HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2021 Cuma - 09:58

CHP ve MP arasında 'denklik' tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım'ın Memleket Partisi (MP)  İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz'u kastederek kurduğu cümlelere MP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Turan Çatal'dan yanıt gecikmedi. Yıldırım'a sert sözlerle yüklenen Çatal, " Sayın Köksal Yıldırım, siz, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Sayın Cüneyt Oğuz’un dengi değilsiniz. Ben Turan Çatal, Memleket Partisi İzmir İl yönetim kurulu üyesi ve medya basın sorumlusu olarak denginizim" ifadelerini kullandı.

CHP ve MP arasında  denklik  tartışması

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi ile Memleket Partisi İzmir İl Yönetimi arasında sular durulmuyor.

İlk olarak MP İzmir İl Kongresi'nden MP Genel Başkanı Muharrem İnce'nin konuşması ile başlayan 'sen kim oluyorsun' gerilimi bu kez de partilerin il yöneticilerine sıçradı.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım'ın, Gaziemir CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz'u kastederek, "İl başkanı konuştu ve ‘iki Deniz de kokmuş’ demiş. CHP'de 3 yıl kalan birine biraz edep öneririz. Sayın İl Başkanı sana da ekmek yok buradan. Ekmek olmadığı yerde bağıracaksınız, normal. Deniz Yücel CHP Genel Başkanı’nın İzmir'deki temsilcisidir. Senin adabın edebin buna yetmiyor demek ki" ifadelerini kullanması sonrası MP'li İl Yönetim Kurulu Üyesi Turan Çatal'dan yanıt gecikmedi.

Yazılı bir açıklama yapan Çatal, Yıldırım'ın sözlerini sert bir dille eleştirirken, "CHP İzmir il Başkan yardımcısı sn. Köksal Yıldırım’ın Gaziemir danışma kurul toplantısında, edep ve adap dan bahsederek “Bir parti geçen hafta il kongresini yapmıştır.” tümcesi ile Memleket Partisi varlığını ve gelişimini göz ardı ederek küçümsemeye çalışmaktadır. Memleket Partisi, tüm demokratik oluşumu ile tabanından ve örgütünden aldığı güç ile, demokrasi bayrağını burçlara dikecektir" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına 'denk'lik üzerinden devam eden Çatal, şu ifadeleri kullandı;

"AKP’nin 19 yıllık anti demokratik ve faşizan uygulamalarına iktidarı devralarak son verecektir.  Sn. Köksal Yıldırım: Siz, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı sn. Cüneyt Oğuz’un dengi değilsiniz. Ben Turan Çatal, Memleket Partisi İzmir İl yönetim kurulu üyesi ve medya basın sorumlusu olarak denginizim. Tüm mücadelem anti faşist, anti emperyalist odaklara karşı olmuş vesiyasette 50 yıllık zaman zarfı içerisinde her türlü görevi onurumuz ile yerine getirmişimdir. İzmir’de doğmuş ve büyümüş, İzmir’in tüm kılcal damarları ve dokusunu bilen biri olarak, size sesleniyorum; Memleket Partisi olarak, Atatürk’ün kurucu değerlerini özümseyen ve savunan bizler, Bu devrimci ilkeleri sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Anti emperyalist ve anti faşist mücadele enerjimizi, karşı devrimci odaklara karşıvermeliyiz. Biz Memleket Partisi ve sevdalıları, AKP iktidar ve zulmüne son verip devlet içerisinde, güçler ayrılığının tekrar hayata geçirilmesi noktasında, demokratik mücadelemizi vermekteyiz.Basın önünde de, bu tip kısır döngü çelişkilerinin yaşanmasına asla taraftar olmayız."

İzmir’e 3 yıl önce gelip, AKP zihniyeti gibi İzmir’i dizayn etmek isteyenleri, İzmir halkı çok gördü ve gerekli cevabı her zaman vermiştir. İstenildiği an, istenildiği yerde, açık oturum ve tartışmaya fikirlerimizin gücünü yansıtmaya hazırız. Memleket Partisi İl Başkanı sn. Cüneyt Oğuz’u sanırım tanımıyorsunuz.

Tanısaydınız, bu cümleleri kullanmazdınız. Biz Memleket Partisi olarak, kısır döngü ve çelişkiler ile, zaman kaybetmiyoruz. Bizler,  ülkemizin AKP iktidarı tarafından düşürülen, anti demokratik yapılanmasını yıkıp, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar oluşturulacağı iktidarı kurma çabası, çalışması içerisindeyiz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz!

Cüneyt OĞUZ, İzmir’de doğmuş ve İzmir’de büyümüştür. Atalarıda, Atatürk’ün yanında kurtuluş mücadelesi vermiş kuvvacı’lardandır. Dedesi, belediye başkanlığı yapmış,atadan, dededen Cumhuriyetçi ve Atatürkçüdür. 

Kurtuluş ve kuruluş ilkelerine bağlı, gerçek CHP anlayışının içinde büyümüştür.

Kendisi uzun yıllar eğitim için gittiği yurt dışında kalmış, bankacılık yapmış ve 17 yıl sonra memleketine dönerek, ata partisi CHP’de siyaset yapmaya başlamıştır.

Belediyeler ile hiçbir ticari ilişkisi olmadığı gibi, gerçek bir İzmirli ve İzmir aşığıdır. 

Şimdi size soruyorum:

Siz hangi amaçla CHP’li oldunuz..?

Ankara’dan İzmir’e ne amaçla geldiniz..?

Belediyelerle nasıl bir ilişki içerisindesiniz..?

Gerçek ideoloji mi, feodal ilişkileriniz mi sizi CHP’de tutuyor.

Yoksa, rant kapısı olmasın mı?

İzmir halkı, sizin gibileri her zaman gördü ve gereğini de yaptı.

Emin olun ki, yine yapacaktır.

Kamuoyu vicdanına saygıyla duyurulur."

 
Risk haritasında kırmızı il kalmadı
 
Fransa Türkiye'yi kırmızı listeye aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli’den sahada mesaj: STK’ları seçim kapısı olmaktan çıkardık
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir Sivil Toplum Kuruluşları ...
Bornova'da CHP'nin eski ve yeni siyasileri kahvaltıda buluştu
CHP Bornova İlçe Örgütü, ilçe siyasetine damga vuran isimler için “Ahde ...
CHP Lideri İzmir'e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Bornova karıştı! Tuncay Özkan'dan iddialara sert yanıt
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın CHP ...
Balçova'da danışma kurulu günü... Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Balçova ilçe örgütünün düzenlediği Danışma ...
'Seçim' mesajı: İki kırmızı çizgimiz var...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İki kırmızı çizgimiz var. Bayrağıyla ...
 
CHP'li Kılıç afet bölgesinde
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi ile Sinop’un Ayancık ...
MYK toplantısında talimat: Baskın seçime hazır olun!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, “Baskın ...
AK Partili Kaya’dan flaş üniversite alanı iddiası: Belediye yüksek kat teklif etti
Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar’da yapılacak yeni üniversite kampüsüyle ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva