HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2021 Pazartesi - 11:08

MP’ye transfer olan Tahir Şahin: Son dakikaya kadar bir umut bekledim!

CHP'den ihraç edildikten iki yıl sonra Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde siyaset yapmaya başlayan Menemen'in eski Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Belediyenin AK Parti'ye kaptırılmasından sonra Genel Başkana, Genel Başkan yardımcısına, İl Başkanına gittim, partiye dönmem konusunda olumlu düşüncelerinin olduğunu hissettim ama 'Yaz bir dilekçe, PM'de görüşelim' diyen çıkmadı. Yapacak bir şey bırakmadılar ve Memleket Partisi'ne geçtim" açıklamasında bulundu.

MP’ye transfer olan Tahir Şahin: Son dakikaya kadar bir umut bekledim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 1999-2019 yılları arasında aralıksız 4 dönem, 20 yıl Menemen Belediye Başkanlığı yapan CHP'li Tahir Şahin, geçtiğimiz cumartesi günü yakasına Memleket Partisi rozeti taktı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Şahin'in yakasına rozeti takmasıyla birlikte, tecrübeli siyasetçi, siyasetin gündemine oturdu. Tahir Şahin, neden Memleket Partisi'ni tercih ettiğini, bu süreçte neler yaşadığını, ilerisi için siyasi beklentisinin olup olmadığını, Egedesonsöz'e anlattı.

- İNCE ROZET TAKMIŞTI… ESKİ CHP'LİLER GEÇİŞ NEDENLERİNİ AÇIKLADI

KILIÇDAROĞLU'NA, BU ÇOCUKLA YOLA ÇIKMAYIN, DİYE UYARDIM
CHP'den ihraç edildikten sonra, yakın dostu Mustafa Sarıgül'ün, Türkiye Değişim Partisi'ne katılma çağrısına cevap vermeyen, "Bir süre siyaset yapmayacağım, dinleneceğim, süreci gözlemleyeceğim" diyen Tahir Şahin, 2019 yerel seçimlerinde CHP'den gösterilmemesiyle başlayan  süreci anlattı. "20 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra benim tekrar aday gösterilmem veya gösterilmemem önemli değildi. Bunu doğal karşılardım" dedi ve şunları söyledi:

"Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da bu konudaki düşüncelerimi iletmiştim. Beni aday göstermeyin ama bu çocukla olmaz, dedim. Bu çocukla yola çıkarsanız, vebal olur. Ben bu vebalin altına girmem, dedim, girmedim de. Bu vebal de size kalır efemdim, dedim. Adayı değiştirin, dedim, değiştirmediler.  Sonuçta Menemen'in hali ortada… Belediye başkanı tutuklandı. 18 ayda kendini tutuklatan bir belediye başkanı olarak bir ilki başardı. Hem partisini rezil etti, hem genel başkanını rezil etti"

BENDEN YARDIM İSTESELERDİ, BELEDİYE AK PARTİ'YE GEÇMEZDİ
"Menemen'de meclis üyesi tablosu Millet İttifakı'ndaydı, skoru 15-15'e getirip kuraya bıraktılar işi. Birinci kurada CHP'nin adayı Deniz Karakurt hanımefendi çıkmıştı. O kuranın nasıl olması gerektiğini bile bilmeyen bir anlayış gördüm orada. O süreci çok kötü yönettiler ve ısrarla, benden yardım istememekte direndiler. Sizin Menemen'de 20 yıllık emeğiniz var, ne düşünüyorsunuz, ne yapalım, diyen olmadı. Toplu iğne başı kadar destek istemediler. Benden birazcık yardım isteselerdi, ben o oylamayı, 18'e 12 şeklinde bitirtir, seçimi kazanırdık. Başkan vekilliği de AK Parti'ye geçmezdi"

CHP'YE DÖNMEK İÇİN GENEL MERKEZE GİTTİM, AMA...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve İl Başkanı Deniz Yücel ile ayrı ayrı görüştüğünü anlatan Tahir Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu süreçleri değerlendirdikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gittim. CHP'ye dönme umudum vardı. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İl Başkanı Deniz Yücel ile de görüştüm. Genel başkan yardımcısının, partiye dönmem konusunda olumlu düşüncesi olduğunu hissettim. Çok sıcak davrandı. Aradan onca zaman geçti, hala hiç kimseden, 'Yaz bir dilekçe, Parti Meclisi'ne getirelim bu konuyu, seni partiye döndürelim' diyen çıkmadı. Hiç kimseden, herhangi bir işaret almadım. Son dakikaya kadar bir umut bekledim, ama olmadı. Ben de İl başkanını Yücel'i, Genel Başkan Yardımcısı Salıcı'yı aradım, 'Hakkınızı helal edin, ben yolumu çizdim' dedim. Memleket Partisi saflarında yerimi aldım"

SARIGÜL İÇİN: DOSTLUK BAŞKA, MEMLEKET BAŞKA!
Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül ile dostluğu bilinen Tahir Şahin, "Neden Sarıgül ile birlikte değilsiniz, neden Muharrem İnce'nin partisini tercih ettiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"En çok içimi acıtan, 20 yıl çocuğunuz gibi gördüğünüz bir belediyeyi AK Parti'ye kaptırmak oldu. Sağ bir ilçeyi, sosyal demokrat bir ilçeye dönüştürdük. AK Parti'ye Menemen'i teslim etmek, beni çok üzdü. Belediye kaybedildi. Bunu hiçbir sosyal demokrat kimliğe sahip kimse kabul edemez. Mustafa Sarıgül ile çok güzel dostluklarım oluşmuştu. Halen devam ediyor. Sarıgül'e de aynı şekilde, hakkını helal et, ben yolumu çizdim, dedim. Kardeşimsin, yolun açık olsun, karşılığını verdi. Evet dostuz ama dostluk başka, memleket başka."

BANA CHP’DE SİYASET YAPMA ŞANSI BIRAKMADILAR
AK Parti'nin oy kaybettiğini, buna karşın CHP'nin oylarının artmadığını belirten Tahir Şahin, "AK Parti bu kadar oy kaybederken, CHP'nin oyu neden artmıyor? Memlekette bu kadar mağdur insan varken, CHP'nin oyu neden yükselmiyor? İnsanlar bir alternatif arıyor. Memlekette görülen ne kadar aksilik varsa, çözümü nasıl olacaksa, bunların hepsini Muharrem İnce çok iyi biliyor. Bende her zaman memleket meselesi ağır basmıştır. Benim iki ailem var, derdim; Menemen ve ailem. Yeni ailem Memleket Partisi… Kurtarıcının Memleket Partisi olduğunu gördüm. İnce'de o vizyonu gördüm. Her liderin bir hatası vardır. Muharrem İnce'nin de hataları olmuştur. Onun hataları, milyonda bir konuşulabilecek hatalardır"

Neden Muharrem İnce'nin partisini tercih ettiği konusunda Tahir Şahin, şu bilgileri aktardı: "İşsizin sorununu çözemiyorsan, emekçinin sorununu çözemiyorsan, esnafın sorununu çözemiyorsan, oy oranını artıramıyorsan, ideolojide, söylemlerde ciddi bir sıkıntı var demektir.  Nezaket üslubunu gördüm Muharrem Bey'de. Bende de aynı üslup var. Giderken bile il başkanına, genel başkanına, teşekkür ediyorsam, bu hareketim ciddi bir nezakettir. Siyasi nezaketi ön plana çıkaracağız. Bana artık CHP'de siyaset yapma şansı bırakmadılar. Benim yerime başkası olsaydı, bir sene önce bir başka partiye geçerdi. Ben iki sene bekledim. Söylemlerimde, iddialarımda yüzde 100 haklı çıkmışım. Evet sen haklı çıktın Tahir, deyip beni çağırmaları gerekirdi"

İHRAÇ EDİLİRKEN BİLE GEREKLİ UYARILARDA BULUNDUM
2019 Haziran ayında disiplin kurulunda ifade verirken yaşadıklarını da anlatan Tahir Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tutuklu başkan beni şikayet etmiş, Disiplin Kurulu benim ifademi alıyor. Orada aynen şöyle dedim: ‘Beni partiden atacağınıza, belediye başkanını atın. Yoksa daha büyük işler açacak başınıza. Ondan sonra, Tahir Şahin uyarmadı, demeyin’ dedim. Bu sözlerimi bitirdim, tutanağın altına imzamı attım. Üç disiplin kurulu üyesi arkadaş da o ifadenin altına imza attı. Belge arşivde duruyor"

HERKESLE KONUŞTUM, MEMLEKET PARTİSİ'NE ONAY VERDİLER
Menemen'de birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarının tavrının nasıl olduğu yönündeki soruya Tahir Şahin'den şu yanıt geldi:

"Memleket Partisi'ne geçme kararı vermek hiç de kolay olmadı elbette. Bu kararı verirken, 20 yıldır birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarım vardı yanımda. Çok insanla konuştum, vatandaşlarımızla konuştum. Başkan sen neredeysen, biz ordayız dediler. 10 kişiden 9'u böyle dedi. Tercihimin Muharrem İnce olduğunu söylediğimde, bu oran 10'da 10 oldu. Tabanın, sokağın sesini dinlemek gerekir. Sonuçta Muharrem Bey ile fikirlerimiz, karakterlerimiz, anlayışımız uyuşuyor"

CHP’DEN AYRILDIM AMA İLKELERİNDEN AYRILMADIM
Bundan sonraki siyasi hayatının nasıl olacağını da anlatan Tahir Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yerel seçimlerden önce genel seçimler olacak. Bu çok önemli… İlkelerimiz net. Olmazsa olmazımız Atatürk'tür. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. İzmir'in tüm ilçelerinde çok çalışacağız. Ben, Menemen'deki arkadaşlarım, buna hazırız. İl başkanımız, yöneticilerimiz buna hazır. İlçe başkanlarımız da hazır. Ben bu yola çıkarken, bir yerlerde aktif siyaset yapayım diye çıkmadım. Memleketin hayrını, bu çizgide gördüğüm için Memleket Partisi'nde olmak istedim. Bende aidiyet duygusu çok fazladır. 2019 aday adaylığı döneminde bir cümle kurmuştum, ‘CHP'li doğdum, CHP'li öleceğim’ demiştim. O sıfatı elinizden alıyorlarsa, geri vermiyorlarsa, yapacak bir şey bırakmıyorlarsa, söylenecek söz kalmamış demektir. CHP'den ayrıldım ama ilkelerinden ayrılmadım. O ilkelerden ayrılmak mümkün mü? O ilkeleri, bugünkü toplumun şartlarında nasıl geliştirebiliriz? İşte aramızdaki fark bu. Tahir Şahin, ne Menemen belediye başkanlığını düşünüyor, ne büyükşehiri, ne de milletvekilliğini. Tahir Şahin, sadece memleket hayrına, Memleket Partisi'nde çalışacak"

 
Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı
 
İnce rozet takmıştı… Eski CHP'liler geçiş nedenlerini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Biz bu filmi görmüştük 7 Haziran 2021 Pazartesi 13:01

"Küskünlerin" ayrılıp, başka partiden aday olup, bazı ilçeleri altın tepside sunup, sonra tekrar partiye dönmek istemeleri daha dün gibi. Bu yeni parti oy alırsa CHP tabanından oy alır, bu kime yarar? İnce, partin seni aday göstermiş ama 10 milyon fark yemişsin, seçim gecesi ortadan kaybolmuşsun, sonrası malum. Kaybedenler bırakmadığı için AKP 20 senedir iktidar, bu kafayla bir 20 yıl daha kalır. Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'nun aday olup, ülkeyi yönetmek gibi bir istekleri yok. Garip bir durum.

Yorumu oyla      5      4  
Vedat Saygın 7 Haziran 2021 Pazartesi 12:48

Tahir Bey beni tanırsın. Sana daha önce Sarıgül'e girerken de girme dedim ama dinelemdim. Orada ömrün 5-6 ayı geçmez

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan o sektörler için kanun teklifi: SGK prim borçları ve vergi borçları ertelensin!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, salgın nedeniyle 14 aydır ...
CHP'li Kılıç'tan deprem mağdurları için çağrı: Talepler karşılansın!
 CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Paris'e ziyaret
Dışişler bakanı Çavuşoğlu, Fransız L'Opinion gazetesinde yayımlanan yazısında, ...
 
Meral Akşener: Millet İttifakı tek aday çıkarmalı
İYİ Parti lideri Akşener, Millet İttifakı'nın seçimlerde tek aday, HDP'nin ...
DEVA İzmir'de iki ilçenin daha yönetimi belirlendi
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, İzmir’de Bayraklı ve Tire ilçe başkanları ...
Akşener: Peker AK Parti'nin aile meselesi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.
 
Kasapoğlu: Sandıkları birer birer patlatacağız
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır’ın, kendi ...
Anayasa Mahkemesi'nden iki siyasi parti için karar
Anayasa Mahkemesi, Esnaf ve Çiftçi Partisi ile Genç Anadolu Partisi'nin ...
İnce rozeti bizzat taktı… Tahir Şahin, Memleket Partisi’ne geçti
Menemen’de CHP’den 4 dönem belediye başkanlığı yapmasının ardından son ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva