HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2021 Cuma - 10:30

Başkan Sürekli’den CHP’ye tepki: Milli gün, afet demiyor; siyaset yapıyorlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 99. kurtuluş yıldönümü kutlamalarında iktidara yüklenen CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun konuşmalarına tepki gösterdi.

Başkan Sürekli’den CHP’ye tepki: Milli gün, afet demiyor; siyaset yapıyorlar!

CHP’nin milli gün ve bayramların ortak ruhunu bir kenara atıp, külliyen siyasi şov yaptıklarını söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Bunu hep yapıyorlar. Milli gün, maneviyat tanımıyor, siyaset yapıyorlar. Bahsettikleri şaşılık, asıl kendilerinin yaklaşımında. 9 Eylül gibi milli mücadelenin simgesi bir tarihin tek sahibi değiller. Bu tarih hepimizin, bu zaferler hepimizin onuru. Cumhuriyetin son 20 yılında ülkeye de İzmir’e de yaptığımız yatırımlar ortada.” diye konuştu.

Biz çalışıyoruz, onlar laf üretiyor
Açıklamasında İzmir’e yapılan yatırımları da vurgulayan Başkan Sürekli açıklamasında, “İzmir’in bu özel gününde, yapılan haksız ve pervasız eleştiriler, günün ruhuna uymamıştır. Biz İzmir’i eserlerimizle taçlandırmaya çalışıyoruz. En sıcak örneği ise, Tarihi Alsancak Tekel Fabrikası sanat ve cazibe merkezi haline gelecek olmasıdır. Dün, Turizm Bakanı’mız açıkladı 137 yıllık bir tarihi ayağa kaldırıyoruz. Müzesi, sergi alanları, kütüphaneleri ile bir kültür sanat üssü olacak. 2022 yılının Aralık ayında açmayı planlıyoruz. Özetle biz çalışıyoruz, onlar laf üretiyor. CHP’li belediyelerin önünü açacak her adımı atıyoruz. Bunun sayısız örneği var. Hal böyleyken; 9 Eylül gibi bir günü siyasi fırsata çevirmek uğruna haksız, dayanaksız suçlamalarda bulunmak, milleti kutuplaştırmaya çalışmak hiç doğru değil.” ifadelerini kullandı.

Yer ve zaman mefhumları yok       
CHP’nin siyaset yaparken, iktidarı hedef alırken, hiçbir zemini ve kriteri olmadığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son dönemde milli günlerde, afetlerde; ortak maneviyat, felaket, acı demeden sazı ellerine alıp siyaset borazanlığı yapıyorlar. Tarafı ve partisi olmayan milli tarihlerin kutlama ve anma kürsülerini, siyaset sahnesine çevirmeyi adet haline getirdiler. Muhalefet etmenin de bir yeri, adabı, zamanı var. 9 Eylül törenlerinde de bunu yaptılar. Hiç şık ve hakkaniyetli bir duruş değil. Her şeyden önce günün anlam ve önemine gölge düşüren bu fırsatçılığın kabul edilebilir yanı yok. Milli ruh ve iradeyi yok sayarak İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünü pervasızca baltalamaları şahsi ve siyasi menfaate dönüştürme çabaları beyhudedir. Bu günler hepimizindir. Cumhuriyeti ve Atatürk’ü tekellerinde sanıyorlar ama yanılıyorlar. Bu ortak değerleri kullanarak değil, doğru yer ve zamanlarda hizmet vaat ederek siyaset yapmalarını öneriyoruz.”

Bakanlıklarımızın şehrimize yaptığı yatırımların karşılığı neredeyse 115 Milyar TL
CHP’lilerin, tıpkı İzmirliler gibi AK Parti’nin İzmir’deki yatırımlarından ve yarattığı fırsatlardan sonuna kadar yararlandığını söyleyen Sürekli; “Yaptığımız İzmir Çevre Otoyolu, İstanbul Otoyolu, Konak Tüneli ortada. Bayraklı’da inşa ettiğimiz ve hizmete girmek üzere olan Şehir Hastanesi de bitmek üzere. Öyle ki; geri sayımına başladığımız bu dev sağlık projesi tek başına muazzam bir yatırım. Günde 72 bin kişinin yararlanmasını beklediğimiz, 6 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak, 2 bin 60 yataklı bu sağlık kampüsünü yatırımdan saymıyorlar mı?! AK Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını, yatırımlarını hem ülkemizde hem İzmir’de gerçekleştirdi. Bakanlıklarımızın şehrimize bu süreçte yaptığı yatırımların karşılığı neredeyse 115 Milyar TL. Bunları yok saymak, hele ki milli bir kutlamada tersini dile getirip siyasi malzeme yapmak hazımsızlık ve çaresizliğin sonucudur.”

O gömleği trafik cenderesindeki İzmirli giymek üzere
CHP’li yerel idarecilerin AK Parti’nin İzmir’e deli gömleğini giydirmeye çalıştığını söylemesinin trajikomik olduğunu belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; AK Parti olarak önlerini açmalarına rağmen, şehrin geri saydığını söyledi. Sürekli, açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı “Az kaldı, İzmirliler o gömleği trafikte yaşadıkları çile nedeniyle giyecek. Pis kokan körfez, mikrop yuvası haline getirdikleri dereler, kapatamadıkları çukurlar, kan ağlayan alt yapı sorunları, çalıştıramadıkları tesisler nedeniyle giyecek. İdeoloji siyasetini bıraksınlar, İzmir’in sorunlarını çözsünler. Biz ihtiyaç duyduklarında buradayız. Hep buradaydık. Raylı sistem yatırımlarında, Buca Metrosu kredi onayında, Konak Tüneli yapılırken, Yeşillik Caddesi’nin devrinde, Özkanlar Pazaryeri sorunun çözümünde, Buca Cezaevi’nin kaldırılmasında biz yanlarındaydık. Tüm engellemelerine rağmen Göztepe ve Alsancak Stadyumlarının yapılması AK Parti iktidarının kararlılığıyladır. AK Parti iktidarları döneminde; Torbalı, Çiğli, Karaburun, Bornova’daki hastaneler en yenileri olmak üzere 28 hastane yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Yine aynı şekilde, eğitme 2.3 milyar TL ayrılıp, toplamda bin 306 adet okul, 10 bin 363 adet derslik yaptık. 2003’ten bu zamana 28 baraj, 8 gölet, 39 sulama tesisi inşa ettik. Gençlik Spor alanında; 1.3 Milyar TL’lik yatırım ile 8 Gençlik Merkezi, 62 Spor Tesisi yapılırken, amatör spor kulüplerine destekler devamlı bir şekilde sürdürülmektedir. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan, Menemen’den Çandarlı’ya kesintisiz ulaşımı sağlayan Kuzey Ege Otoyolu, büyük bir rahatlık sağladı. Bunlar bir çırpıda sayabildiğimiz yatırımlar. Bizim vicdanımız rahat, alnımız ak. İzmir için çalışmaya devam edeceğiz. CHP’nin de aynısını yapmasını öneriyoruz.”

 
Valilikten aşı karşıtlarının mitinge izin!
 
Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi, İzmir'de başladı... Bakan Ersoy, Soyer ve İmamoğlu'ndan mesaj seli
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
"Yol yabdılar" 10 Eylül 2021 Cuma 15:37

Özel şirket paralı yol yapmış onu anlatıyor. Bizim vergiler ne oldu?

Yorumu oyla      2      3  
Dağılın 10 Eylül 2021 Cuma 12:33

Bilgili Haydar yorum yazdı.

Yorumu oyla      4      3  
haydar haydar 10 Eylül 2021 Cuma 11:01

bir tane akıllı uslu yorum yok. bunlar icraatlara bakmak yerine hayallerle yaşıyorlar. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. törenlere katılıp en önde bayrak tutan başkanımıza siz yoktunuz diyen mi ararsın yunanı savundunuz diyen mi. bilgisizliğe de bir sınır getirilmeli artık

Yorumu oyla      5      8  
Ağam bizimle eğleniy 10 Eylül 2021 Cuma 10:47

Tekel Eski Binası'nı sanat merkezi yapacaklarmış, laf üretmeyip, iş yapıyorlarmış. Yahu tarihi elektrik binası kasap dükkanı mı olacaktı da belediyeye parası karşılığı bile vermediniz. Bina öyle çürüyor.

Yorumu oyla      6      5  
Fikret ASLAN 10 Eylül 2021 Cuma 09:13

Keşke Yunan kazansaydı diyenlerle beraber olanlar kaybetti, yani sizler kaybettiniz, bizler kahraman olduk, çünkü biz kazandık siz değil.

Yorumu oyla      7      5  
Murat DEMİR 10 Eylül 2021 Cuma 09:12

Çünkü AKP denen parti "keşke Yunan kazansaydı" diyen alçakları savunuyor, o yüzden biz kazandık siz kaybettiniz sayın AKP İl başkanı

Yorumu oyla      7      6  
9 Eylül 2021 Perşembe 17:12

Sanırım siz kutlamalarda yoktunuz ki sosyal medyadan cevap veriyorsunuz

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'kamp' kararı
CHP milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, ...
Erdoğan ve Akar kürsüde... İzmir'den Yunanistan'a '9 Eylül' hatırlatması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ...
CHP’li Yücel, 9 Eylül töreninde AK Parti’ye yüklendi: Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor!
CHP İzmir İl Örgütü’nün İzmir’in Kurtuluşu’nun 99. Yıl dönümü ve CHP’nin ...
 
Bahçeli: Erbaş doğru bir iş yapmıştır
MHP lideri Bahçeli, adli yıl açılışı hakkında açıklamada bulundu. Bahçeli ...
'İktidar çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya'
Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu ...
Sındır: Yürütmenin boşluğunu CHP'li belediyeler dolduruyor
Bergama’da 20 köy muhtarıyla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
 
Kılıçdaroğlu: İttifakta sorun yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'ında çatlak yaşanıyor" ...
Bakan Ersoy tanıtacak.... İzmir'in kalbinde dev dönüşüm
2019 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
CHP'li Arslan: İzmir Marşı söyleyen milyonlar yarınların umududur
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir'in düşman ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva