HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2022 Cuma - 09:49

CHP’li Serter’den ‘EYT’ bakışı: İş insanı olarak karşıyım, siyasetçi olarak destekliyorum!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili gelinen sürece değindi. Verilecek tazminatlar sebebiyle işverenlere yük bineceğini ve hükümetin yapacağı desteğin çok kritik olduğunu belirten Serter, süreç ile ilgili olarak “Odaların açıklamalarına katılıyorum iş insanı olarak. Siyasetçi olarak katılamıyorum. Çok uzun süredir bekleyenler var, bekleyenlerin mağduriyetleri var. Bu mağduriyetler EYT ile giderilebilir. Ben de erken emekliliğe karşıyım. 50’sinde bile emekli olunmaması lazım” diyerek EYT’ye olan bakışını anlattı.

CHP’li Serter’den ‘EYT’ bakışı: İş insanı olarak karşıyım, siyasetçi olarak destekliyorum!

EGEDESONSÖZ – Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili süreçte sona gelindi. Önümüzdeki günlerde mecliste görüşülmesi beklenen yasa tasarısı ile birlikte EYT sorunu çözülecek. EYT ile ilgili işveren odaları yaptıkları açıklamalarda, EYT’nin sıkıntı yaşatacağını söyledi.

SONSÖZ TV ekranlarında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Gazeteci Fatih Yapar’ın konu ile ilgili sorularını yanıtladı.

İş dünyasının EYT’nin sıkıntı yaşatacağı ve mesleki birikimlerinin zirvesinde olan kişilerin emekliliğinden dolayı iş gücü kaybına sebep olunacağı açıklamalarının ardından Serter, iş insanı kimliği olarak odaların açıklamalarına katıldığını ancak siyasetçi kimliği olarak bu açıklamaya katılmadığını dile getirdi. EYT’nin bu süreçte çıkmasının mecbur olduğunu ifade eden Serter, “Odaların açıklamalarına katılıyorum iş insanı olarak. Siyasetçi olarak katılamıyorum. Çok uzun süredir bekleyenler var, bekleyenlerin mağduriyetleri var. Bu mağduriyetler EYT ile giderilebilir. Ben de erken emekliliğe karşıyım. 50’sinde bile emekli olunmaması lazım. Emeklilik insanın işinde körelmesi demek. İnsanlar kendilerini köreltiyorlar. Çok verimli dönemlerinde o hizmetlerini şirketine, devletine, halkına hizmet verebileceği noktada emekli olmak hoş bir şey değil. Bu süreçte EYT’yi çıkarmak mecburiyeti var. Çıkartmazlarsa biz çıkartacaktık zaten. Bu balon çok şişti, biraz söndürmemiz lazım ki tekrar havalansın. Bunun olması doğru” dedi.

‘İŞLETMELER TAZMİNAT KONUSUNDA SIKINTI YAŞAYACAK’
İşletmelerin EYT sonrasında özellikle tazminat noktasında sıkıntı yaşayacağını dile getiren Serter, “İş insanı olarak yanlış görüyorum. Sıkıntı olacak işletmeler için. Tazminat davaları olacak. İşletmeler ayakta zor duruyor bir de bu çıkacak. Elektrik paralarını zor ödüyorlar. Bir de bu çıkacak başlarına. Krediler durmuş vaziyette. Faizler yüksek. Burada hükümetin operasyonla kaç emekli olacak yer varsa işletmelere destek vermesi lazım. İşletmenin tazminat olarak ödeyeceği tutar kadar kredi açması lazım hükümetin” ifadelerini kullandı.

‘BEN BAKAN OLSAM…’
Hükümetin işletmelere bu süreçte mutlaka destek vermesi gerektiğini belirten Serter, “İş insanı olarak bakınca iş insanı olan arkadaşlarım çok zorluk çekiyorlar. Kıdem tazminatı konusunda çok zorlanıyorlar. Yoksa EYT’den emekli olmasına kimse karşı değil. Bu ortamda bazı işletmelerde 100 kişi emekli olacak. Hükümetin mutlaka KGF üzerinden destek vermesi lazım. Ben bakan olsam bunu önerirdim. Bununla ilgili ilk adımların atıldığını sendika da duyurdu. 1 milyon 750 bin kişi emekli olacak. Birçoğu iş hayatına devam edecek. Çalışmak zorundalar zaten. 4500 TL emekli maaşı ile ne yapsın. Tazminatını alacak ev, araba, çocuğun eğitimi için harcama yapacak. Keşke aldıkları paraları güle oynaya harcasalar” dedi.

 
Android cihazlarda kritik güvenlik açığı!
 
Silah kaçakçılarına operasyon: 10 şüpheli adliyede
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tunç Karaoğlan 3 Aralık 2022 Cumartesi 00:46

CHP başından beri destekliyor bunu bilmiyor musun? Hoşuna gitmiyorsa istifa edeceksin ama etmezsiniz (!) siz emek düşmanları olduğu sürece; ne iktidar olur chp ne de siyasi etik kuralları işler partide. Oy veren, sandık bekleyen biri olarak takip ediyor olacağım bir daha milletvekili adayı olursanız bu mülakatı her yerde anlatacağım.

Yorumu oyla      2      3  
Selçuk 2 Aralık 2022 Cuma 18:56

Ön seçim yapalım görüceniz eyt nin gücünü. Bu ortamda bu açıklamada nedir yav ..

Yorumu oyla      2      3  
meclisde patron olmaz 2 Aralık 2022 Cuma 15:30

patronlardan vekil olmayacagının açık ve net kanıtı . İşçi temsilcilerinin , oda temsilcilerinin baro temsılcılerının meslek grubu temsılcılerının meclıste olması gerekir . yoksa patronlar kendileri için yasa cıkarmaya devam edecektır

Yorumu oyla      2      3  
vatandas 2 Aralık 2022 Cuma 15:10

Arkadaşlar burada ön seçim diyerek sayın vekilimizi karalayamazsınız Adam eyt'ye karşıyım diyor saygı duymayı öğrenin hem önseçimsiz geldiyse o zaman chp parti olarak bu görüşe katılmıyoruz desin parti disiplin kuruluna sevk etsin size nedir ya ön seçimsiz gelmiş falan saygı duyun saygı karsında vekil var

Yorumu oyla      2      3  
İZMİR YERLİSİ 2 Aralık 2022 Cuma 13:37

Aç tok meselesi Halkçı Partinin patron vekili sana da saygılar

Yorumu oyla      9      3  
3535 2 Aralık 2022 Cuma 12:26

alay etmeyin insanlarla artık . önseçim güzeldir

Yorumu oyla      9      7  
2 Aralık 2022 Cuma 12:05

ya sizin gibiler sayesinde CHP oy kaybediyor

Yorumu oyla      11      5  
VATANDAŞ 2 Aralık 2022 Cuma 11:35

Patronlar kıdem tazminatına karşılık ayırıp her sene bu parayı biriktirselerdi zorlanmazlardı,ayrıca bu parayı giderlerine atıp vergiden düşüyorlar,bugüne kadar 40 yaşındaki insanlar iş için kapısına geldiğinde yaşlısın diyenler şimdi aman emekli olmasınlar zorlanırız diyorlar,yazık bir CHP milletvekilide ben EYT ye karşıyım diyor,sormak lazım acaba kendisinin yanında çalışan kaç kişi var ve kaç kişi 50 yaşın üzerinde?CHP bu konuda baskı yapıp bir an önce açıklanmasını isteyeceğine karşı çıkıyor gerçekten pes,bunlar iktidar olsa demekki hiç çıkarmayacaklar bu kanunu,benden size tavsiye EYT yi karşınıza değil yanınıza almaya bakın çünkü iktidarı muhalefet,muhalefeti iktidar yapacak kadar çok sayımız ve oyumuz var....

Yorumu oyla      8      7  
Karaoğlan 2 Aralık 2022 Cuma 10:54

Sokakta yaşanan hayattan bi haber olunursa böyle olur.

Yorumu oyla      16      3  
kemal 2 Aralık 2022 Cuma 10:50

Allah aşkına bize ne senin iş adamlılığı kimliğiniz siz kim oluyorsunuzda iş adamlığı kimliğimle karşıyım yok 50 yaşında erken emeklilik olmaz tabi senin tuzun kuru ne olacak, o yaşta olupta binlerce iş bulamayan insan var her şeyden önce sen kendine sakla bu görüşünü seni hiç ama hiç ilgilrndirmez. tabii ne olacak ayda 80 bin vekil maaşı, 40 bin tl emekli vekil maaşını cebine indiriyorsun. Yazıklar olsun bir CHP vekil kalkıp EYT ye karşı çıkıp resmen insanlarla alay ediyor.Tabi anti parantez bu vekil ön seçimden falan gelmedi atamayla geldi bu görüşleri gayet normal

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener, Esad ile görüşmek için Suriye'ye gidiyor!
İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in ...
AK Partili Çelik'ten asgari ücret açıklaması!
AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrete yapılacak zam oranına ...
CHP İl Yönetimi’nde ‘aday adaylığı’ istifası!
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Funda Alçay, il yönetimi toplantısında ...
 
CHP'li Torun'dan Millet İttifakı vurgusu: Halkın iktidarını kuracağız
Aydın'ın Germencik ilçesinde, büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından ...
Diplomasi vurgusu: Barışı tesis etmek mümkün!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının ...
Bakan Akar'da sert çıktı: Teröristlere kullandırmayın
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, müttefik ülkelere, teröristlerden ayırt ...
 
Kaya'dan 'İktisat Kongresi binası' mesajı: Otopark olmaktan kurtardık!
Devam eden İktisat Kongresi binası ile ilgili paylaşım yapan AK Partili ...
CHP'li Serter, Suruç, Ankara Garı ve İstiklal'i hatırlattı: İzmir'e operasyon çektiler!
Spor Toto 1. Lig kapsamında Pazar günü oynanan Göztepe – Altay maçının ...
CHP'li Beko sordu: Kayıt dışı çalışan kaç maden var?
TBMM Bartın Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonunda konuşan CHP İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva