HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2022 Çarşamba - 11:31

Çiğli’de iklim değişikliğiyle mücadele kitaplaştırıldı

Çiğli Belediyesi tarafından iklim değişikliğinin ekolojik, ekonomik ve sosyolojik sonuçlarına karşı sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla gerçekleştirilen Çiğli İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa Toplantıları’ndaki konuşmalardan derlenen “Çiğli’de İklim Konuşmaları” kitabı basıldı.

Çiğli’de iklim değişikliğiyle mücadele kitaplaştırıldı

2020 yılı Nisan ve Temmuz ayları arasında çevrimiçi olarak düzenlenen Çiğli İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa Toplantıları’ndaki konuşmaların yer aldığı Çiğli’de İklim Konuşmaları kitabının içeriği; Barış Doğru’nun “Son Tahlilde İklim Belirler”,  Ethem Can Turhan’ın “Kentsel İklim Adalet ve Ötesi” ve Selin Sayek Böke’nin “Toplumsal Refah, Adalet ve Eşitlik Temelinde İklim Krizi İle Mücadele” başlıkları ile yaptığı konuşmalarından oluşuyor. Renkli grafikleri ve sayfa düzenlemesi ile tüm yaş gruplarına hitap eden 32 sayfalık kitap, ilk olarak 7-8  Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen Dirençli Kentler Sempozyumu ve Çiğli İklim Eylem Planı Çalıştayı’nda katılımcılar ile buluştu.

Kitaba erişim ücretsiz
Çiğli Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarının yer aldığı Çiğli’de İklim Konuşmaları kitabına ücretsiz olarak erişmek isteyen kişi ve kurumlar kitabın PDF haline Çiğli Belediyesi resmi Web sitesinden erişebilecek.

Başkan Gümrükçü öncülük edecek
Avrupa Komisyonu tarafından iklim değişikliği ile ilgili çalışmalara katkıda bulunması amacıyla Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilen ilk belediye başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’den başlatılan iklim değişikliği çalışmalarını İzmir’e ve Türkiye geneline yaymak adına çalışmalara öncülük edecek.

“Sürdürülebilir çözümler üreteceğiz”
İklim değişikliğiyle uyum ve sera gazı envanteri oluşturma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “İklim değişikliğinin dünyamız üzerindeki olumsuz etkilerini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Bu etkilerin onarılmaz bir boyuta gelmeden kontrol altına alınması noktasında merkezi yönetimler kadar yerel yönetimlerin de sorumluluk alması gerekiyor. Çiğli Belediyesi olarak, hem bu anlamda bir farkındalık yaratmak hem de gelecek nesillere çevre dostu ve yaşanabilir bir Çiğli bırakmak için İklim Değişikliği Müdürlüğümüzü kurduk. Meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin yer aldığı Çiğli İklim Planı Yönlendirme Kurulu’nun oluşturulmasına öncülük ettik. Kent paydaşlarımızın katkılarıyla 10 oturumdan oluşan Çiğli İklim Eylem Planı Yuvarlak Masa Toplantıları düzenledik. Bu toplantılarda; Yenilenebilir Enerji, İklim Adaleti, Ulaştırma Sektörü, Görüşler ve Yöntemler, Afet, İklim Değişikliğine Yeşil Uyum, İklim Değişikliği Sürecinde Sanayinin Dönüşümü, İklim Kriziyle Mücadele ve İzmir İklim Eylemi konularıyla ilgili atılacak adımları kararlaştırdık. Bu çalışmaların kitaplaştırılması sürecine katkı koyan Barış Doğru, Ethem Can Turhan, Selin Sayek Böke ve Ahmet Akın başta olmak üzere toplantılara katılan ve sunum yapan tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 
Tekellerden ÖTV zammına tepki: Kepenk indirdiler!
 
Bakan Nebati: Döviz kuru dengeye kavuşuyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ocak 2022 Perşembe 08:42

belediye başkanı iklim değişikliği diyor. ilçede Egekent'ten başka doğru düzgün bir yeşil örtü yeşil alan bile yok. O da 25-30 sene önce Egekentlilerin çabası ile gerçekleşti. Belediye ağaç sayısını arttıracağına ilçede mevcut var olan ağaçları söküp bozuyor. Yol çalışması adı altında yol kenarlarındaki ağaçları sökmek bozmak ne demek yahu? Yeşil fakiri ilçede iklim konulu panel yapmak. Komedisiniz. İklim diyorsanız ilçenin heryerine yeşil seferberliği yapacaksınız. Anadolu Caddesinin her iki tarafına İzmirin ana giriş yolu olduğu için Palmiyeler dikmeniz lazım. Büyükşehir heryere Palmiye dikiyor. Nedense Çiğli'ye su bile yok.

Yorumu oyla      2      3  
6 Ocak 2022 Perşembe 08:38

Belediye başkanı bıraksın bu işler. Pırıl pırıl parke yollar süperonline alt yapı vereceğim diye paramparça edildi. düzeltilse bile yamalı bohça gibi olacak. Çirkinlik. Belediye başkanı gerçekten bıraksın bu işleri. Madem alt yapı yapılacaktı. Süperonline alt yapı yapmasından sonra neden yapmadınız parke yollarımızı? Ata Sanayi metro istasyonu çıkışında sitelerin yolları 1671 sokak rezalet halde. Beton yola sallapati beton dökülmüş yarımyamalak. Bir iş böylemi yapılır? İklim değişikliğinden önce yollarımızı parçalatmayın beyefendi. Yazık.

Yorumu oyla      2      3  
YANLIŞ 5 Ocak 2022 Çarşamba 12:20

Nerde Boş İşler Varsa Uğraşın. Çiğli nin yolları , parkları tam bir köy olmuş. Uğraşılan işlere bak.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından korkutan açıklama... 'Yapıların yüzde 67'si kaçak'
Buca'da deprem ve yapı güvenliği konusu masaya yatırıldı. Türkiye’nin ...
Tugay’dan esnafa 'yanınızdayız' mesajı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, işletme ruhsatlarını elden ...
Çiğli Tramvayı’nda çalışmalar sürüyor... 2022 sonunda devrede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sürdürülebilir ulaşım ...
 
40 yılın güreşi Selçuk'ta başlıyor
40. Uluslararası Efes Selçuk Deve Güreşleri Festivali başlıyor. Deve güreşlerinin ...
İZSU'nun 2021 bilançosu: Rekor yatırım!
“Başka bir su yönetimi mümkün” vizyonu doğrultusunda kenti kuraklık ve ...
Yeni pazar yerine Menemenlilerden tam not!
Menemen Belediyesi’nin esnaf ve ilçe halkına kazandırdığı Halil Alkaya ...
 
Selçuk Meclisi'nden UNESCO planına oy birliği
Selçuk’ta 2022 yılının ilk meclis toplantısında Başkan Filiz Ceritoğlu ...
Başkan İduğ’dan çarpıcı çıkış: Bu bütçeyi yönetebilecek miyiz, emin değilim!
Bornova’da yeni yılın ilk meclisi yapıldı. Meclise Bornova Belediye Başkanı ...
Karabağlar’da çiftçilere bedava elektrik tartışması
Karabağlar Belediyesi’nin yılın ilk meclis oturumundaki gündem CHP Genel ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva