HABERLER>POLİTİKA
18 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:23

CHP'li Torun Menderes'ten Soylu'ya yüklendi: FETÖ taktiğini bırakın!

Menderes Belediyesi'nde gerçekleşen başkanvekilliği seçiminin ardından açıklamalarda bulunan  CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendiği açıklamasında "FETÖ taktiklerine başvuruyorlar ama artık FETÖ taktiklerini bıraksınlar. Bu milletin karnı artık onların taktiklerine boş, asla prim vermiyor" diye konuştu.

CHP li Torun Menderes ten Soylu ya yüklendi: FETÖ taktiğini bırakın!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Menderes Belediye Başkanıyken “rüşvet ve yolsuzluk” iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mustafa Kayalar’ın yerine geçecek başkanvekili için seçim yapıldı. Seçim sonucunda CHP grubunun adayı Erkan Özkan belediye başkanvekili seçildi.

Seçimin ardından belediye binası önünde açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Ben en başta bütün meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok onurlu bir davranışta bulundular ve Menderes halkının oyuna sahip çıktılar. Tabiî ki İl Başkanıma, Büyükşehir Belediye Başkanıma, İlçe Başkanıma, İlçe Örgütümüze ve milletvekillerime de çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu süreci büyük bir duyarlıkla şeffaf bir şekilde süreci yönettiler ve bugün o salondan Menderes halkının iradesini çaldırmadık. Herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

TORUN: BU SON ÇIRPINIŞLARINIZ GELİYOR GELMEKTE OLAN
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen Torun, "Şunun da bilinmesini istiyorum. Kendisini İçişleri Bakanı zanneten zata sesleniyorum: Bu tür olaylarla bizi korkutamazsın, indiremezsin. Milletin iradesini çalamazsın, çaldırmayız. Yargıyı pas ederek kendini yargı yerine koyanları yarın o yargı kantarında tartarlar ve bugün yaptığınız bu haksızlığı ve hukuksuzluğu yarın yargı karşısında hesabını verirsiniz. ‘Milli irade’ dediniz. Milli irade dediğiniz zaman artık milli iradeyi çalmaya başladınız. Buna asla izin vermeyeceğiz. Ne Menderesli izin verecek ne de bir başka yerde izin verilecek. Bu böyle bilinsin. Kaybedeceksiniz! Kaybediyorsunuz! Bu son çırpınışlarınız ve geliyor gelmekte olan. Halkın iktidarında halk iradesine her zaman saygı göstereceğiz. Menderes halkına hayırlı uğurlu olsun. Ama şunu bilin ki burada yaşanan haksızlıktır, hukuksuzluktur ve yargı kararı olmadan İçişleri Bakanı’nın keyfi bir uygulamasıdır. Elbette bir gün bunun da mutlaka karşılığı olur. Biz şunu söylüyoruz; adaletten sapmayacağız ama hakkımıza da her yerde arayacağız." ifadelerini kullandı.

FETÖ TAKTİKLERİNE BAŞVURUYORLAR
Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, başkanvekili seçiminde Cumhur İttifakı’nın CHP’den istifa eden Mustafa Akın’a oy vermesinin sorulması üzerine, “FETÖ taktiklerine başvuruyorlar ama artık FETÖ taktiklerini bıraksınlar. Bu milletin karnı artık onların taktiklerine boş, asla prim vermiyor. Onlar ayak oyunu peşinde ama biz de onların ayak oyununa gelecek kimse yok” dedi.

YÜCEL: CHP ONURUNA YAKIŞIR!
CHP'de fire olmadığına dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Belediye Başkan Vekili olarak Erkan Özkan arkadaşımız seçilmiştir. Üçüncü turda. CHP’li meclis üyelerimizin fire vermeksizin verdikleri oylarla seçilmiştir. Menderes’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimiz CHP’li olmanın onuruna, şerefine, haysiyetine uygun bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Tüm meclis üyelerimize, örgütümüze ve Menderesliler’e teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.

SOYER: MECLİS ÜYELERİMİZ MENDERES'E SAHİP ÇIKTI!
‘Menderes bizimdir bizim kalacak’ sloganlarıyla açıklaması zaman zaman kesintiye uğrayan İZmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, "CHP’li meclis üyelerimiz Menderes’e sahip çıkmıştır. Hiç fire vermedik. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi Menderes Belediyesi’nin sonuna kadar yanında. Yapmamız gereken ne kadar hizmet varsa sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu

ÖZKAN: KAYALAR DÖNENE KADAR GÖREVE DEVAM EDECEĞİZ
Yaşadıkları hislerin bir sevinç olmadığını ifade eden Erkan Özkan, "Sayın Genel Başkan Yardımcımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize beni tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Bu bir sevinç değil; sonuçta mağduriyetten dolayı bu duruma geldik. Hayırlısı ile en yakın zamanda başkanımızın davası sonuçlanır ve kendisi görevine iade edilir. O göreve gelene kadar biz görevimize devam edeceğiz." dedi.

KAYALAR'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM
Başvekili seçimi başlamadan önce Cumhur İttifakı üyelerinin itirazı sonucu yaşanan gerginliğin ardından meclis salonundan çıkarılan Mustafa Kayalar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Birlik ve beraberlik içerisinde Menderesimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Her şey Menderes için!" ifadelerini kullandı. Kayalar'ın paylaşımında kullandığı fotoğrafta kendisi dahil tüm meclis üyerinin el ele olması da dikkatlerden kaçmadı.

 
Göçük altında kalmıştı... Yaşam savaşını kaybetti!
 
Aydın Büyükşehir'den yaz temizliği!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 19 Temmuz 2022 Salı 11:38

Hizmet nasıl olacaktır? Genel merkez yöneticileri il başkanı ve ekibi büyük bir zafere imza attılar,her türlü uygunsuz işler halının altına süpürgeyle süpürdükçe inşallah başka bir şey çıkmaz,il başkanı delegelerin bir çoğunun oyunu almadan tek aday olduğu için seçildi,ondan sonra da iktidara yürümek sözde olur yazacak bir şey yok değmez...

Yorumu oyla      4      3  
izmir 19 Temmuz 2022 Salı 09:51

hangi hizmet. rozete oy verilmesi izmir ve ilçelerini geriye götürüyor

Yorumu oyla      4      3  
aykırı 19 Temmuz 2022 Salı 08:12

Bu meclis üyeleri neyin kutlamasını yapıyor? Anlayabişlen varmı? Vah menderes vah

Yorumu oyla      8      3  
Genel Merkeze Soru 18 Temmuz 2022 Pazartesi 19:37

Menemen Urla Menderes buralara secilen kisilerin referansi kim hesap sorulmayacak mi? Şu sectiginiz milletvekilleri ne yapar nereden cikardiniz Akp yi elestirirken hic kendinize donup bakmaz misiniz? Belediyelerde donen adaletsizligin sorusturmalari neden kapatiliyor? Kurumu zarara ugratan kisiler neden hala gorevde neden hesap sormuyorsunuz? İktidara gelince yeni Akp siz mi olacaksiniz ? Merakla bekliyoruz..

Yorumu oyla      8      3  
Ovalı 18 Temmuz 2022 Pazartesi 17:26

Pışkın rezıllık

Yorumu oyla      11      3  
Düz Partili 18 Temmuz 2022 Pazartesi 16:59

Sayın genel başkan yardımcısı,partinin müfettişleri yok mu? Öncellikle bunları inceleyin ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler,neden başka belediye başkanlarına kumpas kurulmuyor? Ondan sonra siz yüzde yetmiş dört ile belediye başkanlığını iki dönem kazanan belediye başkanını aday göstermediniz,gösterdiğiniz aday daha sonrasında FTÖ terör örgütü ile iltisakli diyerek görevden alındı,bu belediye neresi derseniz bilmeyenler için Istanbul Beşiktaş belediyesi,işte böyle bir durum,iktidarın Dodurga seçimlerini kutladığı kutlayın Özdere de çok güzel balık lokantaları yiyin için eğlenin bu esnada yazlık yerleşim yerlerinde evlerde ilâve inşaatlar almış başını gidiyor ne kontrol var ne de inceleme herkes kafasına göre takılıyor en azından onları görürsünüz...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Günde sekiz saat mesaiyi eleştirmemiz lazım'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den mesai saatleriyle ilgili ...
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyum
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyum atanmasına karar verdi.
Kabine toplanıyor... KYK düzenlemesi masada
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. Toplantının ...
 
CHP'li Beko: Asbest bombasını getirmeyeceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ‘asbest bombası’ olarak NAe Sao Paulo ...
Çiller'den ekonomi iddiasına yalanlama
Eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ekonominin dümeninde Çiller var" haberlerini ...
CHP Lideri'nden Erdoğan'a: Yine tutuştun!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilerin KYK borçlarıyla ilgili ...
 
Menderes'te kritik dönemeç... Ya Ekicioğlu ya Özkan!
Yarın yapılacak başkanvekilliği seçimi öncesi CHP İl Başkanı Deniz Yücel, ...
CHP'li Bakan'dan 'ölüm gemisi'ne: Ülkemizde istemiyoruz!
Asbestli olduğu iddia edilen “NAe São Paulo” isimli uçak gemisinin sökülmek ...
Erdoğan Macron ile tahıl koridorunu görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva