HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2022 Perşembe - 19:25

Çiğli meclisi grev gölgesinde... Koçer: Başka sendika ortalığı karıştırdı!

Çiğli Belediyesi Nisan ayı meclisinin ikinci oturumunda gündem Genel-İş sendikasına bağlı işçilerin greve çıkması konusu oldu. AK Parti cephesinden gelen konuyla ilgili bilgilendirme talebine Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yokluğunda, Grup Başkanvekili Ali Rıza Koçer yanıt verdi. Konuyla ilgili belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Koçer, "İşçi arkadaşlarımız aslında verdiğimiz teklife evet demiş...Belki bu konuda da anlaşılırdı ama başka bir sendika gelmiş ortalığı karıştırmış" dedi.

Çiğli meclisi grev gölgesinde... Koçer: Başka sendika ortalığı karıştırdı!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Nisan ayı olağan meclis oturumu 2'nci birleşimi Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkanvekili Ali Rıza Koçer başkanlığında Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis oturumu, belediye binası önündeki grev gölgesinde gerçekleşti. Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde yaşanan anlaşmazlık dolayısıyla işçiler, gece yarısı grev kararını Harmandalı’daki Çiğli Belediyesi Şantiye Tesislerine astıkları pankartla duyurmuştu. Mecliste AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri konu hakkında bilgi talep ederken, meclis sonunda Koçer, konu hakkında bilgi verdi.

Komisyonlardan oy çokluğuyla gelen 2021 yılına ait Faaliyet Raporu hakkında meclis üyeleri konuşma yaptı. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Çetin, rapor hakkında bilgi vererek, “Bu konuda komisyon görüşüne katılsak da bir şeyler söylemek istiyorum... Genel de olumlu bulduk. Birkaç tane nokta var; birincisi gelirin gerçekleşme oranı yüzde 83 oranında gerçekleşmesi çok olumlu bir durum. İkincisi; başvuruların cevap bulması bizim açımızdan çok önemli bu da çok önemliydi... 4 bin 700 metrekare yeşil alan kazandı ilçemiz tebrik ederiz... Cumhurbaşkanlığı kupası Çiğlimize geldi. Emeği geçen arkadaşlarımıza CHP grubu olarak teşekkür ederiz. Çölyak hastalarına gıda paketi verilmesi, çok önemli bir konu. İlçemizde yaşayan 10 kişiye bu yardımın yapılması çok önemliydi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

BOZTEPE: KİTAPÇIĞIN AĞIRLIĞI 1133 GRAM AMA...
Faaliyet raporu görüşmeleri esnasında Başkan Gümrükçü’nün de salonda olmasının daha iyi olacağını ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Dilerdim ki bugün burada Çiğli’nin bir yıllık raporunu görüşürken belediye başkanımız da olsun ve çalışmalarla ilgili bilgi versin... Ama kendisi yok. Bu kitapçığı geçen gün aldım, çok mutlu oldum. Çok güzel ve bayağı ağır. Gittim bir hassas terazide tarttım 1133 gram bu kitapçık... Bu kadar ağır olan bir kitapçığın içinde çok iyi hizmetler olduğuna inandım. Kendisiyle çok iyi ilgilendim ama içini açınca gördük ki siyasi partimizin adı AKP yazılmış bu hoş bir şey değil. Bunun düzeltilmesini diliyoruz. Önümüzdeki senede bu şekilde gelirse, bundan sonra bizde sizin siyasi partinize bambaşka isimlerle sesleneceğiz” diye konuştu.

KOCAMAN BİR SIFIR
Bir yıl içinde gerçekten de çok iyi yapılan işler olduğunu ifade eden Boztepe, yapılmayan faaliyetlere de değinerek “Kültür sanat etkinlikleri konusunda 2-3 günde bir bir etkinlik var. Bunları güzel yapıyorsunuz... Peki başka ne yaptık? Biz devamlı kentin planlamasıyla ilgili her mecliste konuştuk. Köyiçi, Ataşehir, Balatçık planlarını meclisten geçirdik, diliyorum ki Büyükşehir’den de geçer. Peki kentle ilgili ne yaptık? Şehrimizde şu değişti diyebileceğimiz bir şey var mı? Kocaman bir sıfır. Hizmet anlamında değil, kentin değişimiyle ilgili... İZBAN’ın yer altına alınmasını, Millet Bahçesi’nin yapılmasını dile getirdik. Bu tren yılı 1800’lerde İngilizler tarafından yapılmış. O dönemde belki Çiğli yoktu, Menemen çok küçüktü... Ben bu konunun mecliste dile gelmesini çok isterdim. Büyükşehir’de CHP’li arkadaşlar hiç konuşmuyor, konuşsunlar çok isterdim” ifadelerini kullandı.

DİLERİM Kİ BAŞKANIMIZ BU SEVDADAN VAZGEÇER
Başkan Gümrükçü’nün Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği’ne aday olduğu iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Boztepe, şu sözleri söyledi:

“Değerli başkanımız CHP Grup Başkan vekilliğine adaylığı söz konusu... Şunu söylemek isteriz; bu kentte, Çiğli’de insanlarımız sandığa gidip, Utku Gümrükçü’yü kendilerine Çiğli’de hizmet etmeleri için bir görev verdiler. Bizi de muhalefet olarak seçtiler. Biz de burada doğrulara doğru, yanlışa yanlış diyoruz. ‘Biz sizi belediye başkanı olarak seçtik’ diyorlar, ‘Siz belediye işleriyle uğraşın, size ulaşamıyoruz, sokaklarda göremiyoruz’ diyorlar... Dilerim ki başkanımız bu sevdadan vazgeçer ve hizmet etmeye devam eder. Grev yapan arkadaşlarımız var... Onlarla ilgilenmesini diliyoruz. Belediyemizin önünde bir alt geçit var... Bu alt geçidin itfaiyeye kadar uzatılmasını ve burada geniş bir alan yaratılmasını istiyoruz. Bunu da Büyükşehir’de dile getirmedik. Bu konuda biz AK Parti grubu olarak her türlü desteği veririz, Binali Yıldırım’ın da sözü var, gelin hep beraber bunu yapalım.

TRAMVAY ÇİĞLİ’YE ÇOK YAKIŞACAK
Biz 3 yıldır görevdeyiz. Geçmiş dönemlerde görev yapan arkadaşlarımız var. Eskiden de bana kentle ilgili ihbarlar gelmişti. Özellikle emsal dediğimiz konu örneğin bir yer için 10 bin metrekare diyelim, bu değerlerin üzerinde çok bina yapıldığını görüyoruz. Bununla ilgili şikayetler geliyor. Sayın başkana da ilettim bunu, muhakkak çalışma yapıyordur ama gelin Çiğli Belediyesi olarak resmi bir yazıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuralım, tarafsız bir bilirkişi atansın; bu planları muhakkak projesine, emsaline, hakkına göre yapılıp yapılmadığını görelim, raporlaştıralım. Bizim dönemimizde oturma raporları verilecek bununla ilgili çalışma yapmak gerekir.

BİR MEYDAN YARATAMADIK
Gelirimizin yüzde 80’lerin üzerinde gerçekleşmesi çok önemli. Bu oranı yakalayan çok az belediye var. Bizim muhakkak gelir getiren işler yapmamız gerekiyor. Bizim iyi bir meclis grubumuz var. Bunlar bizim ilçemizin tanıtımı konusunda değerli şeyler... Çiğli’yi çöp kokusundan kurtaracağız dedik... Havalar ısınmaya başlayınca bu kentte yine çöp kokusunu çekeceğiz. İzmir’in bütün çöpü ilçemize gelmekte. Yılda 10 milyon dolar gibi bir getirisi var dendi... Bunun bir payının alınmasını defalarca dile getirdim. Bununla ilgili bir adım atıldı mı? Bunu merak ediyorum... Bizim hala bir meydanımız yok, bir meydan yaratamadık. Kasaplar meydanında ufak tefek düzenlemeler oldu ama... Çiğli’yi müzeler kenti yapacağız demiştik.”

Boztepe son olarak, belediye binası önünde eylem yapan işçilere değinerek, “Bugün burada eylem yapan arkadaşlar için daha önce Büyükşehir’de de bu SODEMSEN bizi belediyeyle, işçilerle mutlaka karşı karşıya getirecek demiştim. Keşke haklı çıkmasaydım...” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş, Boztepe’ye hitaben konuşarak, “Kitabı almış önce tartmış, okumamış, yıpratmamış. Bir tane faaliyet raporundan bahsetmedi... Faaliyet raporu dışında her şeyden bahsettin. Alakasız konulara girdin. Çiğli geçen mecliste gelişiyor dedin ama bugün kendinle çeliştin. İZBAN dedin, komisyonu sen önermiştin, bir faaliyet yaptın mı? Neden Ankara’ya gitmiyorsun? Gelmiyorsun, gitmiyorsun ahkam kesiyorsun! Bunlar faaliyet raporunda konuşulacak şeyler değildi. Çünkü kafa karıştırmak üzere kurulmuş bir siyasetin var. Utku Başkanın görevi sana kalmadı, üstüne vazife değil! Partinin kültürünü bilen bir insan Utku Başkan. Başkanımız belediye başkanlığı da yapar, grup başkanvekilliği de yapar. Ne isterse yapar, faaliyet raporuyla bunların ne alakası var? Hakikaten kitabı okumamışsın” diye konuşurken Boztepe Bektaş’a “Ben dijital çalışıyorum, benim tabletimde bu var. Bunun dijitalini istedim. Ben dijital olarak çalıştım” diye yanıt verdi.

ASLAN: ÇİĞLİ’NİN SORUNLARI BİR KOMİSYONLA ÇÖZÜLMEZ
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, bazı konularda çok söz almamanın meclisin selameti için kıymetli olduğuna dikkat çekerek, faaliyet kitapçığı hakkında, “Faaliyet kitapçığının her şeyine bakılır. Biz faaliyetler açısından bir şey olmadığı için de az konuşulmuş olabilir... Hüsnü Bey’in açıklamaları faaliyetler ve Çiğli’nin genel sorunlarıyla ilgiliydi. Çiğli’nin sorunlarını bir komisyonla çözemezsiniz. Hizmet etmeniz gerekir. Mühür kimdeyse öncülük etmesi, bizim de katkı koymamız gerekir... Gönül isterdi ki; Köyiçi, Ataşehir, Balatçık bölgeleri imar planlarının geçmiş, onaylanmış icraat aşamasında olsun. Umarız önümüzdeki yılın faaliyet raporunda sorunlarımız kısmen bitmiş olur ve hayata geçmiş projeler görürüz. İlçemizin çeşitli bölgelerinde kazılar yapılmış, bunlarla ilgili çalışması gerekiyor. Grev yapan işçilerle ilgili konuşmanızı talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımız neden grev yapıyor detaylı bir açıklama bekliyoruz. Onlar Çiğli’de yaşayan, emekçi, yol arkadaşlarımız... Sıkıntılarının da bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bununla ilgili geniş bir bilgi verirseniz seviniriz” dedi.

KANER: BAŞKANA KARŞI KONUŞMALIYIZ
Rapora ilişkin eleştirilerini dile getirmek üzere söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, faaliyet raporunun bir karne olduğuna dikkat çekerek şu sözleri kullandı:

“Çiğli Belediyesi’nin başı, mührü belediye başkanımız... Bir karne konuşuyorsak bunu başkana karşı konuşmalıyız. Size bu söylemleri yöneltmemiz uygun değil. Yürütmenin başı burada olsa; faaliyet raporlarını komple konuşma durumumuz var. Gelirlerimiz artmış ama giderlerimiz kat ve kat artmış... Biz bu rakamları kime karşı konuşalım? Biz bunu karar organının başına değil, idarenin başına söylemeliyiz. Belediye başkanımız kendisine konuşma hakkını bize demokratik olarak verecektir... Faaliyet raporu bizim hayallerimizi karşılamıyor. Bu raporda idare, sistem çalışmış ama denize ulaşan, trafik sorunu olmayan Çiğli hayallerimize ulaşamadık. Biz hayallerimizi hala besliyoruz. Her gündemde, söylemimizde yapıcıyız. Biz kavga etmek için değil, destek olmak için yanınızdayız. Bunu her ortamda dile getirdik. Bir karne konuşacaksak idarenin başı olan başkanımız hazır olduğunda biz de gerekli detayları o zaman paylaşacağız.”

ÇETİN: BAŞKANIMIZ BU GÖREVE LAYIKTIR
Başkan Gümrükçü’nün adaylığı konusunda yapılan eleştirilere yanıt vermek üzere söz alan Hüseyin Çetin, “Belediye başkanımızın grup başkanvekilliği partimizle ilgilidir. Orada aday olması doğal hakkıdır. Gençtir, enerjiktir, bilgi birikimiyle de bu göreve layıktır. Grup başkanvekili olması konusunda hiçbir sakınca yoktur. Gereksiz konularla meclisimizi meşgul etmek konusunda üyelerimiz duyarlıdır. Eskiden cep kitapları vardı, kitapların gramajları küçüktü ama değeri büyüktü... Kilogram ağırlığıyla ölçülmez bu kitapçık. Biz CHP grubu olarak başkanımızın arkasındayız, 22 meclis üyesi burada varken, kendisini görememesi konusunda endişesi olmasın. Bir takım eksiklikler raporda olabilir, biz de çok hayal kırıklığına uğradık. Biz en azından insanları açlığa sürüklemedik. SODEMSEN bugün bir belediyede olumlu bir sonuç almıştır. Başarılı bir sendikadır. Bizim belediyeler ve işçiler arasında bir ayrımımız yoktur. Bir işveren sendikasıdır. Başarılı bir sendikadır” dedi.

KOÇER: BUNDAN SONRA BELEDİYELERDEN BÜYÜK PROJE BEKLEMEK HAYAL!
Muhalefet cephesinden gelen sorulara ve eleştirilere yanıt veren Grup Başkanvekili Ali Rıza Koçer, “Bu kadar uyumlu bir şekilde Çiğli’yi düşünen, siyasetin ötesinde konuşan herkesi kutluyorum. Bu dönem en zor dönem oldu. Ben 20-25 yıldır siyasetin içindeyim. En zor dönem bu dönem. Bir pandemi belasıyla karşılaştık... O bitmedi ekonomik kriz geldi. Ayağını uzatamıyorsun, bir şey alma şansın yok. Bundan sonra belediyecilik çok zor. Belediyelerin artık fiziki bina yapma şansı yok. Bu kriz tüm belediyelerimizi etkiledi. Bundan sonra belediyelerden büyük projeler beklemek hayalidir. Geçen sene 5 bin metrekare kauçuk aldık, aynı firma bu dönem 4 katı fiyat verdi. Bu nasıl olur? Bu kadar zam mı geldi? Bu sadece bir örnek, tüm her şeyde böyle... Bundan sonra belediyeler maaş öderse en başarılı belediye olur. Krizin içindesin ve birçok projeyi ötelemek zorundasın. Bizim de hayalimiz; millet bahçesi, İZBAN konusu. Bu hepimizin hayali. Balatçık’ta İZBAN durağı yapılıyor, ekipler geldi, ölçüm biçim yaptılar. Zemin etüdü yapıldı. En kısa zamanda oraya durak açılacak. Alt geçidin uzatılmasını yürekten istiyoruz. Bu battı çıktı keşke olmasaydı. Olması kötü oldu. İnşaatların fazla yapılması ile ilgili; ruhsatlar verilmiş gitmiş... İdare ne yapabilir? Mutlaka çalışması vardır. Tramvayımız bu yılın sonunda bitecek. Müjdeyi vereyim. Tramvay geçtiğinde gerçekten Çiğli’nin çehresi değişiyor. Bu yılın sonunda inşallah biter. Çöpten bizim bir pay almamız... Bunun yasal boyutu nasıl işler bilemiyorum... Keşke olsa oradan bir pay alabilsek. Bunu daha önce başkanımızla görüştük, yasada öyle bir boşluk olmadığını söyledi. Projelerle takviye yapılabilir.

BAŞIMIZ DERTTE
Kız öğrenci yurduyla ilgili bu ekonomik koşullarda bir şey yapmamız mümkün değil. Meydan projemiz hazır; bu meydan projesine 5-6 ay önce başladık ama trafonun yerin altına alınması konusu var. 3 ay içerisinde yer altına alınacaktı, hala onu bekliyoruz. Yoksa projemiz hazır. Gediz Deltası’yla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Denizle buluşma projesinin bir ayağıdır bu. Bunun planlara işlenmesi lazım. Büyükşehir bu konuda bir çalışma yapıyor... Çiğli’nin denizle buluşma hayali; denizle çok büyük bir kıyı şeridimiz var ama yüzde 60’ına ulaşmamız mümkün değil. Bataklık... Onun kıyıya çevrilmesi için yeniden düzenlenmesi lazım. Bizim en büyük sorumuz, yollardaki kazılar... Başımız dertte. Kazıları yapan firmalar, birçoğunu bırakıp gidiyor. Gediz’e 400 bin liraya yakın ceza kestik. Kazıyorlar, arkasını da temizlemeden gidiyorlar. Başkanımız talimat verdi, hiçbir kazıya izin vermeyeceğiz. Yaptıkları yerleri yapmasalar daha iyi. Bir daha gidip söküp, biz yapıyoruz. Bütün ilçeler muzdarip bu asfalt konusunda” diye konuştu.

BAŞKA BİR SENDİKA ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Sözlerine belediye işçilerin çıkmış bulundukları grev hakkında konuşarak devam eden Koçer, “SODEMSEN bir kere kutluyorum... Bu konunun uzmanları... Birçok yerde başarıları var. Bu toplu sözleşmeler o kadar kolay değil... Çiğli Belediyesi’nde şu an en düşük maaş alan A grubu net 6 bin lira, sözleşme gereği verdiğimiz oran yüzde 36 bu da 2 bin 137 lira oluyor. Yani net eline geçecek 8 bin 120 lira olacak. Buna yılda dört ikramiye ve diğer girdilerle hesapladığımızda 9 bin 700 lira alacak aylık ortalama. Bu en düşük... En yükseği ise şu an 8 bin lira... Bu arkadaşlarımıza yüzde 29 veriyoruz 10 bin 349 lira oluyor. Total yaptığımızda ortalama 11 bin 894 liraya geliyor. Bunun içinde gıda var, tüm hakları içinde... Gaziemir’de sözleşme yapıldı; en düşük işçinin aldığı maaş 4 bin 600 liraydı, biz de 6 binken. Yüzde 30 veriyor belediye ve 6 bin 500’e çıkıyor. Totalde en düşük maaş 7 bin 150 lira. Gaziemir’de en yüksek 5 bin 700, şu an ki sözleşmeyle 8 bin 990 liraya çıkıyor. Şimdi bu kıyaslamayı sakın yanlış anlamayın. Keşke daha fazla verebilsek. Ama bir gerçek var. Bugün 10 bin lira geçinmek zor. Yoksulluk sınırı 15-16 bin lira. Keşke verebilsek ama koşullarımız ortada. Aslında Çiğli’de anlaşma sağlanmış... Arkadaşlarımız rakamlara evet demiş ama biz seneye 6 bin lira istiyoruz diyorlar. Aslında belki bunda da anlaşılırdı ama başka bir sendika gelmiş ortalığı karıştırmış. Biz ikinci yıla yüzde 61 veriyoruz. Gerçekten bunun altından nasıl kalkılır? Bu belediye başkanımızın iyi niyeti... Buna rağmen hala... Empati yapmak istiyorum ama yani bakıyoruz,burası bir kamu kuruluşu... Bir bütçesi var, geliri var, gideri var. İşin boyutu bu. Bu bence çözülür. Çok değil, başkanımız sınırları aşarak bu hakları verdi. Bu maaşları hangi belediye veriyorsa getirin biz 2 puan üstünü verelim. Arkadaşlarımız çok iyi çalışıyor ama imkanımız bu. Koşullar ve şartlar bu" ifadelerini kullandı.

 
Gazetecilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
 
İzmir açıklarında can pazarı: 25 göçmen kurtarıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gulo 8 Nisan 2022 Cuma 11:21

o makama seni bugün yanında değilde karşısında durduğun o işçiler getirdi sn. koçer dününü çabuk unutanlardanmışsın....

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazetecilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni seçilen yönetim kurulu, ...
Karabağlar’da 'rüşvet' tartışmaları... 'Elinde belge olan hiç durmasın'
Karabağlar Belediyesinin faaliyet raporu görüşmelerinde AK Parti cephesinin ...
Belediye Sarayı'nın yıkımı için kritik viraj… İhaleye kaç firma katıldı?
İzmir'de tartışmalara neden olan, odalar ve İzmir Büyükşehir Belediyesini ...
 
Çiğli'de kadınlara sağlık semineri
Çiğli Belediyesi, kadınların sağlığını korumak ve yaşam kalitelerini yükseltmek ...
Aydın'ın büyüleyici kanyonuna ziyaretçi akını!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun turizme kazandırdığı ...
Başkan Soyer duyurdu… Can dostlar için hizmete alındı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HAYTAP işbirliği ile can ...
 
Buca’ya 23 yeni otopark
Buca Belediyesi, park yeri sıkıntısını ortadan kaldırmak için ücretsiz ...
Bir haftada 3 bin kitap bağışlandı... Soyer'den çağrı var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 200 kitap bağışıyla başlattığı ...
Torbalı'da Aşık Veysel türkülerle anılacak
Torbalı Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin önemli ismi Halk Ozanı Âşık Veysel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva