HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2021 Cuma - 09:58

CHP’li Polat’tan ‘Bizanslı’ önseçim yorumu: Meleklerin cinsiyetini tartışmakla aynı!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat parti içindeki önseçim çağrılarını İstanbul’un fethi sırasında Bizanslıların meleklerin cinsiyetini tartışmasıyla aynı anlama geldiğini söyledi. Polat, “AKP önseçim yaparak mı yıllardır iktidar oldu? Biz ön seçim yaptık diye burada 10’a 10 milletvekili çıkartmadık. Yine aynı sayıda çıkarttık” dedi.

CHP’li Polat’tan ‘Bizanslı’ önseçim yorumu: Meleklerin cinsiyetini tartışmakla aynı!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat parti içinde önseçim talepleri ve bu konuda yaşanan tartışmaları değerlendirdi. SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Polat, durumu İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından alınmasının hazırlıkları sürerken, Bizans'ta tartışılan en önemli konunun meleklerin cinsiyeti olduğu meselesine benzetti.

Milletvekili Polat, “Bizans kuşatılmış; İstanbul…Bizans’ın insanları o zaman meleklerin cinsiyetleri tartışılıyormuş. Böyle tartışmalara hiç gerek duymuyorum. Parti ne karar alırsa alsın kişisel tercihimi günü geldiğinde elbette ki milletvekili bir dönem daha olmak isterim ama bakan olmayı daha çok istiyorum. Ticaret bakanı olmak istiyorum. Ona göre karar vereceğim adaylık durumunda. Ön seçim oldu olmadı buna göre değil. Milletvekili olmak istersem eğer hodri meydan her türlü aday olurum. Hiç gözüm korkmuyor. Ön seçime de girerim. Bunun tartışma biçimi bu değil. Biz ön seçim yaptık diye burada 10’a 10 milletvekili çıkartmadık. Yine aynı milletvekili sayısını çıkarttık. Ön seçimden çıkıp birinci olup da altıncı ayında AKP’ye transfer olan milletvekili vardı. Edirne milletvekiliydi, Necdet Budak; şimdi Ege Üniversitesi Rektörü. Devam etti bir dönem daha AK Parti milletvekili oldu. Ön seçim ya da atama… Türkiye’nin ihtiyacı olan şey CHP’nin ön seçimi veya ataması değil, CHP’nin iktidarı. Hangisi ile daha yol alırız diye bakmamız gerekiyor” dedi.

Polat, “Bugüne kadar AKP ön seçim yaparak mı iktidar oldu? Bu milletvekilleri bu dönem ön seçimle mi geldiler? Ön seçimle gelenlerin hepsi devam etmedi. Genel listeye de çok da sadık kalınmadı. Bir sürü arkadaşımız olmadı. Ön seçim, atama, eğilim yoklaması; hepsi olabilir ama olmazsa olmazımız bölge ve Türkiye için CHP iktidarı. Ben 1 dönem daha vekil olmak istiyorum ama bakan olmak daha çok istiyorum. Bakan olmak için vekillikten feragat ederim. Yapacak çok işimiz olduğunu biliyorum. Bu ülkenin geleceğini garanti altına almak istiyorum. Alanım olduğu için Ticaret Bakanı olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise, “Benim de gönlümden genel başkanım geçer. Cumhurbaşkanı olarak genel başkanımızı görürüm ve Türkiye için de çok yakışır. O koltuk çok önemli bir koltuk. Onu liyakatle temsil edecek ve liyakatle güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçişi sağlayacak Türkiye’nin bir lidere ihtiyacı var. Toplumsal vicdan buna bakacak. Kim o koltuğu güçlendirilmiş parlamenter demokrasi için terk edebilir? Ona bakacaklar. Elbette benim genel başkanım bu özelliklerin hepsini doğal olarak içinde barındırıyor. O koltuğa en yakışacak kişidir” dedi. 

 
İzmir'deki uzman konuştu: Uyuz hastalığının bulaşıcılığı artış gösterdi!
 
Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 10 Eylül 2021 Cuma 16:42

Koy sandığı üyelerin önüne bakalım neler yapcaklar beklentimiz bu yönde merakta ediyorum neler olur neler...

Yorumu oyla      5      3  
Örgüt 10 Eylül 2021 Cuma 16:39

Gelmiş izmir gibi yerden havadan vekil olmuş.Gideceğini anlayınca seçime gerek yok diye formül üretiyor

Yorumu oyla      5      3  
BAK BAK 10 Eylül 2021 Cuma 14:44

BİR CHP OLARAK ÜZÜLDÜM DEMOKRASİYİ YAŞAMAYANLAR DEMOKRASİYİ SAVUNAMAZLAR

Yorumu oyla      6      3  
EMRECEN 10 Eylül 2021 Cuma 14:38

EVET ÖN SEÇİM MUTLAKA OLMALI AMA ADİL BİR ŞEKİLDE GENEL MERKEZLE,DERNEKLERLE, BELEDİYELERLE , BELEDİYE BAŞKANLARIYLA PAZARLIKLAR YAPANLAR DEĞİL GERÇEKTEN SEÇMENİN GÖNÜLDEN İSTEDİĞİ ADAY ADAYLARININ ADALETLİ BİR SEÇİMLE SEÇİLDİĞİ ADİL BİR SEÇİM.

Yorumu oyla      7      3  
İzmirli 10 Eylül 2021 Cuma 13:10

Demek ki mahir bey atama istiyor ön seçimde çıkamıyacağını anladı

Yorumu oyla      8      3  
TACETTİN Bayır 10 Eylül 2021 Cuma 11:28

Mahir kardeş siyaseti öğrenmiş görünüyor.

Yorumu oyla      9      5  
Partili 10 Eylül 2021 Cuma 11:19

Sayın Polat bu durum ne zamana kadar sürecek acaba Izmirin yapısını dokusunu bilmeyenleri milletvekili yapınız izmirde bütün bölgelerini iyi ve kötü ziyaret ederek CHP için can ile başla özverili şekilde çalışan Musa ÇAM gibi bir çok vekil liste dışı kalıyor,yarın siz de liste dışı kaldığınızda aynı düşüncede olacağınıza inanmak isterdik...

Yorumu oyla      11      3  
N.Mesut GENÇ 10 Eylül 2021 Cuma 10:50

Yazık. Toplumdan kopuk, kendi parti tarihine zıt yorum. Sosyal bilimlere aykırı, "ne yaparsanız siz iyi yaparsınız" yorumu.

Yorumu oyla      7      3  
Birol DOYRANLI 10 Eylül 2021 Cuma 10:33

Sayın vekilimizin, tabanın ön seçim talebi ile İstanbul alınması sırasında bizanslıların meleklerin cinsiyetinin tartışmasını örnek göstermesi bence absürt olmuş. Tabanımızın, tüzüğümüz gereği ön seçim talebinde bulunması ile meleklerin cinsiyetinin tartışılmasının ne alâkası var? Her ne kadar Sayın vekilimiz, benim için ön seçim olsun veya olmasın fark etmez, ben yine Mv aday adayı olacağım diyorsa da açıklamalarını analiz ettiğimde ön seçim olmasını istemediğini anlıyorum. Kendine güvenen bir Milletvekili lafı eğip bükmez, direkt tabanın istediği ön seçim olmalı talebinin uygulanmasını ister. Kendileri ön seçimle değil de atama ile Milletvekili olduğu için herhalde Ankara'da kurduğu dostluklar ve lobi sayesinde yine atama ile Milletvekili olacağı beklentisi içinde olmalı. Sayın Polat'a diyorum ki; parti içine demokrasi gelmeden ülkeye demokrasi getirmekten bahsedemeyiz. Bu nedenle her partilimizin çarşaf liste ve ön seçim yanlısı olması gerektiği kanaatindeyim. Atama değil, tüm üyelerin oylarıyla Milletvekili aday adayı olmuş herkes başımızın tacıdır. Çok şey değil, sadece tüm üyelerle ÖN SEÇİM talebimiz yerine getirilsin istiyor, PM ve MYK üyelerinden bu beklentimizin yerine getirileceği kararının verileceği umudunu taşıyoruz. Yukarıdan atanarak seçilmişi seçmek demokrasi değildir bunu istemiyoruz.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri bugün İzmir'e geliyor… Programın detayları belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün geleceği ...
Mehmet KARABEL yazdı... Neden 'biz' yerine 'ben' dediğini pek güzel anlattı!
Mehmet KARABEL yazdı... Neden 'biz' yerine 'ben' dediğini pek güzel anlattı!
CHP'nin, Özcan kararında dikkat çeken detay
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, MYK tarafından “uyarılması” talebiyle sevk ...
 
AK Partili Kaya yerinde inceledi... Buca Devlet Hastanesi Kasım sonunda bitiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 304 yataklı Buca Devlet ...
Başkan Sürekli’den CHP’ye tepki: Milli gün, afet demiyor; siyaset yapıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 99. kurtuluş yıldönümü ...
CHP'den 'kamp' kararı
CHP milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, ...
 
Erdoğan ve Akar kürsüde... İzmir'den Yunanistan'a '9 Eylül' hatırlatması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ...
CHP’li Yücel, 9 Eylül töreninde AK Parti’ye yüklendi: Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor!
CHP İzmir İl Örgütü’nün İzmir’in Kurtuluşu’nun 99. Yıl dönümü ve CHP’nin ...
Bahçeli: Erbaş doğru bir iş yapmıştır
MHP lideri Bahçeli, adli yıl açılışı hakkında açıklamada bulundu. Bahçeli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva