HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2022 Perşembe - 19:20

Çiğli Meclisi'nde 'arbede' gündemi... CHP ve AK Parti'den karşılıklı salvolar!

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Çiğli sınırları içerisindeki arıtma tesisine giderek güvenlik görevlileri ile yaşadığı arbede damgasını vurdu. AK Parti sıralarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gelirken CHP Grubu da İl Başkanı Sürekli’nin üslubunu eleştirdi. Diğer yandan İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan denetim raporuna ise bakanlık tarafından tam not verildi.

Çiğli Meclisi nde  arbede  gündemi... CHP ve AK Parti den karşılıklı salvolar!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu belediye meclis salonunda Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda, Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde gerçekleştirildi.

İÇİŞLERİ’NDEN BELEDİYEYE TAM NOT!
Toplantıda İçişleri Bakanı tarafından gerçekleştirilen Denetim Raporu okundu. Yapılan denetim sonucunda düzenlenen raporda herhangi bir suç teşkil eden madde olmadığı, denetimin başarıyla tamamlandığı Başkan Vekili Ali Rıza Koçer tarafından açıklandı.

Ekim ayının birinci oturumunda, ilgili komisyonlara gönderilen gündem maddeleri görüşüldü.  Gündem maddelerinden Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün kazanına verilen ödül ile jüri üyelerinin okuma karşılığında aldıkları ücretlerin bütçe açısından AK Parti grubundan değişiklik yapılması yönünde talep geldi. Madde AK Parti grubunun şerh koyması ile oy çokluğuyla meclisten geçti. Diğer 10 madde ise oy birliği ile mecliste kabul edildi.

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Nedim Aslan, “Yeni yapmış olduğunuz pazaryeri ile ilgili vatandaşlarımız açısından çeşitli söylentiler duyduk. Bu konu hakkında bilgi verirseniz daha sağlıklı muhalefet yapmak isteriz. Fahiş fiyatların olduğu söylendi. Bu pazarın haftada 2 gün açılacağı yönünde bir gün tuhafiye bir gün yaş meyve sebze olacağı duyumları aldık. Aynı günde olmaması potansiyelin düşeceğini düşünüyoruz” dedi.

ÇITAK: PAZARTESİ TEZGAHLAR DAĞITILACAK
Konuyla ilgili bilgilendirme yapan CHP Meclis Üyesi Deniz Çıtak, “Zabıtalarla anons yaparak gerekli bilgilendirmeyi yaptık. 480 başvuru aldık. Kriterlerimiz doğrultusunda Çiğli’de ikamet etmeyen vatandaşların da başvurusunu kabul ettik. Noter huzurunda yüzde 20 oranında yerel üreticiye bir yer tahsis ettik. Bütün tezgahları pazartesi günü kura ile çekeceğiz. Pazartesi bu sorunu çözeceğiz. Bu sistemin dışında başka bir duyuma itibar etmesinler. Pazartesi tezgâhları dağıtacağız. Bir komisyon kurduk Harmandalı’ndaki fiyatlara göre fiyatlandırma geldi ve kabul ettik. Yerel üreticiler de bir ücret ödeyecek ancak daha makul fiyatlar olacak. Komşuoğlu Pazar Yeri kapandığı, devam etmediği için pazar yerimiz küçük olduğu için bir arada tutabilirdik ancak şu anda kesin olan Küçükçiğli Pazarı’nın sebze meyve tezgâhlarının Perşembe günü açılacağı” dedi.

HÜSEYİN ÇETİN: ÜSLUBA KARŞIYIZ
Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin, önceki gün AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin arıtma tesisine giderek güvenliklerle yaşadığı arbedeyle ilgili yorum yaparak, “AK Parti İl Başkanı siz CHP Militanı mısınız? sözlerine cevap verme ihtiyacı hissettim. Bizim Genel Başkanımız TÜİK’e gitti ama zorbalık yapmadı. Tunç Soyer diyor ki bu zorbalıktır ve bizden izin isteseniz biz de gezdirdik diyor. Bizim belediyelerimiz şeffaf ve orası halka açıktır engel söz konusu değildir. Partimize ve Genel Başkanımıza karşı yapılan suçlamaları reddediyoruz. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu’nun kurumlara alınmamasına benzer bir durum orada yaratılmak istendi ancak durum farklı. Kurumlarımız halka açıktır. Kerem Ali Sürekli’yi eleştiriyoruz. Zorbalık yapıldıysa buna da karşıyız ama Sürekli Başkan’a karşı saygısızlık yoktur. Üslubuna karşıyız. Basın açıklamasına karşı değiliz. Güvenlikçi arkadaşlar kendini net ifade etti. Zorbalıklara karşı partiyiz“ şeklinde konuştu.

NEDİM ASLAN: TUNÇ SOYER’İ KINIYORUZ
AK Partili meclli üyesi Nedim Aslan ise Çetin’e dönerek “AK Parti İl Başkanımız koku sorununa dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlemek istedi. Bir açıklama yeri tespit edilip hazırlıklar yapılıyor. Bu lokasyon büyükşehir ile ilgili değil laleten konulmuş bir kulübe. Emekçilerimize yazık. 10 kişinin orada ne işi var. Arkadaşlar emir kuludur. Arkadaşlar arıtmanın güvenlik elemanıdır. Fakat konumunun tesis ile ilgisi yoktur. 10 tane adamın ne gereği var? Provokasyona zemin hazırlamaya ne gerek var neyi kimden koruyorlar? Basit bir konu için arkadaşları oraya yönlendirmenin ne ilgisi var. Tunç Soyer’i kınıyoruz” dedi.

ÇAĞLAYAN: İYİ NİYETLİ YAPILMADI
Nedim Aslan’ınardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Suat Çağlayan da, “Yapılanların iyi niyetli bir hareketle yapıldığını sanmıyorum. Sayın Genel Başkanımız o kurumların amiri ile görüşmek istiyordu. Keşke o kapılarda ters yüz edilmeseydi, keşke o zaman ne demokrat bir ülkede yaşıyoruz diyebilseydik. Bu gelişmeye karşı biraz daha suskun kalabilirdik. Nedim Bey’in dikkatine sunulmasını istiyorum. Genel Başkanımız kurumlardaki arızayı çıkarmak için gidiyordu tabi ama arıtmaya gidenlerin iyi niyetli gitmedikleri kesin. Keşke genel başkanımız onları yaşamasaydı da daha toleranslı bakabilirdik” ifadelerini kullandı.

DENİZ BEKTAŞ: YÖNTEM YANLIŞ
CHP Meclis Üyesi Deniz Bektaş da Aslan’a cevap vererek, “Orası Kuş Cenneti yolu, orası arıtma yolu değil. O kapıyı gayrı meşru işlerin yapılmaması için Tunç Soyer’in izniyle yapıldı. Orada bir arbede yaşandı, bilgi verilebilirdi. Basın açıklaması hak ancak yöntem yanlış” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR KANER: SUAT HOCAMIZA YAKIŞMAZ
Suat Çağlayan’ın sözlerine cevap veren AK Parti Meclis Üyesi Özgür Kaner, “İl başkanımıza genel başkanı mı revaç aldı? Çiğli halkının yaşadığı ancak bütün İzmir’e yayılan koku sorunudur. Arada iki kilometre var. Arıtma alanı değil. Basın açıklaması kamuya açık alanda yapıyorsunuz? Nasıl bir güvenlik sorunu algılanıyor? Basına yansıdığı gibi yorumlamak Suat Hocamıza yakışmaz. İl Başkanımız kibar bir insandır. Niyet okuyuculuğu yapmayalım. Büyükşehir ile ilgisi yok. Arıtmanın da dışında herhangi bir güvenliğin olmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ALİ RIZA KOÇER: BENİ DE İÇERİ ALMADILAR
Tartışmalara yanıt veren Başkan Vekili Ali Rıza Koçer kendisinin de güvenlik açısından alana alınmadığını söyleyerek,  “Başıma gelen bir durumu anlatayım: Burası degaj yolu, kapıyı büyükşehirden rica ederek yaptırdık. 7,5 kilometrelik yoldu. O yolu yeniden büyükşehrin malzemeleriyle güzelleştirdik. Oradaki hareket kısasa kısas bir hareket değil. Suat Hocam da o anlamda söylemedi. Geçen Akşamüstü tekrar yola bakmak için kendimi tanıttım beni de almadılar soralım öyle alırız dediler. Kasti bir davranış değildir. Aynı muameleyi ben de yaşadım. Yolu inceledim” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Hangi suçu ararsan var... Helikopter destekli operasyonda 39 yakalama!
 
Başkan İduğ'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret... İlk asfalt Lider'e hediye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devir tartışmasında Başkan Batur’dan AK Parti Grubu’na: Gayrimenkulü alıp eve mi götüreceğim?
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Depremi’nin ardından orta hasarlı ...
Karşıyaka’da milyarlık bütçeye onay!
Karşıyaka Belediyesi'nin Ekim ayı olağan Meclis oturumu bütçe tartışmalarına ...
Selçuk'tan İran'daki direnişe destek!
İran'da gözaltında uğradığı şiddet sonucu hayatını kaybeden Mahsa Amini ...
 
Gümrükçü’den Harmandalı çıkışı: Çöp tesisi kaldırılsın!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Kent Konseyi’nin öncülüğünde ...
Seferihisar’da başlayan hikaye Kadifekale’de taçlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı ...
Bergama TOKİ’de hak sahipleri evlerine kavuşuyor
Bergama TOKİ'de 274 konuttan 71'inin anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.
 
Fırat Fidanlığı, çocukları ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasındaki ...
Narlıdere 'gastronomi merkezi' olacak
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile ...
Menderes’te halk dansları kurslarına kayıtlar başlıyor
Menderes Belediyesi halk dansları kursu için kayıtlar 14-15 Ekim tarihlerinde başlayacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva