaptığı açıklamaya bakın amacına ulaşamayacaklar diyor.Ne kaldı ki TÜRKİYENİN sonumu gelsin analar ağlıyor analar yeterin artık.

Yorumu oyla      15      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 13:13

Şehit sayısı umarım doğru değildir. TV'ler bahsetmiyor bile

Yorumu oyla      14      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 13:07

Şehit sayısı 40'a yakınmış. ☹kayıp 12 asker ise bulunmuş. Bu sabah itibari ile 74 teröristin cesedine ulaşılmış. 28 de yaralı ele geçirilmiş. Bölgede geniş çaplı operasyonlar var. Efeler birliğinden 3 tim, ayrıca jöh ve polis özel harekat birlikleri de operasyondaymış. Bölge temizledik ten sonra bir açıklama yapılır. 17 şehidin cenazesi Hakkari Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırılmış.

Yorumu oyla      14      5  
muhalif 7 Eylül 2015 Pazartesi 12:31

şehit sayısı neden açıklanmıyor? dış basından mı öğreneceğiz ne olup bittiğini.açıklanmamasının 2 sebebi olabilir, 1- dağlıca karakolunu kontrol edemiyor mı?şehit cenazelerinin pkk.nin elinde olduğu haberleri var. TSK.nın özel kuvvetleri yok mu? 2-saray ve hükümet şehit sayısını mahsus mu açıklamıyor? tepki alacakları üzere, önümüzde seçim var.oy kaygısı ile mi açıklanmıyor? diğer yanda cumhurbaşkanı akşam tv.de 400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı demek gafletinde bulundu. bu ne demektir siz düşünün..

Yorumu oyla      18      5  
7 Eylül 2015 Pazartesi 12:00

Yapılan operasyonlarda 100'den fazla teröristin öldürüldüğü yönünde. 400-500 kişilik bir gruptan söz ediliyor.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’te gece yarısı terör protestosu
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde toplanan bir grup vatandaş, Hakkari'nin Dağlıca ...
Hürriyet’e çirkin saldırı: 200 kişilik grup taşlarla…
Doğan medya grubunun bulunduğu Bağcılar'daki Hürriyet Dünyası'na akşam ...
Dağlıca saldırısında korkunç detay: 400 kilo…
Teröristlerin 400 kiloluk bombayı yağmurlu ve sisli havadan da yararlanarak ...
 
Piknik dönüşü katliam gibi kaza: 4 ölü, 14 yaralı
Aydın'da pikniğe giden üç aileyi taşıyan minibüs frenin boşalması sonucu ...
Dağlıca'da hain saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri ...
Mustafa Sandal'dan AK Parti açıklaması
AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerine giderken seçim mitinglerinde Mustafa ...
 
Aylan bebekle ilgili iğrenç mesajı atan kişi işten atıldı
Dünyayı ağlatan Aylan bebeğin fotoğrafını kullanarak yazdığı mesajla sosyal ...
Polise sabah roketatarlı, öğle silahlı saldırı: 2 şehit, 6 yaralı
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın şehir yapılanması ...
İzmir uçağında ‘canlı bomba paylaşımı’ paniği!
İstanbul-İzmir seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında, sosyal ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva