HABERLER>POLİTİKA
11 Haziran 2015 Perşembe - 14:50

CHP'nin teşekkür turunda gerginlik: Çalkaya-Yiğit tartışması

Milletvekillerinin Balçova örgütü ziyareti sonrası seçim sonuçlarını ve dolayısıyla örgütü eleştiren Milletvekili Ali Yiğit'e Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya sert tepki gösterdi.

CHP nin teşekkür turunda gerginlik: Çalkaya-Yiğit tartışması

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile CHP'den milletvekili seçilen Musa Çam, Özcan Purçu, Tacettin Bayır ve Ali Yiğit ilçe ilçe dolaşarak örgüte teşekkür etti. Balçova'da, CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın da katıldığı ziyarette milletvekilleri örgüte seçim sonuçlarını ve koalisyon formüllerini değerlendirdi. CHP Milletvekili Musa Çam, seçimlerde hem Genel Başkan, hem örgütün büyük performans gösteriğini, ama seçmenin farklı tercihlerde bulunduğunu söyledi. CHP örgütünün seçimlerde barajı geçmesi için HDP'ye oy verilmesi yönünde bir kampanya veya el altından çalışma yapmadığını, ancak CHP üyesi böyle kişiler varsa parti suçu işlemiş olduklarını belirten Çam, "Seçmenin sağduyusu, sol duyusu, ülkeye ve siyasete olan farklı anlayışla HDP'ye oy vermiş olması bizim irademizin dışındadır" dedi.


 
ÇAM: BÜYÜK KONUŞMAMAK GEREKİR
Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kuramaması durumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görevin verileceğini belirten Çam, "276'yı bulmadan hükümet kurma şansımız yok. 1977 seçimlerinde 13 milletvekili transferiyle hükümet kurmuştuk. 18 ay dayandık. Oyumuz düştü, 5 milletvekili için yapılan yenileme seçimini 5-0 kaybettik. Hükümetten istifa ettik. 1991 yılında da DYP-SHP koalisoynu kurulmuştu. Koalisyonlar bizim işimize yaramıyor. Bizi eritiyor. Cumhuriyet'i, çok partili sistemi kuran parti olarak koalisyon kurmamız gerekiyorsa gereğini yaparız, ama AKP'yle koalisyon içimize sinmiyor. Kişisel olarak doğru bulmuyorum. Ama büyük lokma yiyip büyük konuşmamak gerekir. Hayatın neyi dayatacağını hep birlikte göreceğiz. Ama AKP'siz, şaibeleri, yolsuzlukları ortaya çıkartan, yargılayan bir koalisyon kurabilirsek, bu Türkiye'nin hayrınadır. Nasıl olacağını bilmediğim CHP, MHP, HDP'nin içinde olacağı restorasyon hükümeti alternatifi var. Böyle bir hükümet 1-2 yıllık programını yapar HSYK, Anayasa, Danıştay, Yargıtay, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu dahil olmak üzere değişikler yaparak 2 yıl içinde seçime gidebilir" dedi.
 


PURÇU: ORTAK OLMAYA DEĞİL HESAP SORMAYA GİDİYORUZ
Türkiye'nin ilk Roman kökenli milletvekili seçilen Özcan Purçu, İzmir örgütünün çok iyi çalıştığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla 31 il gezdiğini, İzmir gibi çalışanın olmadığını söyledi. Purçu, "İktidar olmak istiyorsak çok çalışmalıyız. AKP'den hesap sormazsam şerefsiz olayım. O Meclis'i onlara dar etmezsek ordan buralara gelmeyelim. Onlarla ortak olmaya değil, hesap sormaya gidiyoruz. O dört bakan yargılanacak" dedi.
 
BAYIR: SANDIK CHP-MHP-HDP KOALİSYONU MESAJI VERDİ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, seçimden önce "uzun adamı diktatör yapmayacağız" ve "CHP'yi tek başına iktidar yapacağız" sözü verdiklerini, ancak sadece birini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın, hükümet olanaklarıyla mücadele ettiklerini belirten Bayır, yarışın adaletsiz olduğunu söyledi. Bayır, "Buna rağmen AKP yüzde 10 oy kaybetti. AKP bundan sonra dikiş tutmaz. İçinden Cumhurbaşkanı çıkan siyasi parti çöküyor. Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlıkları'nın ardandan partileri çöktü. Şimdi Tayyip Erdoğan Cumhurbakanı oldu. Partisi çöküyor" dedi.
 
Bayır, CHP'nin yaptığı çalışmalarla aslında oyunu yüzde 25'lerden yüzde 29-30'lara taşıdıklarını ama HDP'nin barajı aşmaması durumunda AKP'nin tek başına iktidar olacağı söyleminin partiden oy kaymasına neden olduğunu söyledi. Bayır sandığın "Ey CHP sana bir görev veriyorum. Diğer partilere de omuz atıyorum. Birlikte bir koalisyon kur" mesajı verdiğini söyledi.
 
YİĞİT: KOALİSYON DIŞINDA KALMAYI ÖNERDİ
CHP milletvekili seçilen Ali Yiğit, iş aleminin, Avrupa'nın AK Parti ve CHP koalisyonundan bahsettiğini, ancak CHP örgütünden bu formüle tepki olduğunu söyledi. AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında yaşananlar dikkate alındığında bir koalisyonun çok kolay olmadığını belirten Yiğit, "Eğer, o dört eski bakan yüce divana gider, geceyarısı çıkan torba yasalar kaldırılır, bizim seçim bildirgemizdeki sözler tutulur ve uzun adam yerinde oturup ülkeye karışmazsa belki ortaklık olur. Tüm bunlara rağmen bile içimiz rahat değil. En doğrusu bizim koalisyon dışında kalmamazdır. Dört yıl sonra seçimlerde hesap sorarız" dedi. Yiğit, CHP'den barajı aşması için HDP'ye verilen oylarda ise dozun kaçırıldığını, barajı geçmeye yeten oyun üzerindeki 3 puanlık oyun CHP'de kalması gerektiğini söyledi. Ali Yiğit konuşmasında Balçova'daki seçim sonuçlarıyla ilgili tepki çeken sözler söyledi. Yiğit, Balçova'dan daha fazla oy beklediklerini belirterek "Yakışmadı" dedi. Yiğit, bu sözlerle ilçe örgütünü eleştirdi
 


ÇALKAYA İLE YİĞİT TARTIŞMASI
Milletvekillerinin konuşmasının ardında ziyaret tamamlandı. Toplantının bitmesinin ardından Balçova'daki seçim sonuçlarını ve dolayısıyla örgütü eleştiren Milletvekili Ali Yiğit'e Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya sert tepki gösterdi.



Çalkaya, "Oylar düşmüş, nerede düştü? 2011 seçimlerine göre oyumuz arttı. İlçe kongresine yatırım yapacağım diye uğraşıyorsun. Bu sözleri hangi hakla söylüyorsun" diye bağırdı. Çalkaya'ya hak veren bazı partililer de tepki gösterirken, Yiğit'e de destek verenler oldu. Yiğit ise "Belediye başkanı olarak sözlerimi niye üzerine alınıyorsun" dedi. Araya İl Başkanı Bedri Serter'in girmesi ve Çalkaya'nın ilçe binasında ayrılmasıyla gerginlik sona erdi. Çalkaya, daha sonra yaptığı açıklamada CHP'nin başarılı olduğu ilk 5 ilçe arasında olduklarını, tartışmanın aile içinde yaşandığını, siyasette zaman zaman küçük tartışmalar yaşanabildiğini söyledi. (dha)

 
Aliağa’da festival gibi açılış töreni
 
Ali Rıza Ertan ödülleri sahiplerini buldu
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERCÜMENT ŞAHİN 12 Haziran 2015 Cuma 12:50

süleyman kardeşim işini iyi yapıyorsun

Yorumu oyla      15      9  
metin 12 Haziran 2015 Cuma 11:27

Süleymanı kardeşim CHP örgütünü tanımıyorsan boşuna konuşma ali yiğit ilçe başkanlığı,il yöneticiliği,merkez ilçe yöneticiliği ypmış biridir.1987 yılında 4. sıra vekil adayımızdır.Çalkayay 10 yıl önce partiye üye olmu biridir.dünkü olaydada Ali YİĞİT kesin haklıdır...

Yorumu oyla      17      13  
12 Haziran 2015 Cuma 09:32

yıllardır Chp örgütü şu toplum önünde kavga etme huyundan bir türlü kurtulamadı , İç kavgalarınızı toplum önünde yapmayın..

Yorumu oyla      19      6  
Süleymanı 12 Haziran 2015 Cuma 08:19

Bu yeni milletvekili Yiğit yerini bilsin Çalkaya kendisinden çok daha büyük bir isimdir. İzmirli kendisini tanır ve sever...sadece Balçovalılar değil yani...yeni vekil Yiğit i ise kimse tanımaz...örgütle de doğru dürüst bir alakası yoktur...daha yeni çıktı meydane lütfen yerini bilsin...

Yorumu oyla      23      20  
Aslan 12 Haziran 2015 Cuma 08:12

Yiyin birbirinizi bi 50 sene daha iktidara gelemessiniz bu ülke sizin yüzünüzden hırzızlara teslim edildi daha hükümet kurulmadan birbirinize girdiniz bile size oy veren insanların emeğine yazık

Yorumu oyla      20      9  
pelin 12 Haziran 2015 Cuma 07:53

maaşallahhh hdp destekli chp şimdiden başladılar....

Yorumu oyla      12      10  
İZMİRLİ 11 Haziran 2015 Perşembe 22:39

terbiye almamışşş

Yorumu oyla      14      7  
yiğit 11 Haziran 2015 Perşembe 20:35

ali yiğit chp ilçe örgütünü eleştiriyor ilçe başkanı yerine belediye başkanı kızıyor acaba chp ilçe başkanlığı belediye başkanlığına mi bağlı ?

Yorumu oyla      36      13  
osman anıl 11 Haziran 2015 Perşembe 18:45

Aklın yolu birdir.Her şey çok yeni sayın yeni vekillerimiz mağazalarını alsın ve geniş kapsamlı bir durum değerlendirmesi yapılarak kurulacak koalisyon hükümetinin ülkemiz için vatandaşın huzuru refahi için yapacak bir türkiye hakkındaki fikir ve görüşler için yani milli mutabakatin şartlarını çok iyi analiz yaparak sadece iktidar olmak için olmayıp halkın ulusun ortak menfeatleri için olmalıdır.saygilar .

Yorumu oyla      21      9  
purcu'ya 11 Haziran 2015 Perşembe 18:41

Ayrıca seviye cok düşük..Olur olmaz. Olmalı olmamalı ayrı konu. Ama ortada bir akp-chp koalisyon ihtimal varken; akpden hesap sormazsam serefsiz olayım demek; akp chp koalisyon olursa ya serefsiz olacağım ya da istifa edeceğim anlamına gelir..Ayrıca sayın purcu, 3 milyon oy getireceğim dedi. 6 milyon ile %13 alınıyorsa 3 milyon ile %6.5 lazım. ama bırakın yükselmeyi oylar düştü...

Yorumu oyla      29      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de seçim tartışması: Serter Yüksel’e ne yanıt verdi?
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir'de 2011 genel seçimine kıyasla ...
Flaş! Kılıçdaroğlu’ndan koalisyon açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkes bilsin ki verdiğimiz sözleri hayata ...
Ve Erdoğan 3 gün sonra konuştu: Herkes egolarını...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek 4. ...
 
MHP’de teşkilata konuşma yasağı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları ve milletvekillerine ...
Liderlerin ‘kayıt demeden önceki’ halleri
TRT’de propagandalarını yapan parti liderlerinin kamera arkası görüntüleri yayınlandı.
Flaş! Davutoğlu: AK Partisiz siyaset imkansız
Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, seçim ...
 
AK Parti’den ‘bilet’ tepkisi: Kocaoğlu 25 sene geriye götürdü
ESHOT’un sistem krizindeki mağduriyeti gidermek için yaptığı geçici çözüm ...
AK Parti’de yönetici ve gazetecilere flaş yasak!
AK Parti önünde parti yöneticilerine gazetecilerin soru sormasına yasak kararı getirildi.
Anadolu Partisi yola devam edecek!
CHP'den ayrılıp Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan, yüzde 0.06 ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva