HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2019 Perşembe - 09:00

CHP'li Özel'den Bakan Pakdemirli'ye 'üzüm' salvosu: Manisa'yı sana dar ederiz!

Manisa'nın Salihli ilçesindeki üzüm üreticileriyle bir araya gelen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, çekirdeksiz kuru üzümün kilo fiyatının 10 liranın altına düşmesini eleştirdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yüklenen Özel, " vatandaş perişan durumda ve büyük bir panik var. Yeni bir açıklama yapmaz, TMO verdiği söz icabı fiyatları yukarı çekmezse, bu bakan bir daha Manisa’ya gelemez, vatandaşın yüzüne bakamaz. Biz bu bakana Manisa’yı da, Meclis’i de, katıldığı toplantılara da dar ederiz" dedi.

CHP li Özel den Bakan Pakdemirli ye  üzüm  salvosu: Manisa yı sana dar ederiz!

CHP'li Özgür Özel, Salihli ilçesindeki üzüm üreticileriyle bir araya geldi. Özel, CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık ve Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ile birlikte TARİŞ ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) üzüm alım noktasını ziyaret etti.

Üzümün kilo fiyatının 10 liranın altına düşmesini eleştiren Özel, şunları kaydetti:

"BAKAN PAKDEMİRLİ’YE VERDİĞİ SÖZÜ HATIRLATIYORUZ"
Bundan 1 ay kadar önce üzümün fiyatı 12-13 TL iken ve ancak o fiyat çiftçiyi tatmin edebilecek bir fiyatken, Tarım Bakanı hemşerimiz Bekir Pakdemirli geldi ve dedi ki ‘Üzümün fiyatı 10 TL’nin altına düşmeyecek’. 12 TL’den işlem gören üzüme, 10 TL’leri telaffuz edince fiyatlar gerilemeye başladı. TARIŞ, kendi üyesine taahhüdü oranında sahip çıkmaya çalışıyor ama üzüm üreticisinde panik var. Çiftçinin elinde altın var ama bazı uyanıklar, bu altını ucuza kapatmak için piyasada panik yaratıyorlar. Bakanın sözünü tutması gereken yer TMO. Bakan bir ay önce dedi ki 10 TL’nin altında üzüm olmayacak. Beyzade bunu dediğinde üzüm zaten 12 TL’ydi. Birden fiyatlar geriledi, verilen fiyat, bakanın sözünün 2 TL aşağısında. Bakan, bugün utanmadan sıkılmadan Türkiye’nin dört bir yanında geziyorsa, ona hemşerilerine verdiği sözü hatırlatıyoruz. 10 TL’nin altında üzüm olmayacak dedin, bugün sana bağlı çalışan TMO, 8 TL’den üzüm alıyor.

- 'MANİSA'YI DAR EDERİZ' POLEMİĞİNDE SÖZ AK PARTİ'DE: EDEPLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ!

"BİR DAHA MANİSA’YA GELEMEZ"
Sen vatandaşı kandırdın, senin sözünü dinleyen vatandaş perişan durumda ve büyük bir panik var. Yeni bir açıklama yapmaz, TMO verdiği söz icabı fiyatları yukarı çekmezse, bu bakan bir daha Manisa’ya gelemez, vatandaşın yüzüne bakamaz. Biz bu bakana Manisa’yı da, Meclis’i de, katıldığı toplantılara da dar ederiz. Kendisini uyarıyoruz. Kendi memleketine böylesine zarar veren bir bakan daha önce denk gelmedi. Geçen sefer Fakıbaba geldi, canımıza okudu. Pakdemirli, üzümü biliyor, hemşerimiz diye insanlar umutlandı ama söylediği sözün arkasında durmayan üç-dört tane ihracatçının ekmeğine yağ süren bir adamla karşı karşıyayız. İhracatçıların lehine piyasaya yön verdi. 12 TL’lik üzüm, döndü dolaştı 9 TL’den işlem görmeye başladı.”

"BİR NUMARA VAR"
Özel, Salihli’de 44 köyden katılımlarla düzenlenen yarışmada üzümü kalite bakımından ilk üçe giren Yeşilova Muhtarı Yunus Satmaz’ın üzümüne TMO’nun 9 TL 70 kuruşluk fiyat verdiğine dikkati çekerken, “Şampiyona 9 TL 70 kuruş vermişler. Bu, sözün tutulmadığının en bariz kanıtıdır. Biz noter gibi, TARİŞ’e verdiği üzümlerin numunelerini aldı götürdü, şampiyon üzüme bile 10 TL’nin altına para veren bir ofis var. Bir gerçek var, bu numaralarda bir numara var. Tarım Bakanı, üzümün numarasıyla vatandaşa numara çekiyor. 10,5 numara üzüme 9 numara veriyorsan bu işte bir numara var. Bakan, bağcıya numara çekmeyi bırakacak, verdiği sözü tutacak” dedi.

"SIRTIMIZ YERDEN KALKMIYOR"
Özel, “Eski sistemde bir şehirden bakan çıkınca, ‘Şehrimizden bakan çıktı, sırtımız yere gelmez’ diye davul çalınırdı. Bizim şehrimizden Tarım Bakanı çıktı ama sırtımız yerden kalkmıyor. Tarım Bakanı, ya hemşerilerine sahip çıkacak, ya verdiği sözü tutacak ya da gelip de bir daha kimsenin gözünün içine bakamayacak. Çiftçiye felaketi gösteriyor, ihracatçıya teslim olun, parayı onlar kazansın, kaymağı onlar yesin, ceremesini çiftçi çeksin diyor. Çiftçi, bağcı, üzüm üreticisini küçük gören, kendini yukarıda gören bir anlayışa karşı çiftçimizin yanındayız. Herkes ayağını denk alsın. Üzümcü sahipsiz değildir” ifadesini kullandı. (Cumhuriyet)

 
İzmir'de gece yarısı film gibi kovalamaca!
 
İEF’te Kemeraltı Sokağı'na yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 19 Eylül 2019 Perşembe 13:03

300.000 ton üzerinde çk üzüm üretimi var diyorlar. Son 10 - 12 yıldır Tariş çok kötü yönetilmeseydi en az 60- 70.000 ton üzümü piyasadan satın alabilir ve piyasa rahatlardı. Ancak Tariş'te takriben 35 yıldır aynı başkan var idarecileriye işyerleri gibi oraya çökmüşler. Bu Tarişten üreticiler ne bekleyebilir.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Güç oyunları başlıyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Güç oyunları başlıyor!
MHP'de kritik istifa: O il başkanı görevi bıraktı!
MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
İzmirli iki başkandan lidere ziyaret
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz ...
 
AK Parti'den flaş erken seçim açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına ...
'FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar ders vermeye kalkışmasın'
Adalet Bakanı Gül, "Daha düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık ...
CHP'li Polat'tan konteynerde eğitime tepki
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in Buca İlçesi ...
 
CHP'li Bakan, konteynerde eğitimi meclise taşıdı
Buca’da okul binalarının yenilenmesini alan şirket iflas edince okulsuz ...
Vekil Arslan’dan ‘Deniz Yücel’ açıklaması: Devam edecekse destek veririm!
Gündeme dair önemli açıklamalara imza atan İzmir Milletvekili Arslan, ...
'Sonuç çıkmazsa kendi planımızı devreye sokacağız'
Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf üniversitelerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva