HABERLER>SAĞLIK
6 Kasım 2021 Cumartesi - 08:40

Cumhurbaşkanı da katıldı... YEDAM İzmir'de açıldı!

İzmir'de Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sepetçiler Kasrı'nda katıldığı "Yeşilay Danışmanlık Merkezleri Ortak Açılış Töreni" ile hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı da katıldı... YEDAM İzmir de açıldı!

İzmir’de bağımlılıkla mücadeleye destek olmak amacıyla Ege Üniversitesi kampüsünde tarihi Yeşil Köşk’te  tahsis edilen    Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı çevrimiçi törenle açıldı. Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra Yeşilay yetkilileri katıldı.

Ortak açılış törenine Sepetçiler Kasrı'ndan çevrimiçi olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanların hayatlarını karartan kötü alışkanlıkların izi sürüldüğünde hemen tamamının ucu çocukluk ve gençlik dönemlerine çıkıyor. Çocuklara değer vermek, onların görüşlerini önemsemek, aile içinde alınan kararlara katılımını sağlamak mutlaka gerekli ve önemlidir. Ama bu durum onları kendi değerlerimizle donatarak sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak hayata hazırlama sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Çocukların, özellikle değişimini fark etmeyen veya fark ettiği halde müdahalede bulunmayan anne babalar, onların yaşadıkları felaketlerin ortağıdır. Mesela alkol ve madde kullananların bu kötü alışkanlıklara kapılmalarında da kurtulmalarında da en çok anne babaların etkili olduğu bilinmektedir. Çocuklarımıza elbette güveneceğiz ama sözümüzle yaşantımızla telkinlerimizle duruşumuzla onlara rehberlik etmeyi, örnek olmayı, manevi değerlerimizle teşhis etmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda Yeşilay'ımızın işini de fevkalade azaltmış ve kolaylaştırmış oluruz. Aile kurumuna daha çok önem verme kararımızın gerisindeki sebeplerden biri de işte budur. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

Bilgisayardan cep telefonuna, oyun konsolundan televizyona kadar uzanan teknoloji tabanlı bu yeni bağımlılık türleriyle mücadelenin Yeşilay'ın sorumluluk alanına girdiğini dile getiren Erdoğan, “İnternette çocuklarımızın karşısına çıkabilecek alkol, sigara ve madde kullanımı, şiddeti, cinselliği ve her türlü sapkın görüntüyü, fikri, telkini engelleyebilmemiz gerçekten çok zor. Üstelik bu tür içerikler çocukların zihinlerinde bizim insanlarımızı uzak tutmak için gece gündüz çalıştığımız zararlı ürünlere meşruiyet de sağlıyor. Biz herkese ' Sigara kötüdür, alkol zararlıdır, kumar felakettir' diye telkin verirken internette veya televizyonda sürekli aynı ürünleri kullanan insanlarla karşılaşan körpe dimağlara bu mesajları nasıl ulaştırabiliriz? Daha kötüsü bu mecraların bir kısmı internet üzerinden çocuklarımıza ulaşıp onları her türlü istismara açık hale getiren kötü niyetli kişilere de fırsat veriyor" diye konuştu.

Yeşilay ile iş birliğimize her anlamda devam ediyoruz
?
Bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sunmak amacıyla Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan tarihi Yeşil Köşk’ü Yeşilay’ın hizmetine sunduklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak bünyemizde yer alan akademik birimler aracılığı ile tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren   alışkanlıklarla bilimsel olarak mücadele ediyoruz. Bir yandan önleyici bilgilendirici faaliyetler sürdürürken diğer yandan da tedaviye yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Devletimizin bağımlılıkla mücadelesine destek olmak için Yeşilay ile iş birliğimize her anlamda devam ediyoruz. Ülkemizin en görkemli tarihi köşkleri arasında yer alan Yeşil Köşk’ü, Yeşilay’ın hizmetine tahsis ettik. Bağımlılıkla mücadelede akademik ve fiziki altyapımızla her türlü desteği verdiğimiz Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlerden desteğini esirgemeyen  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. (Ege Ajans)

 
İcra yolu ile çocuk teslimi bitiyor
 
Kızgın yağ dehşetinde ikinci kez karar verildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yormayın 6 Kasım 2021 Cumartesi 13:54

Reisi fazla yormayın. Her şeye katılması şart değil.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şoke eden çalışma: Korona 28 milyon yıla bedel!
Oxford Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir çalışma, Covid-19 pandemisinin ...
Korona hapının etkinlik oranı açıklandı
ABD’li ilaç şirketi Pfizer, geliştirdikleri corona virüs hapının etkinlik ...
Dr. Sürenkök’ten hayati uyarı: Tribünleri doldurmanın zamanı değil!
3 Kasım 2020’de 2 bin 343 vaka, 79 vefat varken sıkı önlemlerin alındığını, ...
 
Türk bilim insanından mucizevi buluş!
Doç. Dr. Serhat Tozburun, gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisini ...
Kornea Timi'nden bağış seferberliği
Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir'de oluşturulan 4 kişilik Kornea Timi, ...
Prof. Dr. Şener'den '3.doz' vurgusu: Aşı dışında silah yok!
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ölümcül koronavirüsün ...
 
DSÖ'den aşı üreticilerine çağrı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ...
Salgında günün bilançosu: 222 vefat, 29 bin 482 yeni vaka!
Koronavirüs salgınının günlük bilançosu açıklandı.
Covid-19 hapına dünyada ilk onay
İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulu (MHRA) yaptığı açıklamada, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva