HABERLER>SAĞLIK
5 Kasım 2021 Cuma - 14:00

Dr. Sürenkök’ten hayati uyarı: Tribünleri doldurmanın zamanı değil!

3 Kasım 2020’de 2 bin 343 vaka, 79 vefat varken sıkı önlemlerin alındığını, 3 Kasım 2021’de ise 29.764 vaka ve 246 vefat varken ülkenin tamamen normalleştiğini anlatan TTB delegasyonu Dr. Fatih Sürenkök, 9 Kasım’dan itibaren statların tam kapasite seyirciye açılması kararını eleştirdi, “Orada 50 bin kişinin olduğu yerde 50 kişinin virüs taşıdığını düşünün, bulaştırıcılığını hayal bile edemezsiniz. Tribünleri doldurmanın zamanı değil. Çünkü pandemi, büyüyerek devam ediyor. Ülke şu anda, açık ya da kapalı alanda spor etkinliklerini toplu olarak izleme durumda değil” açıklamasında bulundu

Dr. Sürenkök’ten hayati uyarı: Tribünleri doldurmanın zamanı değil!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ –Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 9 Kasım 2021 itibariyle, statlarda yüzde 100 kapasiteyle seyirci alınmasının önünü açan kararı, tıp dünyasından tepki gördü. İzmir Tabip Odası eski yöneticilerinden, Türkiye Tabipler Birliği İzmir delegesi Uzman Dr. Fatih Sürenkök, bu kararı sert bir dille eleştirirken, ülkemizin şu anda, açık ya da kapalı alanlarda spor etkinliklerini toplu olarak izleme durumunda olmadığını söyledi.

UNUTMAYALIM, PANDEMİ HENÜZ BİTMEDİ
Sürecin iyi yönetilmediğini iddia eden Dr. Fatih Sürenkök, “Bizi yönetenlere bakarsak, tamamen normalleşmiş durumdayız. Geçen sene, akşamları televizyona çıkıp bilim kurulunun kararlarını açıklayan, durumu anlatan, üzgün olduğunu hissettiğimiz bir sağlık bakanımız vardı. Şimdi böyle bir şey yok” dedi. Pandeminin henüz bitmediğini hatırlatan Dr. Sürenkök, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bizi yönetenler sanki pandemi bitti, pandemi sıradanlaşmış gibi hareket edince, zaten salgını önemsememe meyilli halkımız da virüsü yok sayıyor, sıradanlaştırıyor. Futbol Federasyonu böyle bir karar aldıysa, Bilim kurulunun ya da Sağlık bakanlığının onayı olmadan hiçbir şey yapamaz. Alsa da uygulanamaz. Sağlık bakanlığı tamamen, sıradanlaşmanın tamamen altyapısını oluşturuyor. Sesini çıkarmıyor. 3 Kasım 2020’de 2 bin 343 pozitif vaka görülmüş, 79 kişi vefat etmiş. 3 Kasım 2021’de ise 246 canımızı yitirdik, 29 bin 764 vaka tespit edildi. Bir yıl önce, rakamlar makul karşılanabilecek sevideyken yoğun önlemler alınıyordu. Bugün ise anormal yükselişler gözlendiği halde tedbirler umursanmıyor. Tamamen tezat bir durumdayız. Bu haldeyken bakanımız, hala maske mesafe diyor. Biz toplumsal olarak aşı oranımızı yüzde 70’nin üzerine çıkarsaydık, ikinci doz aşıdan bahsediyorum, o zaman statlara tam kapasite seyirci alımına yönelik kararı anlamak mümkün olabilirdi. İki doz aşısını yaptıran insanlarımızın oranı yüzde 50 bile değilken, böyle karar doğru olmamıştır.”

SAĞLIK BAKANLIĞI GÖREVİNİ YAPMADIĞI GİBİ TOPLUMU UYUŞTURUYOR
Bakanlığın, toplumdan basınç olmaması nedeniyle sessiz kalmayı tercih ettiğini, aşı konusunda da üzerine düşeni yeterince yapmadığını öne süren Dr. Fatih Sürenkök, “Sadece mış gibi yapıyorlar. Tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda görevini yapmadığı gibi, tam tersine toplumu uyuşturuyor, normalleştiriyor. Sanki virüs yokmuş gibi davranıyor. Deprem olsa, yıkılan binayı görürsünüz. Ama burada görmediğimiz bir virüs var. O virüs, ailenizden birinin canını yakmadıysa, tedbirlere uymuyorsunuz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

GÜNDE 200’DEN FAZLA İNSANIMIZ ÖLÜYOR, KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL
“Statların tamamen dolu olduğu bir görüntüyü gözümün önüne getiriyorum, tüylerim ürperiyor. Yeterince bağışıklık kazanmamış insanları bir araya toplayamazsınız. Bu tıbben mümkün değildir. O insanların stada giriş çıkışta, maç sırasında kontrolü de mümkün değildir. Futbol Federasyonunun, paydaş şirketlerin, kulüplerin para kazanması için böyle bir karar aldığını düşünüyorum. Günde 200’den fazla insanımız ölüyor, bunu bize alıştırdılar. Bunca insanın ölmesi, kimsenin umurunda değil. Hal böyleyken statların tam kapasite seyirciye açılmış olması, kabul edilebilir bir şey değil. Maça gideceklerin tamamının sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Orada 50 bin kişinin olduğu yerde 50 kişinin virüs taşıdığını düşünün, bulaştırıcılığını hayal bile edemezsiniz. Tribünleri doldurmanın zamanı değil. Çünkü pandemi, büyüyerek devam ediyor. Ülke şu anda, açık ya da kapalı alanda spor etkinliklerini toplu olarak izleme durumda değil.”

 
İzmir açıklarına itilen göçmenler kurtarıldı
 
'Futbolda şike kumpası'nda yeni iddianame!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Durmuş baba 5 Kasım 2021 Cuma 18:12

Hocam bugün sabahtan öğleye kadar tepecik eğitim hastanesindeydik. Hes kodu soran yok herkes içerde. Avm ye girerken bile hes sorduranlar hastaneleri arı kovanına çevirmiş.

Yorumu oyla      2      3  
tuna 5 Kasım 2021 Cuma 14:27

doğrudur hocam

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk bilim insanından mucizevi buluş!
Doç. Dr. Serhat Tozburun, gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisini ...
Kornea Timi'nden bağış seferberliği
Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir'de oluşturulan 4 kişilik Kornea Timi, ...
Prof. Dr. Şener'den '3.doz' vurgusu: Aşı dışında silah yok!
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ölümcül koronavirüsün ...
 
DSÖ'den aşı üreticilerine çağrı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ...
Salgında günün bilançosu: 222 vefat, 29 bin 482 yeni vaka!
Koronavirüs salgınının günlük bilançosu açıklandı.
Covid-19 hapına dünyada ilk onay
İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulu (MHRA) yaptığı açıklamada, ...
 
‘Şehir hastaneleri Truva atıdır’
Yapımı devam eden şehir hastanelerini Truva atına benzeten sağlık meslek ...
Prof. Dr. Ceyhan'dan çarpıcı uyarı: Acil ihtiyaç var!
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim ...
Hatırlatma dozu uygulaması İzmir'de başladı!
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede mRNA aşısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva