HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2022 Perşembe - 15:02

CHP'li Serter’den yatırım tepkisi: İzmirli ‘Neden?’ diye soruyor!

TBMM’nin gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, AK Parti hükümetinin İzmir’e yatırım yapmadığını söyleyerek eleştirdi. Serter ayrıca bu yapılmayan proje ve yatırımlar sebebiyle İzmirli’nin hükümete ‘neden’ diye sorduğunu belirtti.

CHP li Serter’den yatırım tepkisi: İzmirli ‘Neden?’ diye soruyor!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alarak İzmir’in sorunları üzerine konuştu.

Mecliste kürsüye çıkan Serter, AK Parti hükümetinin İzmir’e yatırım yapmadığını söyleyerek, ‘Bir kente şaşı bile değil kör bakan zihniyet’ ifadeleriyle hükümete yüklendi. Serter, konuşmasında; İzmir’in Gediz’den su alamadığını, son Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘35 proje’ vaadinin yerine getirilmediğini, Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesi’nin 15 yıldır yapılmadığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışı merkezli istediği kredilere hükümetin imza atmadığını ve İzmir’in verdiği vergilere rağmen hak ettiğini almadığını söyledi. Serter ayrıca, yapılmayan bu yatırımlar karşısında İzmirler’in ‘neden’ diye sorduğunu belirtti.

CHP’li vekil Serter’in mecliste yaptığı konuşma şu şekilde:

İzmir’in sorunları üzerine söz aldım. Toprağına çomak diksen meyve, zeytin ağacı fışkıran, körfezinde çipura, levrek, kaya balıkları, yunus balıklarının yüzdüğü, tarihi kimliği 8500 yıla dayanan ve kazmayı vurduğunuz her yerden tarih fışkıran, Cenevizliler’den beri liman kenti ve Ege’nin ticaret merkezi olan, yaşayanların hangi kentte gelirlerse gelsinler kendilerini kısa bir süre içerisinde parçası hissettiği, tüm dünyada ve Türkiye’de yaşayan vatandaşların gıpta ile baktığı ve herkesin ister turist olarak geldiği, isterse yerleştiği… Kendine münhasır, huzurlu, özgür, sosyal ve demokrat bir kent İzmir.

SİYASİ ŞOVLARINIZ BİR İŞE YARAMADI!
20 yıldır iktidar olan AKP zihniyetinin oy alamadığı ve başarılı olamadığı için böylesi bir kente şaşı bile değil kör bakan zihniyetini hatırlatmak için çıktım bu kürsüye. İzmirliler AKP’nin baktığı her yeri oy ve beton olarak gördüklerini bildikleri için yaşadıkları tüm engellere göğüs gererek, kendi yağımızda kavruluruz diyerek; dayatmalara karşı koyup itaat etmeyi kabul etmeyerek son 20 yıldır yapılan seçimlerde AKP zihniyetine paye vermemişlerdir ve bugün gelinen noktada ülkenin birleştirici gücü olan CHP’ye karşı her türlü iftiraya rağmen AKP’ye karşı dimdik durmaya devam etmedikler. Eyy iktidar, Samos depremi sonrasında yaşadığımız kayıplar ve gerçekleşen hasarlar sonrasında her yaptığı işte olduğu gibi depremi de siyasete alet ettiniz. Betona dayalı politikalarınıza mahkum ettiğiniz ve depremde evleri orta ve ağır hasar gören bina sahiplerini düşürdüğünüz durumun sonucu ne olduğu diye soruyor İzmirli. Ben söyleyeyim: Siyasi şovlarınız bir işe yaramadı. İzmir’de size inanan da kalmadı.

'BU YAPILANLAR ALLAH'IN REFAHI DEĞİL!'
‘Yıllardır Gediz’den geleceğini söylediğiniz su ne oldu, yine mi sorumlusu CHP oldu?’ diye soruyor İzmirli. ‘2014 seçimlerinde son Başbakan Binali Yıldırım, sözünü verdiği 35 projenin sonucu ne oldu?’ diye soruyor İzmirli. ’15 yıldır 1 km ray döşeyemediğiniz, 15 yılda dört defa ihale düzenlediğiniz Ankara – İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi’nin bugüne kadar boşa giden on milyonlarca lira ne oldu?’ diye soruyor İzmirli. ‘Merkezi hükümete yılda 100 milyar 700 milyon TL vergimi ödüyorum, bu ödediğim vergilerin karşılığında bana bu gelirin 1,78’i hibe gibi gönderiliyor, neden?’ diye soruyor İzmirli. İşin Öz Türkçesi ‘merkezi hükümete 10 veriyorum 1 alabiliyorum, 9’u nereye gidiyor’ diye soruyor İzmirli. Türkiye’nin umudu olan bir şehrin geleceğine, yaşayan insanlarına ‘bu yapılanlar Allah’ın refahı değil. Günahtır ve sizin de ayıbınızdır, unutmayacağız’ diyor İzmirli. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi başına tedarik ettiği ve kentin beklediği yatırımlara temel olacak yurt dışı kredilerine neden AKP imza atmıyor’ diye soruyor İzmirli. Duyumlara göre; ‘2018 yılında kapalı kapılar ardında yapılan ikinci çevre yolu ihalesi neden saklanmaktadır? Nereden geçeceği, nereye biteceği, hangi adımlarında tarihi eserlerin çıktığı ve kaça mal olacağı, açıkça belirlenmeyen ihalenin kimlere verildiğini’ soruyor İzmirli. ‘8 yıldır şehrin tepesinde şehir hastanesi denilen heyula bina şehir efsanesine döndü, neden açılmıyor’ diye soruyor İzmirli. Daha nice irili ufaklı işlerin birilerinin masasında bekliyor Ankara’da, ‘neden’ diye soruyor İzmirli. Mesela limanların kapasitelerinin arttırılması, tarıma dönük yatırımların acilen gündeme alınması gibi. Mesela İzmirliler’in kesilen vergilerle bir daha yaşamak istemediğimiz yangınlarda ‘uçak niye almıyoruz’ diye soruyor İzmirli. Mesela yıllardır bekleyen tarım ve endüstri OSB’lerin kurulması gibi, İzmirli soruyor, ‘bunlar neden olmuyor’ diye.

İZMİR'DE DOĞAN GÜNEŞ, İZMİR'İ ÇOK DAHA GÜZEL AYDINLATACAK!
Zannetmeyin ki AKP zihniyeti tarafından yapılması engellenen veya kapalı kapılar ardında yandaşa peşkeş çekilen projeler, İzmirliler’in oylarıyla iktidar olan CHP’ye fatura edilecek, hepsi size dönecektir. İzmir’in kime oy verdiği de milletin gerçek hizmetkarlarının ortaya koyduğu hizmetler de ortada. Demokrasinin kalesi İzmir’de yaşayan bütün İzmirli dostlarım, her şey İzmir’in hak ettiği gibi kentimize yakışan şekliyle de çözüyoruz. Belediyelerimizin bütün engellemelere rağmen gerçekleştirdiği ve yurttaşlarımızın hizmetlerine sunduğu projeler, yapmamız gereken işlerimizdir. 3 gün önce temeli atılan ve tarihi bir yatırım Buca Metrosu gibi. İzmir için attığımız her adım boynumuzun borcudur. İktidarımız çok yakında, az kaldı. İzmir’de doğan güneş, İzmir’i çok daha güzel aydınlatacak, Türkiye’ye baharı getirecek. İktidarımız yakın, heyecanımız yüksek. Geliyor gelmekte dolan.

 
Başkan Oran eleştirilere yanıt verdi: Burada bir rant varsa…
 
CHP'li Beko: TÜİK işsizlik rakamlarında gerçekleri yansıtmıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taner 17 Şubat 2022 Perşembe 17:28

Yahu o kadar problemden bahsetmiş vekilim bi İnciraltı imarına değinmemiş.Asıl problemin anası bu.Neden her yıl termal turizmden milyarlarca lira kazanabileceğimiz bir alan plansız hala diye hiç mi sormaz insan hükümete.Neden?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Faiz, döviz ve enflasyon prangalarını kıracağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye yönelik mesajlar verdi. "Vatandaşlarımızı ...
CHP İzmirli kadınlar Medeni Kanun'a sahip çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından, Türk Medeni Kanunu’nu ...
CHP'li Sertel’den 'daha fazla engelli çalıştırılsın' çağrısı
Mecliste Devlet Malzeme Ofisi’nin bütçesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında ...
 
CHP'li Purçu, iki önemli ismi Romanlarla buluşturdu
Romanlara yakınlığı ile bilinen usta oyuncu Müjdat Gezen, her zaman adaletten, ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a elektrik faturası tepkisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye ...
Kesin ihracı isteniyordu… Kurul kararını verdi!
Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Disiplin Kurulu, CHP ...
 
DEVA'lı Gürcan hakkındaki iddianame kabul edildi!
DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan'ın 'Siyasal ve askeri casusluk' ...
Rusya: Ukrayna'ya saldırmayacağız
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, ...
MHP, 2023 hazırlıklarına Bayraklı'dan başlıyor!
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla bütün Türkiye’yi kapsayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva