HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2021 Çarşamba - 11:41

CHP'li Torun'dan afet sonrası İzmir mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürürken Başkan Tunç Soyer, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur sel mağdurlarını ziyaret etti. Selden etkilenen ailelere ve esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Soyer, "Çektiğiniz acıyı içimizde hissediyoruz. Derdinize derman olmak için buradayız" dedi.

CHP li Torun dan afet sonrası İzmir mesaisi

Soyer ve Torun önce evleri sular altında kaldığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otele yerleştirilen Konak Lale Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Otelde kalan 7 aileye İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tüm desteğin verileceğini belirten Başkan Soyer, "Hiç kimseye lütuf yapılmıyor. Devlet, belediye dediğimiz kurum her vatandaşın insanca yaşaması için ne gerekiyorsa yapmakla yükümlüdür. Bir yılda alınan yağışın beşte birini bir günde alıyorsanız bu afettir. Bu afet kimilerinin canını daha çok yakıyor kimi daha uzakta kalıyor. Bu afet kentteki bütün derelerin taşmasına yol açtı. İzmir tarihinde böyle bir şey yaşamadı. Hem metropol hem ilçelerdeki dereler taştı. Ama bu afet bizi mazur göstermez. 'Napalım, afet oldu' diyecek durum yok.  Tam tersine madem afet var bize düşen sorumluluk daha fazla büyüyor. Bizim eksiğim iz farklı bir şey ama sizin sorunlarınıza sahip çıkmak bizim asli vazifemiz. Biz sadece sorumluluğumuzun gereğini yapmak istiyoruz. Bunun için buradayız" diye konuştu.



Bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak
Başkan Soyer selden zarar gören ailelerinin hayatını iyileştirene kadar gerekeni yapacaklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Sizin acınızı paylaşmaya geldik. Bundan sonra da birlikte olacağız. 7 ailenin tamamıyla tek tek oturup ne gerekiyorsa yapacağız. Ev eşyanızdan başınızı sokacak yere kadar biz yerine getireceğiz. Bu felaketin mağduru olarak sizlere sahip çıkmak bizim vazifemiz. Daha dünün yarası çok taze. Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız burada ailelerin ihtiyaçlarını tespit edecek ve bir rapor hazırlayacak. Hızla yaraları saracağız. Ben bunun için varım. Bir hafta on gün içinde bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak. Gerekirse bu sorunu bir daha yaşamamanız için size başka yer bulacağız. Sizin sorununuz neyse çözeceğiz."
Başkan Soyer, yaşadıkları sıkıntılardan dolayı psiko-sosyal destek talebinde bulanan ailelere de destek vereceklerini belirtti.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "Belediye başkanımız ve ekibi konuya hakimler. Önemli olan can. Eksiklikler giderilir, yapılması gerekenler yapılır ve bu kötü günler geride kalır" dedi.



Güzelyalı esnafını ziyaret etti
Başkan Soyer, otelde kalan selzede ailelerin ziyaretinin ardından Güzelyalı'ya giderek Poligon Deresi'nin taşması sonucu evleri ve işyerleri zarar gören yurttaşları ziyaret etti. Ziyarete CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ednan Arslan, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, genel sekreter yardımcıları Eser Atak, Ertuğrul Tugay, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan katıldı. Esnafı tek tek gezerek sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyen Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanlarında olduğunu, ekiplerin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü, ihtiyacı olan tüm esnafa ve yurttaşa gereken desteğin verileceğini belirtti.

Menderes'te afetten etkilenen bölgeye ziyaret
Sel felaketini yerinde gözlemleyen CHP Heyeti, sel sularından en fazla etkilenen Menderes İlçesi’ne ziyarette bulundu. Ekip, Menderes’in Çatalca, Yeniköy, Küner ve Altıntepe Mahalleri’ndeki hasarları yerinde gözlemledi. Her noktada Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin görev başında olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkılan köprüleri yeniden yapıp köylülerin yanında olacaklarını belirtti.

'Kimseyi çaresiz bırakmayacağız'
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilçede hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü, yaraların sarılacağını söyleyen Soyer, "Dün yaşadığımız tahribatı, yurttaşlarımızın mağduriyetini görmek için Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanımız Seyit Torun bizimle beraber. Bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Sabah ağır hasarların yaşandığı Güzelyalı ve Göztepe'de esnaf ve yurttaşlarımızla bir araya geldik. İki can kaybının yaşandığı bölgede Menderes'de selin ne kadar büyük bir zarar verdiğini yerinde gördük. Yurttaşlarımızı dinleyip, neler yapabileceğimize bakıyoruz. Hiç kimseyi bu büyük felaket karşısında çaresiz, yalnız bırakmayacağız.  Hiç kimsenin mağduriyetine seyirci kalmayacağız. Bu zararları gidermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüzün yettiği kadar vatan daşlarımızın yanında olacağız. Bu büyük felaketin yaralarını birlikte saracağız" dedi.

Eksiklikler gideriliyor
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Burada konuştuğumuz köylülerimiz yüz yıldır böyle bir afet yaşamadıklarını belirttiler. Afet dün yaşanmış olmasına rağmen bugün sahada gezdiğimizde büyük aksaklıkların giderildiğini, yaraların sarılmaya başlandığını gördüm.  Başkanımızın da ifade ettiği gibi burada yaşanan mağduriyet en kısa sürede giderilecektir.  Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle birlikte hasar tespitleri yapıyorlar.  En kısa sürede mağduriyetin giderileceğine inanıyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Allah böyle bir felaketi bir daha vermesin. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız" dedi.
 

 
2021'in en sert dönemleri!
 
Muğla'dan İzmir'e yardım eli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşı olan MHP'li vekil koronavirüse yakalandı
14 Ocak'ta Covid-19 aşısı yaptırdığını açıklayan MHP Gaziantep Milletvekili ...
Erdoğan'dan trafik güvenliği genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ...
MHP’li Kalyoncu’dan 12 maddelik ‘yağış’ önerisi
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, yağışların felakete dönüşmemesi ...
 
AK Parti’den geçmiş olsun ziyareti
AK Parti İzmir; yaşanan sel felaketiyle birlikte sahaya indi. İzmir Milletvekilleri ...
Gelecek Partisi İzmir'de 'istifa' depremi! Bir ilçe başkanı daha gitti
Gelecek Partisi’nin Aliağa ve Menemen ilçe başkanlarının ardından Karabağlar ...
Sarıgül'den 'ittifak' açıklaması: İlk turda doğru bulmuyoruz
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Biz ilk ...
 
İYİ Parti'den hükümet ve Anayasa eleştirisi
İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Anayasa değişikliği, sistemi de doğrudan ...
'Yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır'
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa çağrısına ...
Selden polemik! AK Parti’nin eleştirilerine CHP'den yanıt
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Cemal Bekle'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva