HABERLER>POLİTİKA
7 Haziran 2021 Pazartesi - 13:08

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Avcı’dan o iddialara yalanlama: Benim mekânım bile içkili!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın AK Parti'ye yönelik kullandığı 'içki iddiaları ile karalamak istiyorlar' sözlerine yanıt veren AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, " Alakası bile yok. Benim mekânım bile içkili. Bunun içki ile ne alakası var? Bu hedef saptırmaktır" dedi. Avcı ayrıca, " Nereden çıkmış AK Parti'nin içkili mekan yapılacak diye itiraz ettiği? Eğer AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı'nın böyle bir ifadesi varsa ben bu işi bırakırım! Hemen yarın görevimi bırakırım" diye konuştu.

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Avcı’dan o iddialara yalanlama: Benim mekânım bile içkili!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Eğlenhoca Mahallesi’nde yapılan meydan düzenlemesinde, AK Partili isimlerin “eski mezarlığın üzerine eğlence alanı inşa edildiği”, “ölülere saygısızlık yapıldığı”, “ortaya insan iskeletlerinin saçıldığı” iddiaları tartışmalara neden olmuştu.

Karaburun Belediye Başkanı iddialar ile ilgili 'AK Parti’li arkadaşların iddia ettiği gibi içki içip eğlenilecek bir projeyi ne düşündük ne de ifade ettik. Karşı çıktıkları ve engellemek istedikleri her projeyi ‘içki’ iddiaları ile karalama çabalarından da bıkıp usanmış durumdayız' ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gazetemize konuşan AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, iddiaları kesin bir dille yalanladı.

MEZARLIK KONUSUNDA KARAR VERECEK BEN DEĞİLİM
AK Parti ilçe başkanı olarak kendilerinin resmi bir itirazının olmadığını, sadece köylülerin itirazları konusunda açıklamalarda bulunduklarını belirten AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, "Orada vatandaşların verdiği dilekçeler var. Bölgede mezarlık olup olmadığı yönündeki kararı verecek kişi zaten ben değilim, oradaki köylüler alanda mezarlık olduğunu, atalarının orada kemikleri olduğunu belirtiyor. Zaten bunlar resmi işler, benim karar vereceğim bir şey değil yani. Ben sadece köylülerin böyle bir itirazı olduğunu ve bunun için savcılığa gittiklerini öğrenince görevim olan şeyi yaparak konunun üzerine gittim. Bizim de incelemelerimiz sonrası gördük ki alanda eski mezarlar mevcut ve zaten görevi orada Valilik ele aldı. Ancak nedense burada yerel yönetim tarafından 'AK Parti ilçe başkanı istemiyor' algısı yarattılar. Ancak böyle bir şey söz konusu değil.  Burada 17-18 kişinin imzalı dilekçesi var savcılıkta. Bizim de araştırmamız sonucunda tarihi mezarların olduğunu gördük ve bizde yönetime 'madem bir şey yapacaksınız bari oradaki mezarları taşıyın' çağrısında bulunmuştuk. Ancak onlar bize inatla 'burada mezar yok, onlar hayvan kemikleri' dediler" diye konuştu.

BENİM MEKÂNIM BİLE İÇKİLİ
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın AK Parti'ye yönelik söylediği  'Karşı çıktıkları ve engellemek istedikleri her projeyi ‘içki’ iddiaları ile karalama çabalarından da bıkıp usanmış durumdayız' sözlerini de değerlendiren Avcı, "Alakası bile yok. Benim mekânım bile içkili. Bunun içki ile ne alakası var? Bu hedef saptırmaktır. Çalışmaları ben mi durdurdum? Valilik kararı olan bir durum bu... Biz burada AK Parti'yi temsil eden bir siyasi irade olarak görevimi yapmak ve vatandaşların itirazlarının üzerine gitmek zorundayım. Vatandaş böyle bir  itiraz da bulunmuşsa ben bunu nasıl kulak arkası ederim?  Geçtiğimiz sene Karaburun Belediyesi Meclisi'nde ben kendisine 'Sizin hayır demenizle, hayır olmuyor… Orada bir mezar varsa ve kemikler de varsa  insanların tarihinin üstüne bir alan yapılamaz. Biz size engel olmuyor, ancak bir şey yapmadan önce bari mezarları taşıyın' dedim. Orası yaşanan bir deprem ile yıkılıyor ve köy şu anki yerine taşınıyor. Köy oraya taşındığında zaten orası mezarlıkmış. Köylülerin söylediği ve işin enteresan olan kısmı ise köyde bulunan caminin yanında bir tuvalet var, o tuvaletin altında dahil 2 mezar olduğu söyleniyor. Böyle bir şey var ve bunun neyini inkâr ediyorlar?" diye sordu.

ERDOĞAN İDDİASINI İSPATLAMAK ZORUNDADIR
Konunun kendisine gelmesine şaşırdığını belirten Avcı, "Bir insan haksız olduğunda kendine çıkar yer bulmak zorunda kalır. Bizim daha bu zaman kadar içki ile ilgili söylediğimiz tek bir şeyi söyleyemezler. Ancak bu nasıl bir zihniyettir anlayamadık. Sayın Erdoğan bunu söylüyorsa bunu ispatlamak zorundadır.  Ben sadece geçmişimize sahip çıkalım dedim. Benim bunları AK Parti İlçe Başkanı olarak söylememe bile gerek yok. Orada köylü vatandaşlarımız ile oturup konuşurlarsa zaten her şeyi söylerler. Konu neden dönüp dolaşıp bana geliyor?" diye konuştu.

BENİM BÖYLE BİR İFADEM VARSA YARIN İŞİ BIRAKIRIM
'İçki' konusunda hiçbir söylemi olmadığını dile getiren Avcı, "Ben İlkay hanıma 'eğer Karaburun için yapılacak bir şey varsa, beni çağırın yanınıza, zaten ben sizden önce koşarım Karaburun'un menfaatleri için' dedim. Her zaman da bu çağrımı tekrarlıyorum. Ancak İlkay Hanım bunu yapmıyor. Sadece hep onun dedikleri doğru. Bu bakış açısının değişmesi lazım. Bizim Meclis'te her verdiğimize hayır diyorlar. Yıllardır siyaset yaparım ben böyle bir anlayış görmedim. Nereden çıkmış AK Parti'nin içkili mekan yapılacak diye itiraz ettiği? Eğer AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı'nın böyle bir ifadesi varsa ben bu işi bırakırım! Hemen yarın görevimi bırakırım!" diye konuştu.

İTİRAZLAR VARSA NASIL SUSARIM?
Tartışmaların farklı alanlara çekildiğine dikkat çeken Avcu, "Bu siyasi bir durum değil. Ben bir şey diyorum 'Hayır Adem bey orada mezar yok' deniliyor. Burada itiraz varsa ben nasıl susayım? Ben bakış açılarını ve olayları başka bir yere çekme düşüncelerini anlayamıyorum. Burada bir mezar varsa gerçektir. Şimdi gelsinler onlara orada kemikleri gösteririm. Yerin yarım metre altında duruyor"

KONU ARAP BASININA DAHİ ÇIKTI
Köylülerin itirazlarına kadar kendilerinin de oradaki mezardan haberi olmadığının altını çizen Avcı, "İlkay hanım çıkıp açıklasın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı bir tane dilekçe vermiş mi? Dilekçeyi veren köylü. Ben dilekçeyi görünce hatta mezar olduğunu ben bile bilmiyordum dedim ve şaşırdım. Ancak gidince alana gördüm. İş makineleri kepçeyi vurunca insan kafataslarını parçalamış, bunların boy boy fotoğrafları medyada mevcut. Arap basınına bile çıktı bu haberler. Kendisinin bir köylü grubu var ve onlarla birlikte hareket ediyor. Ben oraya gidip köylülerle, yaşlı vatandaşlar ile konuşuyorum…  Dün gittiğimde bir hanımefendi vardı ve benim büyük dedemin mezarı orada dedi bize. İşi başka yere çekmek hoş değil. Burada tüm ilçe başkanlarını bir araya çağırıp ortak bir fikir yapması lazımdı" dedi.

 
Torbalı'da kurslar kaldığı yerden tekrar başlıyor
 
HSK'da görev dağılımı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter’den 'Deniz Hıyarı' çıkışı: Talanı neden engellemediniz?
İzmir Milletvekili Bedri Serter, son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan ...
İnce rozet takmıştı… Eski CHP'liler geçiş nedenlerini açıkladı
Memleket Partisi (MP) Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir'de partisinin ...
MP’ye transfer olan Tahir Şahin: Son dakikaya kadar bir umut bekledim!
CHP'den ihraç edildikten iki yıl sonra Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde ...
 
CHP’li Polat’tan o sektörler için kanun teklifi: SGK prim borçları ve vergi borçları ertelensin!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, salgın nedeniyle 14 aydır ...
CHP'li Kılıç'tan deprem mağdurları için çağrı: Talepler karşılansın!
 CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Paris'e ziyaret
Dışişler bakanı Çavuşoğlu, Fransız L'Opinion gazetesinde yayımlanan yazısında, ...
 
Meral Akşener: Millet İttifakı tek aday çıkarmalı
İYİ Parti lideri Akşener, Millet İttifakı'nın seçimlerde tek aday, HDP'nin ...
DEVA İzmir'de iki ilçenin daha yönetimi belirlendi
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, İzmir’de Bayraklı ve Tire ilçe başkanları ...
Akşener: Peker AK Parti'nin aile meselesi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva