HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2021 Pazartesi - 14:00

CHP’li Sındır Vali Köşger’e çıkıştı: Dosyaları al, Ankara'ya git!

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır son dönemde kent ve belediyelerle ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e çağrıda bulundu. Sındır, “ Sayın vali dosyaları eline alsın İzmir’e yapılmayan yatırımların takibi için Ankara’ya gitsin” dedi.

CHP’li Sındır Vali Köşger’e çıkıştı: Dosyaları al, Ankara ya git!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeler ve kente yönelik çalışmalar hakkında son zamanlarda açıklamalarıyla dikkat çeken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e yanıt geldi. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır valinin Ankara’ya giderek İzmir’e sözleri verilen fakat yapılmayan yatırımları takip etmesini istedi.

SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Prof. Dr. Sındır, “Vali kentin valisidir. Bu kentte her şey doğru ve düzgün gitsin, merkezi yönetim doğru işler yapsın, yerel yönetimler, büyükşehir belediyesi doğru işler yapsın bunları gözetmek mülki idare amirinin görevidir. Sayın Vali’nin de böyle olması gerekir, bununla ilgili bir çaba içerisinde olması gerekir. Ben isterdim ki, 2021 Yatırım Programı’nda yapılmayan yatırımları eline dosyalarıyla alıp Ankara’ya gitsin. Gitsin bakanlığa, gitsin Tarım ve Orman Bakanlığı’na ‘sulama projelerini niye yapmıyorsunuz’ desin. Karaburun’da İçme Suyu Projesi var. Çeşme Kara Reis Barajı ve Salman Barajı’nı sorsun. Desin ki, ‘Yarımadanın su sorunu var şu projeyi bir an evvel bitirin’ desin. Proje uzatıldıkça uzatılıyor. Bunları takip etsin” dedi.

PROJELERİ SORSUN!
Vali Köşger için, “İnşallah bunları söylüyordur ama kamuoyuna yansıyan haberler öyle değil” diyen Prof. Dr. Sındır,  “Eğer iline sahip çıkmak istiyorsa Sayın Vali, dosyaları Ankara’da yetkili makamlarla paylaşsın. Zaten şunu demiş Sayın Vali;  bir itiraf aslında nasıl demiş ben ona da şaşırdım. Burada diyor ki; “Merkezi idarece hayata geçirilen 505 projenin 11’ i tamamlanmıştır…” Şimdi  505’te 11 güzel, başarı mı? Bu projelerin 254’ünün çalışmaları devam ederken, devam eden çalışmalar dediği de 1000 liralık ödenekle adı var ama kendi devam etmeyen projelerdir. Yine açıklamasında, ‘40 proje ise ihale aşamasındadır. Çeşitli nedenlerle 200 projeye ilişkin çalışmalara başlanılamamıştır’ diyor. Ayrıca, ‘İzmir’de 2021 yılında 5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak’ diyor.  5 milyarı ben 2021 yılı yatırım programında göremedim. Burada yok o 5 milyar. Sonrasında ‘merkezi idare kuruluşlarımıza ait projeler için 3.4 milyar lira harcama yapılmış. 2021 yılında ise 2.1 milyar lira ödenek tahsis edilmiştir’ ifadelerini kullanmış. Bunları nereden çıkarmış ben görmek istiyorum. İzmir Ankara Hızlı Tren Projesi’ni ki bu proje sadece İzmir için yapılmıyor, başka illerden geçiyor. Yatırım miktarından çıkarttığınızda İzmir’e ayrılan kaynak miktarı 500 milyon TL’dir. Ama merkezi yönetimin öbür taraftan İzmir’in, yerel yönetimlerin bir sürü sorununda da bahsediyor. Vali Bey diyor ki; ‘merkezi yönetim bir gayret içerisinde ama yerel yönetimlerde bir hareket yok...’ Uyarı yapıyor yerel yönetimlere. O uyarıyı, kamu yatırım programındaki 1000 lira ödenek ayrılan, ‘ödenek ayırmıyorum’ denen projeler için öncelikli hale getirilmesi ve yatırım programında ödenek tahsisiyle bir an evvel yapmasını beklerdim. Çıkıp, ‘35 İzmir 35 Proje ne oldu’ desin Sayın Cumhurbaşkanı’na…. Sonra da ‘Sayın bakanım burada verilen sözlerde yapılmayanlar var bir an evvel yapalım’ desin. Tabi 35 İzmir 35 Proje’ye göre demez, bu siyaset. Ama yatırım programındaki projelere tek tek ödenek ayrılmamış, az ödenek ayrılmış, süresi ötelenmiş bu yatırımların... ‘Ulaşım sorunu var’ diyor Sayın Vali, o zaman gidin verin. Halkapınar-Otogar hattının ödenek ayrılmasını ve bu yıl içerisinde o hattın ne olacağını takip edin. Büyükşehir de bilsin ve istasyonlarını yapsın. Metro işleri var, ihaleye çıkacak nereye istasyon yapacağını bilmiyor Büyükşehir. Projesi, güzergahı daha doğru dürüst ortada yok. Bergama-Aliağa arasındaki İZBAN hakkında baskı kursun. Bir an evvel yapılsın. İzmir kentinin en önemli banliyö ve kent ulaşımında, ulaşımı rahatlatacak en önemli projeleri bunlanrdır. Merkezi yönetim yatımları takip etsin” ifadelerini kullandı. 

 
Orman yangınına neden olan kişiye büyük tazminat
 
CHP İzmir'de vekiller sahaya iniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Avcı’dan o iddialara yalanlama: Benim mekânım bile içkili!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın AK Parti'ye yönelik ...
CHP'li Serter’den 'Deniz Hıyarı' çıkışı: Talanı neden engellemediniz?
İzmir Milletvekili Bedri Serter, son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan ...
İnce rozet takmıştı… Eski CHP'liler geçiş nedenlerini açıkladı
Memleket Partisi (MP) Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir'de partisinin ...
 
MP’ye transfer olan Tahir Şahin: Son dakikaya kadar bir umut bekledim!
CHP'den ihraç edildikten iki yıl sonra Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde ...
CHP’li Polat’tan o sektörler için kanun teklifi: SGK prim borçları ve vergi borçları ertelensin!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, salgın nedeniyle 14 aydır ...
CHP'li Kılıç'tan deprem mağdurları için çağrı: Talepler karşılansın!
 CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan Paris'e ziyaret
Dışişler bakanı Çavuşoğlu, Fransız L'Opinion gazetesinde yayımlanan yazısında, ...
Meral Akşener: Millet İttifakı tek aday çıkarmalı
İYİ Parti lideri Akşener, Millet İttifakı'nın seçimlerde tek aday, HDP'nin ...
DEVA İzmir'de iki ilçenin daha yönetimi belirlendi
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, İzmir’de Bayraklı ve Tire ilçe başkanları ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva