HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
2 Nisan 2022 Cumartesi - 09:24

Cumhurbaşkanı ‘Üzerinde çalışılıyor’ dedi... Müteahhitler umutlandı!

Kamuya iş yapan müteahhitlerin artan maliyetler yüzünden ek fiyat farkı talebinde bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir ülkede inşaat sektörü durursa, adeta ekonomi de durur. Arkadaşlar şu anda bu işin üzerinde çalışıyorlar” açıklaması, sektörde sevinç yarattı. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Alaattin Epözdemir, “Cumhurbaşkanımız içimizi rahatlattı. Dinamik bir fiyat farkı talimatı bekliyoruz” dedi

Cumhurbaşkanı ‘Üzerinde çalışılıyor’ dedi... Müteahhitler umutlandı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Dövizdeki artışa paralel olarak artan inşaat maliyetleri nedeniyle sıkıntıya düşen kamu müteahhitleri, ek fiyat farkı talebinde bulunmuştu. Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten kamuya iş yapan müteahhitler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda destek istemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Perşembe günü bu konuda yaptığı açıklamada, “Bir ülkede inşaat durursa, adeta ekonomi de durur. Arkadaşlar şu anda bu işin üzerinde çalışıyorlar” şeklindeki sözleri, kamu müteahhitlerini önümüzde süreçle ilgili umutlandırdı. İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi ve İnşaat Altyapı Müteahhitler Grubu temsilcisi Alaattin Epözdemir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan içimizi rahatlattı. Dinamik bir fiyat farkı talimatı bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

40 BİN KAMU MÜTEAHHİDİ RAHAT BİR SOLUK ALACAK
İki hafta önce Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, ülke genelinde 40 bin kamu müteahhidi bulunduğunu ve bu müteahhitlerin batması halinde ekonomide telafisi mümkün olmayan sonuçların doğacağını belirten Alaattin Epözdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Derdimizi herkese anlattık. İktidar ve muhalefet partilerinin yetkilileriyle de görüştük. Geniş tabanlı bir kamuoyu oluştu. TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu da bize büyük destek verdi. Sonuçta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sorunlarımıza kayıtsız kalmadı ve içimizi ferahlatan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımızın tespitleri yerindedir. 22 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan fiyat farkı kararnamesinden sonra, bunun yetersizliğini dile getirmiştik. Cumhurbaşkanımızın, arkadaşlar bu konunun üzerinde çalışıyorlar, demesi bizim içimizi rahatlattı. Cumhurbaşkanımızın bundan sonra daha büyük adımlar atacağını, daha güzel müjdeler vereceği beklentisi içindeyiz. Dinamik bir fiyat farkı talimatı vermesini bekliyoruz. Piyasa koşullarına koşullarına uygun, fiyat farkı düzenlemesi, sektörümüzü ayağa kaldıracaktır. Cumhurbaşkanımızdan ayrıca, sözleşmesinde fiyat farkıyla ilgili madde olmayan firmalara da fiyat farkı verilmesini sağlamasını bekliyoruz. Fiyat farkı olan işlerde dinamik bir fiyat farkı formülü bekliyoruz. Üçüncü olarak da, yüzde 50’nin altında olan tüm işlere, şartsız tasfiye hakkı verileceğini ümit ediyoruz. Bu sorunların çözüleceğine yönelik umutlarımız Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından sonra artmıştır.”

CEZALI DURUMA DÜŞEN FİRMALARA DA SÜRE UZATIMI VERİLMELİ
Sıkıntılı süreçte cezalı duruma düşen firmalara da geriye dönük bir süre uzatımı verilmesini arzu ettiklerinin altını çizen Alaattin Epözdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Cumhurbaşkanımız şu konuda emin olsun; eğer bu taleplerimiz doğrultusunda düzenlemeler hayata geçirilirse, bizim işsizlik sorununa olumsuz değil, olumlu çok büyük katkılarımız olur. Hepimiz işsizliği azaltmak için seferber oluruz. Tasfiye durumunda işsizliğin artacağı düşünülmesin, işsizlik oranları büyük kaygısına kapılma olmasın. Kamu müteahhitlerinin bir sinerjiye ihtiyacı var. O sinerjiyi yakaladığımızda inşaat sektöründe durmuş inşaatlar hızla ilerlemeye başlar ve işsizlik azalır. Cumhurbaşkanımıza, içimizi rahatlatan ifadelerinden dolayı sonsuz teşekkürler ediyoruz.”

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?
“Altyapıda, üstyapıda müteahhit firmalar var. Bazı sıkıntılar yaşıyorlar. Maalesef çimento sektöründe, demir çelikte bu işi fırsata dönüştüren sanayiciler var. Bu bir gerçek. Bütün bunlara rağmen, onlar zam üstüne zam yapıyorlar. Bir taraftan da bu evlerin, bu inşaatların yapılması lazım. Şimdi arkadaşlarla değerlendirmeleri yapıyoruz. Diyoruz ki, bunların üzerinde duralım, çalışalım. Ama bir ülkede inşaat sektörü durursa adeta ekonomide hayat durur. Çünkü inşaat sektörünün durduğu yerde yaklaşık 250 civarında kalemde faaliyet gösteren firmalar durur. Bunları biz bir tarafa koyamayız ki. Onun için arkadaşlar şu anda bu işin de üzerinde çalışıyorlar. Ama biz öyle veya böyle mümkün olduğunca vatandaşımızı korumak, onları güvence altında tutmak için bunu yapacağız.”

 
Orucun ilk gününde nefis iftar sofrası!
 
Ev almak isteyenler BES'e girecek: Devletten teşvik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Evim' mağduruna fesih düzenlemesi
Kamuoyunda ‘evim’ mağdurları olarak bilinen faizsiz konut şirketi mağdurlarına ...
Devre mülk satışlarında yeni dönem!
Tüketicinin Korunmasına Yönelik Kanun ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan ...
Kirada beyan dönemi sona eriyor
Kira geliri elde edenler için beyan dönemi bugün sona eriyor. Konuttan ...
 
Resmi Gazete'de yayımlanmıştı… Yapılaşma detayları belli oldu!
İzmir'in Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ergene Mahallesi'nde ...
ŞPO’dan Alaçatı çığlığı: Sulak alan yok ediliyor!
Sosyal medya hesaplarından Alaçatı Sulak Alanı’nda devam eden Alaçatı ...
Ayayorgi'yi yapılaşmaya açıyordu... Şehir Plancıları'ndan itiraz çağrısı!
Askıya çıkan Ayayorgi planları ile ilgili açıklama yapan Şehir Plancıları ...
 
13 milyon kişiyi ilgilendiren sürede son 5 gün!
Evi ve işyerinden kira geliri olanlar için süre doluyor, beyannalerin ...
ÇED çıkmadan temel atılmıştı... Bakanlıktan onayı kaptı!
‘Çevresel etki değerlendirme’ kararı çıkmadan inşaat çalışmaları başlatılan ...
Tartışmalara neden olmuştu... Vekamp için Kızılay da devreye girdi!
Kamuoyunda tartışmalara neden olan Çeşme Paşa Limanı’nda merhum Binbaşı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva