HABERLER>EKONOMİ
4 Nisan 2012 Çarşamba - 08:44

Coca Cola CEO'suna önemli EXPO teklifi!

Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'e EXPO 2020 sunumu için teklifte bulunuldu.

Coca Cola CEO suna önemli EXPO teklifi!

İZMİR - EGİAD'ın konuğu olarak İzmir'e gelen Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'e İzmir için çok önemli bir organizasyon olan EXPO'da sunum yapması teklif edildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve İzmirli işadamı Kemal Çolakoğlu ile görüşen Muhtar Kent'e, İzmir'in EXPO 2020 adaylığıyla ilgili lobi desteği vermesi ve EXPO için seçimin yapılacağı Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'nda İzmir'in sunumunu gerçekleştirilmesi teklif edildiği belirtildi.
Muhtar Kent'in İzmir'in adaylığına destek vereceğini, sunum konusunu değerlendireceğini ifade ettiği kaydedildi

BEYİN GÖÇÜ MERKEZİ OLABİLİR
Kent, İzmir'in yaşam kalitesiyle farklılık yarattığını, bu farklılığa yönelik yeni fırsatların yaratılmasıyla tersine beyin göçünün de merkezi olabileceğini belirterek, EXPO gibi projelerin de gerçekleşmesi halinde kentin gelecek vizyonuna önemli katkılarda bulunacağını söyledi.
Dünya nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasının 27 yaşın altında olduğunu, bugüne kadar ilk kez böyle bir tablonun ortaya çıktığını belirten Kent, bundan böyle küresel karar alma ortamlarında gençlerin sesinin yükseleceğine inandığını belirtti.
    
Son 10 yılda en hızlı gelişen 10 ekonominin 7'sinin Afrika'da olduğunu, gelecek 10 yılda 1 milyar insanın orta sınıfa geçeceğini, 800 milyon insanın köylerden şehirlere göçeceğini ifade eden Kent, şirket olarak bu verileri dikkate alarak planlar yaptıklarını ifade etti.
    
Coca Cola'nın çevre ve topluma yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Kent, yıllık 600 milyar litre ile dünyanın en fazla su kullanan şirketi olarak 2020 yılına kadar bu suyun tamamını doğaya iade etmeyi taahhüt ettiklerini ifade ederek ambalaj konusunda da şeker kamışı gibi bitkisel ürünlerden üretilen ve pet benzeri özellikleri olan şişe ürettiklerini ifade etti. Bu şişelerden geçen yıl 10 milyar adet ürettiklerini, gelecek dönemde tüm dünyadaki üretimi bu bitki kökenli şişelerle pazara sunacaklarını dile getiren Kent, günde 2 milyara yakın şişe satış yapan bir şirket için bu geçiş aşamasının 1-2 yıldan daha uzun süreler alabileceğini kaydetti.
    
Coca Cola'nın 100 milyar dolar olan cirosunun 10 yıl içinde 200 milyar dolara çıkmasını hedeflediğini belirten Kent, bundan sonraki büyüme hedeflerindeki ana unsurların, bugüne kadar olandan farklı olacağını ifade etti.
    
Dünyada Türk lobiciliğinin gelişimi için daha fazla sayıda üst düzey yöneticinin olması gerektiğini belirten Kent, şöyle konuştu: ''Bugün belki de ben bu yolu açtım. Benim için büyük mutluluk. Bir büyük global şirketin CEO'su oldum. 15 yıl sonra onlarca büyük şirketin en üst düzey yöneticisi Türk olacak. Çünkü Türklerde muazzam bir girişimcilik ruhu, kriz yönetimi, hızlı karar alma tecrübesi, risk alabilme geleneği ve inançlı yönetim geleneği var. İnanıyorum ki bu özellikler bizim yöneticilerimizi çok daha başarılı noktalara ulaştıracak. Lobiciliğin başında da bu geliyor. Güç büyük şirketlerde üst yönetimlerde rol alabilmek ama arkasından da örgütlenmek gerekiyor. Rona Yırcalı ve Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Dünya Türk İşadamları Kurultayını kurduk. Bu önemli bir başlangıçtır. Buradan önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum'' 
    
BÜYÜME HIZI ÖNEMLİ DEĞİL
Kent, Türkiye'nin büyüme hızıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de büyüme hızından çok dünyanın neresinde yer alındığının önemli olduğunu söyledi.
Kent, sözlerini şöyle sürdürdü:''Türkiye büyüme hızında geçen yıl 7'inci sırada, büyük ülkeler içinde de 2'inci sırada yer alıyordu. Türkiye önümüzdeki üç beş yıl da muhakkak büyümede ilk 5-7 ülke arasında yer alacaktır. Ancak kişi başına milli geliri 5 bin dolardan 10 bin dolara getiren plan, proje vizyon bizi 10 bin dolardan 20 bin dolara götürmeyecek, çok daha farklı şeyler gerekiyor. Ama onu da yapacağız, buna yüzde 100 inanıyorum. Bizde o altyapı, inanç ve güç var. Bunları bizim sağlayacağımıza, 10 binden 20 bin dolara önümüzdeki 5-6 yıl içinde geçeceğimize inanıyorum.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NETEKİN 4 Nisan 2012 Çarşamba 13:58

sn.özger e expo fazla gelmeye başladı.bu işin üstesinden evinde oturarak başarılı olacağını zannetmiyorum.sonra ne özelliği var bu adamın heryerde bu insan ön palana çıkarılıyor bu nasıl bir lobi dir

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu anlaşma ile KKTC'nin kaderi değişebilir
KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ...
Petkim'in 47'inci gurur yılı
Türk ekonomisinin en önemli sanayi kuruluşlarından Petkim, “47. Kuruluş ...
55 yıllık dev fabrikada büyük anlaşmazlık
Sivas Demir Çelik ve Ege Metal fabrikalarına ‘tartışmalı’ bir biçimde ...
 
Akaryakıt şirketlerine ceza
EPDK, 8 şirket ve 2 kişiye toplam 2 milyon liralık ceza verdi.
VOB'a Amerikalı ICE önerisi...
İzmir'in iki önemli kalemi, günlerdir kent gündemini meşgul eden VOB'un ...
Enflasyon yerinde saydı: Şampiyon biber!
Enflasyon Mart ayında TÜFE'de yüzde 0.41, ÜFE'de yüzde 0.36 arttı. Yıllık ...
 
Çinliler Nazar Köy'ü istila etti!
Ülkemize has pek çok ürünü taklit eden Çin, sonunda Kemalpaşa ve Menderes'te ...
Türkiye kolları sıvadı: İnsansız savaş uçağı
Türkiye, 2030 yılına kadar insansız savaş uçağı yapmanın peşinde...
Liman'da çözüm bulundu: Yük rıhtımları da açılacak
Bu sezon İzmir'e aynı anda gelecek 4 kruvaziyer gemisi nedeniyle Alsancak ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva