HABERLER>EGE
13 Mayıs 2016 Cuma - 10:34

Çukurca’daki ateş Uşak’ı yaktı!

Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Uşak'taki baba evine ateş düştü.

Çukurca’daki ateş Uşak’ı yaktı!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Çatışma bölgesine sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

Şehit pilotlardan Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Uşak'ın Kemalöz Mahallesi, İbrahim Tahtakılıç Caddesi'ndeki baba evine acı haber tez ulaştı. 1.5 yıldır evli, bir çocuk babası şehit Üsteğmen Şahan'ın emekli öğretmen olan annesi Şükran Şahan'a acı haberi Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve beraberindeki askeri heyet verdi. Şehidin emekli öğretmen olan babası Süleyman Şahan'ın ise acı haberi memleketleri olan Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde aldığı ve Uşak'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Şehidin 10 katlı bir apartmanın birinci katındaki Türk bayrağı asılan baba evi, acı haberin duyulmasıyla taziye ziyareti için gelenlerin akınına uğradı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Ak Partili Nurullah Cahan da şehidin baba evine taziye ziyaretine geldi.

Şehidin eşinin ve çocuğunun Ankara'daki evlerinde olduğu belirtildi.

BABA GÖZYAŞINI TUTAMADI, ANNE FENALAŞTI
Uşaklı şehit Pilot Üsteğmen 36 yaşındaki Müjdat Kerem Şahan'ın babası Süleyman Şahan, yakınlarıyla birlikte Ankara'ya hareket etmeden önce ilk olarak dev Türk bayrağının asıldığı evine geldi. Denizli'den helikopterle Uşak'a gelen şehit babası Süleyman Şahan'ı, kentte Uşak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın havaalınında karşıladı; evine gidişinde eşlik etti.

Baba Süleyman Şahan, evinin önünde yakınları tarafından karşılandı. Yakınlarına sarılan baba Şahan, gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Evde sinir krizi geçiren emekli öğretmen anne Şükran Şahan ise, fenalaşınca sağlık görevlileri tarafından ambulansa götürüldü. 'Beni uyuşturuyorlar oğlum' diyerek gözyaşı döken anne Şükran Şahan, yakınları tarafından teskin edildi.

1.5 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ
Baba Süleyman Şahan, anne Şükran Şahan ve yakınları, daha sonra evde kısa süreli yapılan görüşmenin ardından şehit oğulları Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesini teslim almak üzere askeri uçakla Ankara'ya götürüldü. Baba Süleyman Şahan evden ayrılırken yakınlarına dönerek "Allahaısmarladık" dedi ve el salladı. 1.5 yıl önce Ankara'da öğretmenlik yapan Betül Şahan ile hayatını birleştiren şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın İlke Ada isminde 6 aylık kızı olduğu öğrenildi.

VALİ: BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Uşak Valisi Ahmet Okur, "Uşak'ta 30 yıl öğretmenlik yapan Süleyman ve Şükran Şahan çifti çocuklarımıza ve gençlerimizi hizmet etmişler. Cenabı hakta o hizmetlerini şahadetle neticelendirdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve ailelerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" dedi. (dha)

 
İzmir’deki bilişim hukuku zirvesinde ilk gün raporu
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nde yeniden Batur dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahili tel örgüyle kapatmak istedi!
Balıkesir’in Edremit İlçesi'nde yaşayan Ahmet Ertür, Akçay Sahili'nde ...
‘Yılın polisi’ bu kez de postacıyı kurtardı!
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde, geçen yıl 'Yılın Polisi' seçilerek Emniyet ...
Bakan Soylu’dan maden şehitliğine ziyaret
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Manisa Soma'da yaşanan ...
 
Bir iğrenç haber de Muğla’dan!
Muğla’nın Milas İlçesi'nde, zihinsel engelli kadın M.E.'ye (30) cinsel ...
Okuldaki istismar skandalında flaş karar
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi'nde bir okulda temizlikçi olarak çalışan ...
‘Gollum’ davasında erteleme kararı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, Yüzüklerin ...
 
Minik Su Peri’den acı haber
Didim’de, geçen Anneler Günü'nde geri manevra yapan bir kamyonetin çarpması ...
Gizlice çıkıp, 68 metreden atladılar!
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde Bir GSM şirketine ait 68 metrelik baz istasyonu ...
Çeşme açıklarında 39 mülteci yakalandı
İzmir'in Çeşme İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan farklı ülkelerden 39 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva