HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2021 Perşembe - 10:30

Bulgaristan seçimi için...33 bin İzmirli sandık başına!

Hükümetin kurulamaması nedeniyle üçüncü kez seçime giden Bulgaristan’da 14 Kasım’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yapılacak. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi’nin Türk Genel Başkanı Mustafa Karadayı da Cumhurbaşkanı adayı. Türkiye’de 350 bin, İzmir’de 33 bin Bulgaristan göçmeni, Karadayı’yı Cumhurbaşkanı yapmak için sandığa gidecek

Bulgaristan seçimi için...33 bin İzmirli sandık başına!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ –  Nisan ve Temmuz’da yapılan seçimlere rağmen hükümetin kurulamadığı Bulgaristan’da halk, 14 Kasım’da bir kez daha sandığa gidecek. Bu seçim, Bulgaristan’da yaşayan Türkler ve Türkiye’deki Bulgaristan göçmenleri için çok büyük anlam taşıyor. Çünkü Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi’nin Türk Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Cumhurbaşkanı adaylarından biri. Yurt genelinde yaşayan 350, İzmir’deki 33 bin Bulgaristan göçmeni yurttaş, Karadayı’yı Cumhurbaşkanı yapabilmek için bu Pazar günü kurulacak sandıklara giderek oylarını kullanacak.

NURSOY: BULGARİSTAN’DAKİ TÜRK VARLIĞININ SÜRMESİ İÇİN TAM DESTEK VERMELİYİZ
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy, “Bu seçim, 1989’da Jivkov’un yıkılmasından sonraki en önemli seçimdir” dedi ve HÖH’ün Türk adayı Mustafa Karadayı’yı Cumhurbaşkanı yapma fırsatı doğduğunu söyledi. Türkiye’deki Bulgaristan göçmenleri ve Bulgaristan’da yaşayan Türkler için seçimin sonucunun çok önemli şeyler kazandıracağına dikkat çeken Nursoy, “Türkiye’deki ve Bulgaristan’daki tüm Türklerin, topyekün sandık başına giderek, gerekli desteği vermesi lazım. Bulgaristan’daki Türk varlığının devamı, oradaki haklarımızın korunması için hepimiz oy kullanmalıyız. Bir oy, bir oydur. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için destek vermeye mecburuz. Eğer HÖH, yüzde 20 oy bandına girebilirse, Bulgaristan’da ana dilde eğitim hakkımız olacak, çocuklarımız Bulgaristan’da Türkçe eğitim alacak” diye konuştu.

MECLİSTE 40 TÜRK MİLLETVEKİLİ GÖRMEK, MÜMKÜN
Bulgaristan’da 600 bin Türk’ün yaşadığını ancak bu ülkede seçimlere katılımın yüzde 40 dolayında olduğunu dile getiren İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Bulgaristan Meclisi’nde 9 Türk milletvekili bulunuyor. Bu seçimlerde, Türk adayımız Mustafa Karadayı’ya ve Türk milletvekili adaylarına vereceğimiz oylarla, 40 milletvekilini geçmemiz mümkün görünüyor. Türkiye’de toplam 126 sandık kurulacak. Dernek olarak, İzmir’de kurduğumuz 60 kişilik ekiple kapı kapı dolaşarak seçimi hatırlatıyoruz, seçimin önemini anlatıyoruz. Adayımız Mustafa Karadayı, sadece Türkler’den değil, Bulgarlardan da oy alacak. HÖH’ten, Bulgar beledyie başkanları, milletvekilleri olduğunu unutmayalım. Tüm gücümüzle desteklediğimizde, Mustafa Karadayı, Bulgaristan’ın ilk Türk cumhurbaşkanı seçilebilir.”

VATANSEVER: KATILIM ORANI BU KEZ YÜKSEK OLACAK
Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Ege Bölge Temsilcisi İsmail  Vatansever de 14 Kasım’da hem Cumhurbaşkanlığı, hem milletvekili seçimi yapılacağını hatırlatarak, “50 + 1 alan, ilk turda Cumhurbaşkanı olur. Ancak bu çok zor görünüyor” dedi ve seçimlerle ilgili şu duygu ve düşüncelerini şöyle özetledi:

“Milletvekili seçimleri, 14 Kasım’da tamamlanmış olacak. Cumhurbaşkanı seçilemezse, 21 Kasım’da yapılacak ikinci turda, en çok oyu alan iki aday yarışacak. Adayımız Mustafa Karadayı, ilk turda kazanamazsa, ikinci turda Bulgarlar birleşir, adayımızın seçilme şansı kalmaz. Bu nedenle Bulgaristan’da veya Türkiye’de yaşayan tüm Türkler, tüm gücümüzle çalışın tam destek vererek Mustafa Karadayı’yı Cumhurbaşkanı seçtirmemiz lazım. Birinci parti, 600 bin oy alabilmişti. Dişimizi sıkarsak, pekala biz de bu kadar oyu alırız. Bugüne kadar Bulgaristan’daki tüm seçimlerde katılım çok düşüktü ancak bu kez çok yüksek olacak diye düşünüyorum. İzmir’de 12 sandık kurulacak. Buca, Sarnıç, Menderes, Bornova Atatürk Mahallesi’nde ikişer, Menderes Gazipaşa, Bergama, Aliağa ve Urla’da 1’er sandık olacak. lığı seçimi olacak. Ayrıca Balıkesir ve Aydın’da 1’er, Manisa’da 3 sandığımız olacak. Herkes demokratik hakkını kullansın, Cumhurbaşkanı adayımız Mustafa Karadayı’yı desteklesinler. Çocuğumuzun, torumuzun hakkına sahip çıkalım.”

ÜÇ CUMHURBAŞKANI ADAYI YARIŞACAK
Türkiye’de İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa dışında, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Mersin, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova’da da merkezde ve ilçelerde sandıklar kulunacak. 14 Kasım’da sabah 07.00’de başlayacak oy kullanma işlemi, saat 21.00’e kadar sürecek. Seçimlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Genel Başkanı, Türk Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı yanı sıra GERB Partisi’nin adayı Anastas Gerdzhikov ve mecut Cumhurbaşkanı Rumen Radev yarışacak. Mustafa Karadayı’nın partisi HÖH, 240 sandalyeli mecliste 29 milletvekiline sahip.

 
417 öğrenci, amip nedeniyle hastanelik oldu
 
Ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli vekil kayıp silahların peşinde!
Kayıp silahların araştırılması talebiyle verilen Meclis Araştırma Önergesi ...
Azerbaycan tezkeresi Meclis'ten geçti
AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, "İşgal döneminde döşedikleri ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Tarımda girdi artışı masaya yatırılmalı
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Son dönemlerde fahiş fiyat ...
 
Beştepe'de Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ...
MHP’li Prof. Dr. Kalyoncu ‘tarım’a dikkat çekti: Milli güvenlik meselesi olarak ele almalıyız!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Türkiye Büyük Millet ...
CHP İzmir'den Ata'ya alternatif anma: Rahmet ve şükranla
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Bütçe görüşmesinde 'İstanbul Sözleşmesi' gerginliği
TBMM'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde, Türkiye'nin ...
Erdoğan: Atatürk istismarı ile karşı karşıyayız
Ankara'daki Atatürk'ü anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Bakan Soylu'dan '10 Kasım' mesajı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva