HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2021 Perşembe - 11:42

CHP'li Purçu: AB'den alınan 28 milyon euro fon ile ne yapıldı?

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan 2022 Yılı Aile Bakanlığı Bütçe Görüşmesi’nde Aile ve Sosyal Hizmet Balanlığı’nın 2016 yılında yayınladığı Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi’ne dair 2016 yılından bu yana ilk maddenin dahi yapılmadığını söyledi.

CHP li Purçu: AB den alınan 28 milyon euro fon ile ne yapıldı?

TBMM’de Aile Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “2016 yılında Hükümetin Roman Strateji Eylem Planı yayınlandı ve 2016 yılının Haziran ayında ilk eyleme açıp bir bakın. İlk eylemde Bakanlık demiş? ki: Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi’nde yer alan politikaların uygulanmasının izlenmesi için izleme ve değerlendirme kurulu tesis edilecektir. Bugün, yani 2021 yılındaki Bakanlığın TBMM’ye sunduğu ‘2020 Yılı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bütçe Sunumu’nda, Romanlarla ilgili yapılan çalışmalar için de şunu yazmışsınız: İzleme-deg?erlendirme sistemini daha etkinleştirmek amacıyla Roman Strateji Belgesi için etkili bir izleme, değerlendirme vekoordinasyon merkezi mekanizması kurulması projesini başlattık. Yani 2016 yılının Haziran ayında yapmanız gerekeni, eylem planının süresinin bittiği ay yapıyorsunuz. Demek ki Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Eylem Planı kapsamında hic?bir şey yapmadınız.”dedi. Milletvekili Purçu, “2016 yılında Bakanlığın yapması gerekeni eylem planının bittiği yıl olan 2021 yılında ‘izleme kurulu kuracağız’ diye bu bütçe kitapçığına yazmıs?sınız” açıklamasını vurgulayarak, Aile Bakanlığı’nın bütçe ayırmayıp, AB’den toplamda yaklaşık 28 Milyon Euro değerinde fon aldığı Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Eylem Planı kapsamında hiçbir şey yapmadığını gözler önüne serdi.

Purçu, “Roman Strateji Eylem Planı’na ilişkin bahsetmiş olduğum ‘izleme ve değerlendirme kurulunun oluşturulması ’na ilişkin birinci madde için, sadece bunun için Avrupa Birliği’nden 2 Milyon Euro aldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı!” diyerek Bakanlığın Roman vatandaşlarının korunması ve güçlendirilmesine yönelik bu Eylem Planı kapsamında hiçbir şey yapmayarak sorumululuğunu yerine getirmediğini vurgularken, Bakanlığa neden bu kadar duyarsız olduklarını sordu. Bu Eylem Planının Roman vatandaşların güçlendirilmesi için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Özcan Purçu, 2016’da ilk aşaması yayınlanan söz konusu eylem planı hakkında, “Çok güzel 19 maddelik planlama yapmışsınız, peki hangi birine uydunuz bu planın? Sonuç raporu nerede?” diye sorarken, “Roman Strateji Eylem Planı Avrupa'da da yaklaşık 25 ülkede yapılıyor.Hepsinde hükümetin, Bakanlığınbütçesi var ama Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı Roman Strateji Eylem Planı’nı yürütmekle yükümlü Bakanlık olmasına rağmen resmi? olarak bütçesinden 1 kuruş ayırmadı. AB’nin Roman Strateji Eylem Planı kapsamındaki projelerle Bakanlığa verdiği paranın ise akıbeti belli değil!” açıklamasında bulundu.

 
Atatürk sevdiği şarkılarla Çeşme’de anıldı
 
Göztepe'de İrfan Can toparlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulgaristan seçimi için...33 bin İzmirli sandık başına!
Hükümetin kurulamaması nedeniyle üçüncü kez seçime giden Bulgaristan’da ...
İzmirli vekil kayıp silahların peşinde!
Kayıp silahların araştırılması talebiyle verilen Meclis Araştırma Önergesi ...
Azerbaycan tezkeresi Meclis'ten geçti
AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, "İşgal döneminde döşedikleri ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Tarımda girdi artışı masaya yatırılmalı
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Son dönemlerde fahiş fiyat ...
Beştepe'de Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ...
MHP’li Prof. Dr. Kalyoncu ‘tarım’a dikkat çekti: Milli güvenlik meselesi olarak ele almalıyız!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Türkiye Büyük Millet ...
 
CHP İzmir'den Ata'ya alternatif anma: Rahmet ve şükranla
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Bütçe görüşmesinde 'İstanbul Sözleşmesi' gerginliği
TBMM'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde, Türkiye'nin ...
Erdoğan: Atatürk istismarı ile karşı karşıyayız
Ankara'daki Atatürk'ü anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva