HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2022 Perşembe - 13:28

CHP'li Serter, Suruç, Ankara Garı ve İstiklal'i hatırlattı: İzmir'e operasyon çektiler!

Spor Toto 1. Lig kapsamında Pazar günü oynanan Göztepe – Altay maçının ardından yaşanan saha olaylarından sonra toplamda 20 kişi tutuklandı. Yaşanan saha olaylarını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "2015 yılında İzmir İl Başkanıydım. Seçimler olup iptal edilmiş sonra seçim tekrarlanmıştı. O aradaki olayları asla unutamıyorum, o bombaların patlamasını, Ankara Garı’nı, Suruç Katliamını… O senaryo sanki geri geldi. İstiklal’de yaşanan patlama ve sonrasında bu saha olayları. İzmir’i karıştırmak için yapılan operasyon” ifadelerini kullandı.

CHP li Serter, Suruç, Ankara Garı ve İstiklal i hatırlattı: İzmir e operasyon çektiler!

EGEDESONSÖZ – Spor Toto 1.Lig’de Pazar günü İzmir’de oynanan Göztepe – Altay maçında terör olayları yaşandı. Saha içinde yaşanan olaylardan sonra Emniyet’in yaptığı operasyonlarla birlikte mahkemeye çıkarılan 20 kişi tutuklandı. Sahada yaşanan olayları SONSÖZ TV’de değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Yaşanan olayların İzmir’e yakışmadığını belirten Serter, o gün sahada olduğunu belirterek yaşananların Altay, Göztepe ve İzmir’e yapılmış bir operasyon olduğunu söyledi. Serter, “Pazar günü inanılmaz acı bir geceydi. Tarihinde görülmemiş bir kumpas oldu. Öğleden sonra haberim oldu Altaylı taraftarların stada gireceği ile ilgili. Güvenlik sağlamsa ve Vali onay vermişse bir mani yok. Yöneticiler diyor ki ‘böyle bir olayı bilseydik biz bile gelmezdik stada’ diyor Altaylı yöneticiler. Altay, İzmir ve Göztepe’ye yapılmış bir operasyon. Böyle bir terörist hareket İzmir’e yakışmıyor. Bu iki takım birbirine hiç böyle değil ki. Altay - Göztepe düşmanlığı çoktan bitmişti. Maçta izliyordum inanılmaz olaylarla karşılaştık. Ambulans sahaya daldı. Terörist çıktı kaleciye vurdu” ifadelerini kullandı.

‘2015 YILINDAKİ SENARYO GERİ GELDİ’
Maç öncesi ve maç esnasında güvenliğin yüksek olduğunu belirten Serter, İstiklal’de yaşanan bombalı saldırının ardından maçta yaşananları iptal edilen seçimler olan Haziran 2015 sonrasında yaşanan bombalı saldırılara benzetti. O dönemde İzmir İl Başkanı olduğunu belirten Serter maç olaylarından sonra; 10 Ekim’de Ankara Garı’nda, 20 Temmuz’da Suruç’ta yaşanan patlamaları hatırladığını söyledi. Serter, maçta yaşananları İzmir’i karıştırmak için yapılan bir operasyon olduğunu belirterek, “Bunların bir senaryosunun olması lazım güvenlik güçleri tarafından. O gün sahaya inebilirdi o seyirciler. Kafa göz girebilecek seyirciler var. İnsanlar ezilip ölebilirdi. Güvenlik çok iyiydi girinceye kadar. Güzelbahçe’den geldim. Üçkuyular’da stada girene kadar güvenlik vardı. Ambulanslarla içeriye sokmuşlar. Takımlarımızı bu hale sokan kimdir? Bunun kaynağı neresi? 19 kişi içeri girdi, nereden ve kimden yönlendirilmiş bunlar? 2015 yılında İzmir İl Başkanıydım. Seçimler olup iptal edilmiş sonra seçim tekrarlanmıştı. O aradaki olayları asla unutamıyorum, o bombaların patlamasını, Ankara Garı’nı, Suruç Katliamını… O senaryo sanki geri geldi. İstiklal’de yaşanan patlama ve sonrasında bu saha olayları. İzmir’i karıştırmak için yapılan operasyon. İzmir huzur ve özgürlük kenti. Bu kenti kıskananlar, bu kenti nasıl karıştırırız diye uğraşanlar olduğuna inanmaya başladım. Bilsem ortaya çıkaracağım. Bunların arkasında kim var araştırıyorum” dedi.

‘AKŞAMINDA VALİ İLE GÖRÜŞTÜM, ‘ATİLA VEKİLİNİZ ONAYLADI’ DEDİ’
Maçtan önce deplasman yasağı uygulanmış ve sonrasında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yasağı kaldırdığını duyurmuştu. Serter, maçta yaşananların ardından Vali Köşger ile telefonla görüştüğünü belirtti. Deplasman yasağı ile ilgili Köşger’in kararını değiştirmesini soran Serter’e Köşger, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’i kast ederek, ‘Vekiliniz Atila Bey de onayladı’ ifadelerini kullandığını söyledi. Serter, Vali ile ilgili gerçekleştirdiği görüşmeye dair şunları söyledi:

Pazar akşamı Vali Beyle görüştüm. Sokaklara atmış kendini adamcağız. Böyle bir olayla karşılaşacağını tahmin etmedi. Görüştüm telefonda. İzmir’de bir provokasyon var. İzmir’de bu kulüpler kardeş. Sükunueti sağlamakla ilgili bir mesaj yayınladım. Bizim onu yapmamız lazım. Vali Bey’i arayıp sordum. ‘Öğlen Karşıyaka - Göztepe kadın voleybol takımının maçında deplasman seyircileri alınmazken neden burada bin tane insan alındı’ dedim. ‘Bir karar verdik, sizin vekiliniz Atila Bey de onayladı’ dedi. Bana da sorsalar ben de onaylarım. Burası İzmir, gelsin onlar da seyretsin bir aşama kaydedelim. Özellikle Altay – Göztepe’den başlayan İzmir bağını sergileyelim diye onay verilebilir. Her zaman bize mi soruyorsun bir karar almakta? Böyle bir kumpasa denk geleceğimizi hiç düşünmezdim. Artık yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Sadece maçlarda olacak bir şey değil ki. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye’de şu seçimlere kadar çok oyun oynanacak gibi.

 
CHP'li Beko sordu: Kayıt dışı çalışan kaç maden var?
 
İzmir’de şiddete karşı tepki!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 1 Aralık 2022 Perşembe 14:45

Sayın vekilim birde bu Gaziemir belediyesinde çalışan emekçi ve işçi arkadaşlara YAPILMAYAN Maaş zammı konusunu gündeme getirseniz keşke.. İşçi ve emekçi düşmanı başkan yüzünden çalışanlar çok ama çok mağdur.. Lütfen tüm İzmir Milletvekilleri olarak bu konunun takipçisi olunuz saygılar

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko sordu: Kayıt dışı çalışan kaç maden var?
TBMM Bartın Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonunda konuşan CHP İzmir ...
CHP'li Bayır'dan 'İYİ Parti' çıkışı: Artık uyarılma zamanları geldi!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP'li Purçu Türkiye'nin borç haritasını çıkardı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında; ...
 
CHP'li Sertel'den 'iktidar' mesajı: İlk 100 günde sigara fabrikası açılacak!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarının ...
Çavuşoğlu'ndan NATO'ya terör çağrısı!
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Romanya’nın başkenti Bükreş’te ...
'TTB çalışması tamamlandı, Erdoğan'a sunulacak'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği'ne yönelik çalışmanın ...
 
İzmir siyasetinde ‘afet’ tartışması… CHP’li Sertel ile AK Partili Kaya karşı karşıya!
117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 30 Ekim Depremi ile ilgili ...
Rozeti Kılıçdaroğlu taktı... İstifa etti, CHP'ye geçti!
AK Parti’den geçtiğimiz seçimlerde Karşıyaka Belediye Meclis üyeliğine ...
Çavuşoğlu'ndan ABD'nin harekat açıklamasına yanıt
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva